Rakas nakkipiilo

16.9.2015

Eilisessä postauksessa kyselin lopussa vinkkejä juhlatarjoilujen helpoista massatuotantosuolaisista. Pari kommentoijaa onkin jo ehdottanut ...

Eilisessä postauksessa kyselin lopussa vinkkejä juhlatarjoilujen helpoista massatuotantosuolaisista. Pari kommentoijaa onkin jo ehdottanut nakkipiiloja ja olen täysin samaa mieltä: NE OVAT MAAILMAN PARAS SUOLAINEN TARJOILTAVA!

Me ollaan tehty niitä lähes joka juhliin. Ja ne on aina, aina, mitoitettu vajaaksi. 

Siis me ollaan tehty suolaisiksi ties mitä kylmäsavulohirieskarullia, porotahnaruisnappeja, pastasalaattia, cocktailtikkuja, toast skageneita, suolaisia piirakoita aina fetasta sieniin, couscoussalaattia ja ties mitä skördifördejä, ja arvatkaapa mitkä ovat loppuneet aina ekana? NO NAKKIPIILOT!  

Niitä on vedetty kuulkaa kaksi käsin – niin aikuiset kuin lapsetkin – ja seuraavaa satsia on oltu jonottamassa uunin edessä lautaset ojossa. 

Niinku nakkeja, jotka on kääritty voitaikinaan. Siis voi perkele.


Mutta onhan ne ihan parhaita. Itsekin rakastan niitä. Kukapa ei rakastaisi! Ja kun niitä voi tehdä kaikille eri syöjälajeille. On ollut niin tavalliset-, kalkkuna- ja vegenakkipiilotkin, ja aina ne ovat olleet kuumaa kamaa.

No nyt sitten mietin, että millähän nuo juhlapöydän kuninkaat saisi tehtyä kreisinä massatuotantona. Koska se yhden nakin kierittäminen siihen voitaikinaan, joka on kaulittu aivan liian pienellä alustalla – kuten me sen yleensä tykkäämme tehdä – on ihan liian hidasta näpertelyä. Tahdon tehdä ison läjän jotain mättöä kuten kouluruokalan Ritva konsanaan. Kaataa ämpäristä pellille ja panna pöhisemään.

Että voiskohan noita nakkipiiloja tehdä jotenkin niin? Kaulii KERRAN jonku voivittutaikinan ja nakkaa nakit niskaan. Sitten vaan asettaa toisen taikinalevyn päälle ja jotenkin painelee reunat kiinni. 

No ei varmaan voi. Koska uskon, että nakkipiilojen suuri suosio meidän suvun bileissä on just se, että "nii, oliko niitä nakkipiiloja vielä?"

You Might Also Like

6 comments

 1. Voivittutaikina ��������
  Hahhaaahhaaa reeps kops!
  Voivitunnakit!

  VastaaPoista
 2. Jos vaikka 'piilotat' nakkeja ison voitaikinalevyn sisälle, sellainen iso pasteijatyyppinen ratkaisu. Ja sitten jokainen vieras leikatkoon nakkipiirakasta palasen. :) Nämä ovat olleet myös omien lasteni suosikkeja, me laitetaan sisälle myös ketsuppia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin tota samaa ratkaisua, mut päädyin sit lopulta olla antamatta kellekään yhtäkään, ensimmäistäkään nakkipiiloa, MUAHAHAHAAA! Kato pakko aloittaa vieroitus. Sukulaiset on ihan liian koukussa niihin! ;)

   Poista
 3. Ja sisälle voi laittaa myös esim kurkkusalaattia ni aijjettä! Tai sit ihan parhaat soijanakkipiilot tuli kun laitettiin sisään myös aurajuustoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ui, ui, kuulostaa muuten hyvältä! Ehkä ensi tai sitä seuraavissa bileissä teen taas piiloja, jos toi suku ois oppinut jo olee vähän rauhallisemmin niiden kaa! ;)

   Poista

Hae