Arkiruokaa: Pinaatti-avokadopasta

13.3.2016

Avokadopasta breikkasi koko kansan tietoisuuteen muutama vuosi sitten. Siitä lähtien se on ollut myös meidän perheen arkiruokaa monissa...


Avokadopasta breikkasi koko kansan tietoisuuteen muutama vuosi sitten. Siitä lähtien se on ollut myös meidän perheen arkiruokaa monissa eri muodoissaan. Resepti myötäilee tietysti Gullichsenin originaalia reseptiä, mutta itse vedän usein kaikki ainekset pilkkomishommien sijaan kulhoon ja surautan hienoksi sauvasekoittimella. Säästyy olevinaan aikaa – vaikka eipä tuo millään tyylillä tehtynä kauaa ota – ja sauvasekoittimella hienoksi vedettynä pastasta tulee samettisen pehmeä, lähes kermainen, vaikkei siinä kermaa olekaan.

Viime aikoina meillä on ollut vähän hintsusti välillä basilikaa ja korianteria elossa, joten olen ihan rohkeesti vetänyt tämän avokadopastan myös ilman niitä. Teen usein avokadopastaa vaikka vain avokadoista, valkosipulista, chilistä, parmesanista ja suolasta ja pippurista. Limestä mielellään myös, mutta olenpa hätätapauksessa heittänyt ihan vaikka sitruunamehu-uutetta.

Tänään meillä oli kuin olikin komiat puskat korianteria ja basilikaa. Sen lisäksi kaapissa oli baby-pinaatteja, jotka tekee avokadopastasta vieläkin ubeemman!


Pinaatti-avokadopasta:

Näillä määrillä syö meidän posse, eli kaksi aikuista ja kaksi pientä lasta, mutta määriä samassa suhteessa muuttamalla saat tehtyä teidän porukalle sopivan satsin!

2-3 valkosipulia
1/2 chili (ilman siemeniä)
1 limen mehu
1 iiiso avokado tai 2-3 pientä
Kourallinen raastettua parmesania
Kourallinen korianteria
Kourallinen basilikaa
Kourallinen-pari baby-pinaatteja
pari hyppysellistä suolaa
Reilut rouhaisut pippuria
1 tl hunajaa

Kirsikkatomaatteja päälle

Pastaa 300-350g. Mitä vain. Tänään käytin tässä pinaattihengessä myös pinaattipastaa. Kaikki käy.

1. Pane pastavesi kiehumaan. Pastavesi pitää olla suolainen. Sillai merivesisuolainen. Pastan keittelyn aikana ehtii tehdä kaiken muun.
2. Laita kaikki ainesosat isoon kulhoon. Ei tarvitse pilkkoa mitään erityisemmin. Kuorit vain valkosipulit, poistat chilin siemenet, huuhtaset pinaatit.
3. Surauta sauvasekoittimella kaikki hienoksi.
4. Pyörittele pastat joukkoon. Päälle vielä parmesanit, rouhaisut pippuria ja puolitetut kirsikkatomaatit!

VINKKI nro 1:
Pastaa voi keittää snadisti yli, jos lasten tämän pastan sietokyky mietityttää. Lapsille voi laittaa vähän reilummin pastaa kuin aikuisille, jolloin makuelämys on vähän miedompi heille.

Ruokaisia haluja!

Kaikki arkiruokapostaussarjan reseptit täällä. Muita pääruokareseptejä täällä.

You Might Also Like

0 comments

Hae