Arkiruokaa: Kevätsipulipasta nerokkaasta papupastasta a.k.a Vihreä pasta

19.6.2016

Löysin ihan sattumalta ja vahingossa meidän lähikaupasta nerokkaan pastan! Se on tehty edamame- ja mungpavuista. Luin, että se onkin jo 2...


Löysin ihan sattumalta ja vahingossa meidän lähikaupasta nerokkaan pastan! Se on tehty edamame- ja mungpavuista. Luin, että se onkin jo 2015 valittu esimerkiksi Ruohonjuuren parhaiksi ruokatuotteiksi, mutta kato mää herään pikkasen myöhemmin näihin.

Joskus (aika usein) tällaiset fiksut ruoat ovat koostumukseltaan ja/tai maultaan vähän sinne päin. Eivät oikein toimi ihan viiskauttaviis sitten kuitenkaan, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Mä olen ostellun kaiken maailman pastayritelmiä ja todennut ne milloin hiekanmakuisiksi, milloin tahmeaksi puuroksi. Mutta tämä pasta ilokseni toimi... anteeksi ranskani; ihan helvetin hyvin.

Rakastin sen koostumusta ja makua, ja arvatkaa mikä oli positiivinen yllätys! Se oli täyttävämpää kuin tavallinen pasta, eikä siitä silti tullut ähkyä turvotusta. Myös suutuntuma oli jotenkin ruokaisampi. Oikein tyydyttävää, sanoisin.

Papupasta sopiikin suurimmalle osalle ihmisistä, koska se on luontaisesti gluteenitonta, vegaanista eikä se sisällä kananmunaa. Ja mun on toistettava tämä: se on hyvää.


Paketissa käskettiin keittämään pastaa 7-8 minuuttia, mutta minä keitin vain kuutisen minuuttia. Sitten sekoitin tekemäni kevätsipuli-avokadomöhinän sekaan ja ai ai ai. Kyllä kuulkaa maistui!

Kerroinkin aikanaan, että esikoiseni on paikoin nirsoillut ruokien kanssa. Siitä pahimmasta nirsoilusta ollaan päästy yli, mutta vieläkin jotkin vihreät aiheuttavat nirpistelyä ja pois nyppimistä. Siihen miksi lapset välttelevät usein vihreää on muuten jokin evoluutiollinen selitys, jota en nyt tarkalleen muista. Opin sen vauvadokumentista. Liittyi hengissä selviämiseen, etteivät söisi myrkyllisiä kasveja. Tai jotain.

Siinä, kun esikoinen aivan pokkana veteli kevätsipulit, avokadot ja muut, hokasin, että ähäkutti – ei se huomannut nirpistellä niille, koska koko ruoka oli vihreää! Hahha, äiti 1 – lapsi 0. (Kuvan pastaan on nakattu vielä tuoreena korianteria ja sipulia päälle, että ihan noin hyvin niitä ei näkynyt pastasta. Kyyyllä se nuo olisi noukkinut.)

Nimettäköön tämä vihreäksi pastaksi, ja tässä sen resepti:

Kokkailuaika noin 21 min. Riitti meidän perheelle, eli kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle.

2 kevätsipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1 avokado
limemehua
oliiviöljyä
2 rkl voita
pippuria
suolaa
(chiliä)

+ Lisäksi tuoretta basilikaa ja korianteria oman maun mukaan. Ilmankin pärjää!

1. Pastahommat tulille. Huomioi keitinveden reilu suolaus. Meriveden makuista, muistathan.
2. Pilko kevästipulit vartta myöden. Pilko myös valkosipulit. Paista molemmat öljyssä ja lisää ronski hyppysellinen suolaa ja reilut rouhaisut pippuria. Laitoin myös pikkuisen ripauksen chilijauhetta.
3. Kaiverra haluamasi muotoisia palasia avokadosta ja nakkele pannulle. Purista ainakin puolikkaan limen mehu mukaan. Jos lisäät basilikaa ja korianteria, pilko ne hienoksi ja lisää juuri ennen pastan pyörittelyä mukaan.
4. Lisää reilu nokare voita ja pyörittele pastat sekaan.

Päälle toki sopii parmesani!

Ilman voita ja parmeasania pasta on myös vegaaninen.

Ihanan yksinkertaista, ihanan hyvää!

Kaikki arkiruokapostaussarjan reseptit täällä. Muita kasvisruokia täällä.

You Might Also Like

0 comments

Hae