Mainio valaisinidea

Jos ei kirppareita ja vanhan tavaran liikkeitä lasketa, minun lempisisustuskauppani ovat Tiger ja Clasu. Joo-o, oikeesti! Niistä löy...


Jos ei kirppareita ja vanhan tavaran liikkeitä lasketa, minun lempisisustuskauppani ovat Tiger ja Clasu. Joo-o, oikeesti! Niistä löytää aina jotain ihanan oivaltavaa, hupaisaa ja joskus vähän urpoakin sisustustavaraa, eikä kummastakaan ikinä pääse pois ilman, että jotain tulee ostettua.

No noin vuosi sitten löysin Clasulta aivan upeita lampun johtoja. Niissä siis idea kaikessa yksikertaisuudessaan on se, että päässä on pistoke ja toisessa päässä polttimon paikka. Välissä tietysti katkaisin. Ja parasta kyseisissä johdoissa on niiden tyylikkäät kuosit, joita ei ihan joka johtokaupasta saa.

Olin vanhaan sisustusblogiini kuvannut kavereiden kodin Oulussa ja silloin heiltä sujuvasti pöllinyt valaisinidean, jossa johtoon oli asennettu Ikean paperivarjostin. Eikä tarvitse kuin osata laittaa pistoke seinään ja koukku kattoon, ja hauska valaisin on valmis!


Myös keittiöön kaipasin tuolloin – ja nyt taas – pimenevinä iltoina lisävaloa. Ikkunan edessä oleva työtaso on päiväsaikaan mainiosti valaistu luonnonvalolla, mutta iltaisin valo ei riitä. Olin jo soittelemassa sähkömiehelle lisävalon puutteessa, mutta sitten keksin Clasun johdot ja Oulun tyyppien valaisinidean!

Ripustin johdon ja myös Clasulta hommaamani mustan metallivarjostimen keittiön katossa roikkuvan Ikean välineroikuttimen (no ei ole oikea sana) koukkuun. Sitten taas vaan pistoke seinään ja työtason lisävalo oli hoidettu. Veri much iisi ja veri much edullinen ratkaisu.

Sittemmin paperivarjostinlamppu on siirretty olohuoneesta taaperon huoneeseen, mutta keittiössä tuo virittämäni työtason valaisin edelleen on. Ja näin vuoden testauksella voin sanoa, että toimii – edelleen!


Ajattelin, että tämä vältavan kekseliäs (pöllitty) sisustusratkaisu ei saa jäädä unholaan, joten halusin jakaa sen täällä teillekin. Melko mainiota, eikö?

You Might Also Like

3 comments

  1. Mulle tuli heti tosta ekasta kuvasta mieleen, että olisin tehnyt tuosta raastimesta sen lampunvarjostimen!

    VastaaPoista
  2. Hei! Paitsi sinällään hauskaan juttuun, huomioni kiinnittyi pikaisella vilkaisulla katosta riippuvaan keittiön aputasohärpäkkeeseen. Mistä se on peräisin?
    M

    VastaaPoista

Hae