Vanhempainvapaan loppu

22.9.2015

Tiettekö mitä? Nyt se on kuulkaa kohta loppu: minun vanhempainvapaani!  ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ...

Tiettekö mitä? Nyt se on kuulkaa kohta loppu: minun vanhempainvapaani! 

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

Jep. Siltä se nyt tuntuu. Vauva ei ole vielä vasta kuin pian yhdeksänkuinen ja nyt periaatteessa alkaisi työt ja vauvan päivähoito! Ei ei ei! En halua irtautua vielä vauvasta! Hän on niin... vauva vielä.

Ollaan siis samassa tilanteessa kuin kaksi vuotta sitten, eli että mitäs sitten. 

Kaksi vuotta sitten pelotti ihan kamalasti alkaa hoitovapaalle, koska ei ollut vielä tietoa miten me voitaisiin pärjätä ilman minun päiväduunini palkkaa. Muitakin sekavia tunteita siinä käsiteltiin.

Viime kerrasta rohkaistuneena tämän hoitovapaa aloittaminen ei pelottanut enää niin paljoa. Tiedämme jo miten handlaamme talouden, koska ollaan harjoiteltu sitä jo esikoisen hoitovapaalla. Itse asiassa olin niin tottunut pienempiin tuloihini, että kun äitiysloma alkoi, olin hetken ihan että whaaaaaaaaat, mitä tämä kaikki tililleni tupsahteleva raha on! Koska siis puhutaanhan nyt jostain miljoonista öbaut.


Vanhempainvapaani jälkeen olen virallisesti kesä- ja talvilomalla ja sitten niiden jälkeen alkaa hoitovapaa. Aivan vapaalla en toki ollut viime hoitovapaallakaan, vaan keräilin satasiani sieltä täältä – aina blogihommista lehden sisustusjuttuihin. Juuri sen kaltaiset hommat sopivat kotona työskentelevälle, kun lasten mentyä nukkumaan voi kaivaa läpsterin pöydälle ja alkaa naputtaa.

Myös tällä hoitovapaalla blogi tuo taas pientä tienestiä. Kesä on ollut yhteistöiden kanssa tietysti hiljaista, mutta nyt niitä taas alkaa pikkuhiljaa olla muutamia. Ne ovat hyvä jeesi hoitovapaalaisen kukkarolle, vaikkei nyt mistään suurista rahoista puhutakaan. 

En tiedä, olenko koskaan sen kummemin avannut näitä yhteistyökuvioita, mutta lyhyesti kerrottuna kuulun siis Blogirinkiin, jota kautta saamme ehdotuksia yhteistyöjutuista. Jutut voivat olla ihan mitä vain ruoasta hyvinvoinnin mittaukseen ja me saamme itse valita, mihin ehdotettuun juttuun lähdemme mukaan. Se Blogiringillä on juuri ihanaa, että jokainen voi olla rehellinen niin itselleen, blogilleen kuin lukijoilleenkin, eikä mitään yhteistyötä ole pakko tehdä, jos siitä kirjoittaminen ei tunnu luonnolliselta. 

Muutenkin Blogiringin tyyppien – niin bloggaajien kuin työntekijöidenkin – kanssa on hyvä, lämmin, auttava ja kiva henki. 

Blogiringin ensimmäisen yhteistyökuvioni tein noin kaksi vuotta sitten ja siitä asti kamppiksia on tullut tasaisen epätasaisesti – välillä enemmän, välillä vähemmän. Kaikki yhteistyökuviot merkkaan heti alkuun "Yhteistyössä se ja se" -kirjoituksella ja joka ikisestä kuviosta maksellaan verot ja ollaan kaikin puolin avoimia. 

Joku oli huolissaan, että tuleeko blogistani nyt ehdokkuuden myötä mainos-mainos-blogi, mutta ei syytä huoleen. Kaupallisia yhteistöitä on ollut ja tulee tietysti olemaan, mutta pääosin jutut ovat ihan tuttuja urpoiluja – LÖL!

Noniin, lähti aivan sivuraiteille tämä vanhempainvapaan lopusta itkeminen. Mutta niinhän nää aina lähtee. Nämä minun jutut. 

Sellainen tuli vielä mieleen, että minkälaisia tunteita teissä herättää yleisestikin nuo blogien yhteistyökuviot? Minun tai muiden? Te olette kuitenkin juuri se minun yleisöni niille ja toivon tietysti kovasti, että tykkäätte myös niistä. Tai että ette ainakaan pahasti inhoaisi niitä. Olette olleet tosi ihania ja kannustavia tyyppejä siellä ja ja ja... no olette vaan ihan parhaita. 

You Might Also Like

27 comments

 1. Mää niin haluaisin töihin. Ai että mää haluaisin töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, voi eii! Mulla on ristiriitaiset tunteet välillä. Ois ihanaa olla siellä aikuisten seurassa, juoda kahvia kahvitauolla, syödä lounasta... oho, eiku siis tehdä töitä hulluna toimistossa vaan ja... haha, mut siis joo. Kaipaan sitä myös välillä, mutta onhan tää lapsen kanssa kotona oleminen aika siunaus. Shiunaus shmiunaus.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Minua eivät yhteistyökuviot häiritse. Aattelen sen jotenkin niin, että musta on siistiä, että joku saa (edes) välillä myös ihan rahallista hyötyä rakastamastaan harrastuksesta. Se varmaan myös motivoi sua tekemään tekstejä säännöllisesti ja ylittämään itsesi aina uudelleen. Ja siitä säännöllisyyden virrastahan lukijat tykkää. Että yhteistyöskentele vaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näinhän se on! Oot niin oikeessa! <3

   Poista
  2. Joo, samaa mieltà Eveliinan kanssa. :) Kiitos kivasta blogista, toivottavasti jatkat sen kirjoittamista vielà pitkààn!

   Poista
  3. Kiitos! Siis tarkoitus olisi, on tää sen verran mahtavaa – ja te ootte osa sitä!

   Poista
 4. Mua häiritsee. Eihän mulle tule edes kotiin mainoksia kun on lappu luukulla. Enkä haluaisi lukea kyllä niitä seuraamissani blogeissa. Kaikista parhaat blogit ovatkin niitä joissa kirjoittaja käy ansiotyössä eikä rahoja tarvitse repiä blogin kautta. Vaihdoin Lähiömutsi-blogin seuraamisen sun blogiin juuri mainoksettomuuden takia. Ans kattoo tartteeko taas lähtee metsästämään jotain uutta blogia jossain vaiheessa? Mitä oot mieltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan sellainen päätös, mikä sun itse pitää tehdä ;) Eikä nääkään onneksi tuu sun kotiin, kun itse tuut ne katsomaan tai jätät katsomatta, haha! Itsekään en lue kaikkia yhteistyöjuttuja muiden blogeissa, ja siks musta se ilmoitus siinä alussa on tosi hyvä. Voi sitten skipata jos ei kiinnostele! :)

   Poista
  2. Erikoista, että kun tuo Mamma tuossa kirjoituksessa juuri sanoo, että on kaksi vuotta jo tehny nuita yhteistyöjuttuja, niin nykkö se on alkanu häirihee anonyymiä kommentoijaa? Tai alkais nyt kun asiasta mainittii, mutta kahen vuoden aikana ei ole? Ihme homma.

   Poista
  3. Hahah, no niin joo, tavallaan! On tosiaan ollut jo pari vuotta, mutta ilmeisesti ei niin pahasti oo häirinnyt sitten kuitenkaan, eli ei ainakaan oo ollut liikaa? Kesähän oli hiljaista joka tapauksessa ja näin syksyllä taas alkaa hommat rullaa. Että varoituksena jo etukäteen, että muutama yhteistyöpostaus on tulossa tässä! :D

   Poista
 5. Mainokset ei häiritse. Ehkä jätän vaan lukematta, jos ei kosketa itseä. Sulla on hyvä blogi! :-) Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! Mä teen samaa, Useimmiten luen kaikkien seuraamieni blogien kaikki jutut, mutta skippailen myös välillä! :) Ja kiitos paljon! <3

   Poista
 6. Tärkeintä noissa yhteistyöpostauksissa onkin juuri se, että niitä tekee vain ja ainoastaan sitten kun aihe on itselle sopiva. Tai samasta aiheesta voisi kirjoittaa ilman sitä rahapalkkiotakin. Sinä osaat sen homman, noita mainospostauksia voi lukea täysin ilman fiilistä että "siinä se nyt mainostaa jotakin". Jee rimpuilija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! <3 Ja joo, sehän se just on, tarvii olla sopiva aihe, että homma toimii!

   Poista
 7. Uskon että sinä ja muutkin kollegasi antavat puolueettoman arvion mutta jokin noissa silti tökkii. Välillä tuntuu mainoskatkolta kesken hyvän leffan. Mutta eipä ne sinänsä häiritse, skippaan tekstin jos en tykkää. Mielipidettä bloggaajasta en vaihda pelkän yhteistyön takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä, että voi tökkiä. Varsinkin, kun tämä tällainen on vielä aika uusi juttu kuitenkin, varsinkin jos vertaa perinteisiin medioihin. Mutta ihanaa, että yhteistyöt ei kuitenkaan ole sulle ainoa syy muuttaa mielipidettä! Hyvä! <3

   Poista
 8. Mun mielestä nää yhteistyöt on usein aika hauskoja ja mielenkiintoisia. Ei mitään Cittari-mainoksia postiluukusta, että jauheliha 2.99. Etenkin kun monet bloggaajat mainostavat jotain sellaista, mistä itse ovat kiinnostuneita. Niin, ja tosiaan, ei siis joka postaukseen mainosta, kiitos. Urpoilu on tärkeempää!!! :)

  Mut mä esim. muistan, miten innoissasi olit niistä jostain vihreistä ja keltasista Arabian kupeista joskus. Itse en ikimaailmassa sellaisia ostais, mutta mulle tuli hyvä mieli, et sä sait itselles tollasii kivoi kupei, joist näytät tykkäävän :) Eli anna mennä vaan. Mut muista, ettet myy ittees liian halvalla! Sul on hyvät jutut, eli pysy vaan kotona pikkutonttujes kanssa ja vaadi voita sekä maggaraa leivän päälle kirjoittamisest!

  Terkuin, fani Helsingistä

  p.s. itse ratkasin tän töihinmenopaniikin hankkiutumalla uudestaan raskaaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, urpoilu on TOTTA KAI tärkeempää! HAHAHA! :D Ihana kommentti, arabiat, pikkutontut, voit maggarat, kaikki! Loistoa! :D

   Oi ja hyvä ratkaisu hei toikin! ;)

   Poista
 9. Tykkään että yhteistyömaininta on heti alussa, kiitos siitä :) Toivon lisäksi että kaikki bloggaajat laittaisivat myös FB/instajakojen ekaksi sanaksi "Yhteistyö:".

  Ruokabloggasin monta vuotta, ja erilaiset yhteistyöt tuli tosi tutuiksi. Sekä tehtynä että luettuna. Markkinointipostaukset pysyi aina markkinointina, vaikka missä voissa olis paistanut (heheee). Mulle oli tärkeää pitää mainoksetonta blogia, siksi en aikanaan lähtenyt esim. juuri Blogirinkiin, mutta ymmärrän hyvin sekä sen toimintaperiaatteet että syyt lähteä mukaan, ja mukana olevilta kamuilta olen kuullut pelkkää hyvää :)!

  Tsemppiä siis yhteistöihin, mä luen niitä hyvin harvoin jos lainkaan, mutta niinhän se on hyvissä lehdissäkin että ne mainokset mahdollistaa sen muun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo! Mä olenkin aina tonne Instaan laittanutkin aina hashtagiin, mutta Fb-hommaa en oo edes tullut ajatelleeksi. Pitääpä vähän fundeerata sitäkin hommaa! Hyvä kun sanoit!

   Joo, Blogirinki on tosi nasta ja voin omasta puolestani suositella!

   Ja tosiaan tavallaan just noin toi sun lehtikommentti! Koska jos aattelee, että bloggaajat tuottaa vaikka joka/joka toinen päivä jotain tekstiä blogiin, joista ehkä yks siellä toinen täällä on sisältöyhteistyötä, niin onhan se kiva, että saavat (saadaan) jotain hyötyä siitä itsellekin. Koska aikaa jos jotain tähän hommaan palaa, niin ei kai se ole muilta pois, jos siitä käyttämästään ajasta saisi joskus jotain palkkiotakin. Suurin osa jutuista kuitenkin on ihan for free tuotettua matskua! :D Ja siis kun ei niitä just oo pakko lukee ja ne on ihan ok skipata. Toisin kuin vaikka jonkun kanavan nettiteeveessä, missä mainokset on _pakko_ katsoa, kun ei edes saa vaihtaa välilehteä tai mainos pysähtyy odottamaan, että katsot sen... että ennen kuin pääsee katsomaan varsinaista ohjelmaa... niin semmosta ei sentää blogeissa oo! Hahaa!

   Poista
 10. Kiitos vaan siinä ns. urpoilusta kuten asian ilmaisit. Sitä me kaikki muut urvokkeet tarvitsemme arkeemme <3

  Minusta Blogiringissä on hyvä tekemisen meininki. Yhteistyöt tuntuu olevan sujuvia, eikä ole hirveää tuputtamista. Mikään ei vie mielenkiintoa niin tehokkaasti, kuin epäsopivat ja tuutin täydeltä tungetut yhteistyöt. Se, että joku testaa joka viikko jotain rasvaa posket kiiltävinä kertoo siitä, ettei oikein ehdi perehtyä mihinkään eikä oikein pääse aistimaan naamarasvan hienoista laventelintuoksuakaan, kun päällimmäisenä haisee raha. Toisekseen, on niin ilmiselvää, jos muuten esim. lastenvaatteista tai aikuisten vaatteista poustannut kynäniekka seuraavaksi esitteleekin MÄSÄX-puukkoa! Sen saa tilattua ruattalaisesta disainpuodista nyt lukija-alennuksella -2%, ovh kuitenkin vain 389€. Sillon menee kyllä S-marketin halpis myslit lukijalla ihan väärään kurkkuun, kun täytyy alkaa miettimään, että MITÄ mä oikein luin?! Mökkiblogissa asia erikseen, ei tulis niin puskista, kuin että just on lukenut: verhoista, lasten vaatteista, tarhapohdintaa, tyyliä äidille ja sitten se tulee kuin märkä rätti naamaan: MÄSÄX-puukko.

  Et silleen vaan et sun tyyliin uskon ja luotan, että lähdet mukaan hyviin yhteistöihin. Paitsi et luultavasti sä rokkaisit pilkkihaalarimainoksenkin. Helou Rapala, tännepäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos vain kanssaurpoilijoille, ootte kyllä upeita! <3 Ja hahaha, en kestä noita sun esimerkkejä, ihan parhaita! Voi juma, MÄSÄX-puukko! Siis tahtoisin kyllä semmosen! Todellakin mainostaisin sitä! :D :D

   Poista
 11. Ekakskin: sulla on hauska blogi! Tokaks: tee vaan mun puolesta yhteistyöpostauksia, vaikka en mä niistä kenenkään blogissa tykkääkään.

  On sentään hyvä, jos voi valita ne yhteistyöt jotka haluaa, eikä joudu tekemään pakkopullayhteistöitä. Olisihan hieman teennäistä lukea lapsettoman ihmisen kuvausta viilentävän purulelun ominaisuuksista...vaikka voihan joissain aikuispiireissä olla hyvinkin käyttöä viilentäville puruleluille, mene ja tiedä.

  Yllättäen noissa yhteistyökuvioissa käy kuitenkin aina sellainen onni ja autuus, että kokeiltu tuote on bloggaajassa herättänyt vain myönteisiä tuntemuksia. Voisi kai sitä tuotetta haukkuakin, mutta epäilemättä ei kannata, jos haluaa jatkossakin tehdä yhteistyöpostauksia. Mun mielestä nuo yhteistyökuviot on sikäli ihan yhtä tyhjän kanssa, että puolueettomia arvioita niistä ei löydä. Mutta tee vaan, mä voin jättää ne vaan kätevästi lukematta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nii ja joo, eka ajatus ehkä onkin, että enpäs pure ruokkivaa kättä. Mut sit aloin toki miettii myös sitä, että aika paljon bloggaajat ottaa sellaisia yhteistyökeissejä, mistä muutenkin tykkää. Että ei edes ota mitään itselleen kyseenalaista, koska tietää, että sit tarttis ehkä haukkua tai jollei haukkua, niin vääristellä autuaammaksi. Itse oon just kieltäytynyt kahdesta yhteistyöjutusta viikon sisään, koska ei syystä tai toisesta kiinnostanut se tuote/brändi. Että sillaikin tietty ne kriittisimmät kirjoitukset tuotteesta karsiutuu niinku luonnollisesti. Ja sit nyt seuraava mun yhteistyö on sellainen minkä tuote oikeesti teki muhun vaikutuksen ja sai aikaan ahaa-elämyksen, ja oon oikeesti pähkinöinä tuotteesta. Otin sen jutus just siksi vastaan, koska innostuin, että voiko tommosta ees olla! Haha!

   Mutta joo, tottakai jengi etsii (useimmiten) mieluummin ne hyvät puolet, ettei tarttis tosiaan purra sitä ruokkivaa händyä! :) Vaikka kyllä meillä ainakin Blogiringillä kannustetaan antamaan myös palautetta, mikäli tuotteessa jotain sellaista on. Vähän enemmänkin saisi uskaltaa antaa, noin yleisestikin.

   Ja sit vielä lukematta jättämisestä, että eiiiii niitä aina kannattaisi tuomita lukematta, hei! :D Mä oon törmännyt tosi hauskoihin yhteistyöbloggauksiin ja löytänyt itselleni jotain mielenkiintoista tuotetta niistä! Ja kun tosi usein ne vois olla tosiaan muutenkin, ilman rahallista korvausta kirjoitettavissa, jos tosiaan bloggaaja joka tapauksessa siitä tykkäis kirjoittaa. Että eihän pelkkä se, että se bloggaaja saa siitä työstään myös korvauksen saisi olla este, vai mitä? :) Mutta tämä pätee tietysti vaan sellaisiin hyviin tehtyihin juttuihin, eikä sellaisiin vähemmän hyviin tehtyihin tuote-esittelyihin! :D

   Poista
 12. Mua ei haittaa yhteistyökirjoitukset kyllä yhtään ja luen niitä iha siinä missä muitakin. Aika usein oon löytänyt esim. tuolta Lähiömutsista hyviä jotain haalarivinkkejä enkä tajuu mikä niisä ärsyttää niin monia. Se että joku blogisti saa rahaa siitä ei varmaa silti tarkota että se tuote ois huono ja mielipide ostettu? Ja on toi Lähiömutsi ainakin myös antanu kritiikkii asioille jos on jotain annettavaa ollut. -Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta muuten! Mäkin oon useamman kerran lukenut Lähiömutsin blogista myös hänen antamaa kritiikkiä tuotteille! Joskus muistaakseni luin jostain kommenteista, että joutuu välillä oikein kaivamaan negatiivisiakin puolia, että olisi mahdollisimman puolueeton testaus tms. Ja joo, mäkin oon löytänyt sieltä! Ja monesta, monesta muustakin! :)

   Poista

Hae