Kyllä matkustelu on mukavaa, mutta

15.12.2015

Meidän lapset on tosi kivoja matkustuskavereita ja aivan ihania, mutta kun ne on tuommosia lapsia, niin niiden kanssa on joskus vä...


Meidän lapset on tosi kivoja matkustuskavereita ja aivan ihania, mutta kun ne on tuommosia lapsia, niin niiden kanssa on joskus vähän... no, mitä mä tässä selitän, tiedättehän te! Sitten aikuisia väsyttää ja lapsia väsyttää ja... Noh, silti aina me vaan reissuille silti lähdetään, että ei se kamalaa ole, mutta.

-Olipa kyse sitten yhden yön reissusta tai viikon reissusta, matkalaukkujen ja nyssyköiden määrä on vakio. Auto on lähtiessä joka tapauksessa täynnä, kuten myös tullessa pyykkikori... ja mitta.

-Jos kotona nukkuu katkonaisesti, niin voi jösses, niin nukkuu reissussakin. Meikä on viime yönä ollut sellainenkin unien mahdollistaja. Sellainen uni-DJ, tiedättehän?

Sellainen, joka oikealla kädellä rauhoittelee pyörivää taaperoa, nostaa tippunutta peittoa ja silittää korvan takaa, ja vasemmalla kädellä imettää vauvaa, siirtelee unipotkivaa mittarimatovauvaa uudelleen ja uudelleen alemmas, ettei pää ota kiinni seinään ja tekee kaikki kevätjuhlaliikkeet, jotta kenenkään uni ei katkeaisi. 

-Mikähän taika siinä muuten on, että automatkoista usein vain 50 prosenttia lapsista on tyytyväisiä? Toinen vetelee sikeitä taju kankaalla, niin toiselle tulee nälkä/kakkahätä/jano/muu angsti. Mikä olisikaan ihanampi näky, kuin takapenkillinen nukkuvia naperoita? Ei mikään. Ei sitten niin mikään.


-Onko kamalan paha asia ja täten täysin huono äiti, jos kotiin tullessa lapsen "kevyen" energianpurkuriehumisrössyilyjakson jälkeen, pyytää lapsensa hetkeksi sohvan nurkkaan ja laittaa sille netistä lastenohjelmaa pyörimään? Niinku että passivoidu lapseni, passivoidu. Edes hetkeksi, voi hyvä jumala – passivoidu.

-Koska saa laittaa lapset nukkumaan? Seitsemän ei liene liian ajoissa? Jos väitän, että ollaan siirrytty kesä- tai talviaikaan ja kellot on vielä siirtämättä ja Helsingissä on eri aikavyöhyke kuin täällä ja joulupukkikin tahtoisi, että menette ajoissa nukkumaan ja ja ja... No, jotain keksin.

-Ennen sitä silti vielä pitsaa iltapalaksi. Tai pizzaa, zetalla. Kaikki käy, kuha tulee kotiinkuljetuksella (tähän se kuhameemi). Minen poistu kotoani seuraavaan kahteen vuorokauteen. Käperryn henkiseen laturiini ja kurkkaan ulos vain pieruleggareistani käsin.

-Ainiin toi vauva. Sille pitää sitä puuroa silti. Koska vauvat saavat syödä pitsaa? 

You Might Also Like

4 comments

 1. "Koska vauvat saa syödä pitsaa?"

  Reps! Kirjoitat aivan ihanan hauskasti, kiitos pienistä piristävistä hetkistä arjen keskelle!

  VastaaPoista
 2. PASSIVOINTI ON VÄLILLÄ IHAN OOKOO!! (Ihan varalta laitoin cäpslokkeilla, jos et muuten osaa lukea ..no siis ihan riviltä.)

  VastaaPoista
 3. Pistät pizzzzzan vaan vauvalle blenderiin :P Huippu postaus, taas!

  VastaaPoista

Hae