Ristus Samperi mikä Virus

5.2.2016

Terveisiä lastenpolilta! Molemmille lapsille iski flunssa ja nuorempi alkoi tänään olla kovin nuutunut. Sellainen ihan tööt ja väsynyt. Kiin...

Terveisiä lastenpolilta! Molemmille lapsille iski flunssa ja nuorempi alkoi tänään olla kovin nuutunut. Sellainen ihan tööt ja väsynyt. Kiinnitin huomiota hänen kovin pinnalliseen ja nopeaan hengitytahtiinsa ja päätin soittaa lääkäriin.

Labrat otettiin ja selvisi, että tytöllä on RSV. RS matafakin virus. Isommallakin luultavasti on, mutta sillä se ei näyttäydy tavallista nuhakuumetta kummempana. Saatiin sitten lähete tytön kanssa Tyksiin, jossa lapsen hengitystä tarkkailtiin pari tuntia ja katsottiin, alkaako Ventolinet jeesaamaan. Happisaturaatiota ja sen sellaisia. Että pitääkö jäädä yöksi osastolle vai ei.

Tuossa vähän ennen kymmentä illalla saatiin lupa lähteä kotiin. Ei tarvinnut jäädä. Kunhan käytiin apteekin kautta hakemassa kotiin oma Babyhaler, jolla saadaan lapselle inhalaatiosumutteet kotona perille. Sitä sitten hengitellään muutamat kerrat päivässä ja kattellaan.


Mutta ei kait tässä. Voi nimittäin ihan kamalasti valittaa. Kun tämä onkin sitten eka kerta kun kehtaa sanoa kuopuksen edes sairastavan. Jotain nuhahommia siellä täällä, pientä lämmönnousua rokotteista, mutta ei sen pahempia. Esikoinenkin pysynyt kauan terveenä. Harvoin sairastetaan, mutta kun sairastetaan, sairastetaan sitte täysillä. Näemmä.

Kuha ei nyt tuolle miehelle tulis man-fluta. Vähä oireilee jo. Se se vasta paha olis.

Paranemisia meille ja terveempiä tunnelmia teille!

You Might Also Like

2 comments

  1. Oooh! Mun kaverilla just kans molemmat lapset (kaksvee ja viiskookoo) RS-viruksen kourissa :( Kurjuus sentään! Tsempit sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, tuolle viiskookoolle ikävä homma. Tai kelle vaan, mutta noin pienelle erityisen! <3 Kiitos tsempeistä!

      Poista

Hae