Lapsilisä, nevöfoget

Ei voi hyvä luoja! Tiedättekö kun on niitä hetkiä, että tuntuu, että voisi vaikka vain kuristautua rintsikoihinsa, kun on niin saatanan type...

Ei voi hyvä luoja! Tiedättekö kun on niitä hetkiä, että tuntuu, että voisi vaikka vain kuristautua rintsikoihinsa, kun on niin saatanan typerä olo? Niinku että miten mä olen voinut kämmätä tän?

Juuh, elikkäs. Lapseni on siis tänään puolitoista vuotta ja jo nyt huomasin, ettei me olla saatu hänestä ollenkaan lapsilisää. Siis senttiäkään. Tiedättekö kuinka paljon se olisi? No siis 170 000 senttiä. 1700 euroa toisin sanoen. Tuhatseitsemänsataa euroa vielä noin kirjaimin. Ja rapiat päälle.

Mä en tajua, mitä mä olen oikein kelannut (eh heh, KELAnnut). En ilmeiseti kamalasti mitään.

En ole tajunnut hakea sitä erikseen. En ole hakenut sitä erikseen esikoisestakaan, vaan vanhempainrahahakemuksen kanssa samassa. Täten olin siinä uskossa, että olin hakenut sen siinä samassa toisestakin lapsesta. Mutta en sitten ollut. Kuten ehkä arvasitte jo.

Arvatkaa kuinka idiootti olo tässä näin nyt ihanasti on. Hävettää jopa vähän kertoa tätä, mutta toisaalta eilen kerroin kaikkea muutakin kyseenalaista. Oikeastaan koko blogi on aika kyseenalainen, että ei sillä.

Ja siis vaikkei ehkä siltä tässä nyt vaikuta, kun en ole aiemmin tätä tajunnut, mutta ihan jokaiselle kuukausittaiselle sataselle olisi kyllä ollut ihan tarvetta. Mä en vaan kertakaikkiaan ole huomannut niinä harvoina kertoina tiliäni katsoessa, että sieltä puuttuu yksi satanen. Ollut vaan siinä uskossa, että homma on hallussa. PUOLITOISTA VUOTTA siinä uskossa. Mä. En. Kestä. Paan niin väsymyksen piikkiin tämän kaiken. Uskomattoman urpoa minulta.

Patrick Stewartia, Jeesus Nasaretilaista ja Homer Simpsonia lainatakseni:


Jonottelinkin tuossa puoli tuntia Kela-Kertun juttusille ja kuten jo netistä ehdin googlettaa, lapsilisää ei myönnetä ilman erityistä syytä takautuvasti pitemmältä kuin kuuden kalenterikuukauden ajalta ennen sen hakemista. Oma moka, sanois joku (mutta älkää pliis sanoko enää, tiedän jo). Katsotaan nyt, olisiko KELA armollinen ja maksaisi pidemmältäkin ajalta. Annoin selvityksen, katsotaan kuinka pitkälle se riittää. Näin urheilutermein muotoiltuna.

Mutta siis: Arvon kanssavanhemmat! Jos täytätte paperisen hakemuksen vanhempainpäivärahasta, saa samalla hakemuksella haettua kaikki muutkin, kuten nyt vaikka tuon lapsilisän. JOS taas haette netistä, täytyy jokainen hakemus täyttää erikseen. 

Tässä se minun kompastuskiveni sitten oli. Älä ole kuin Laura, muista täyttää hakemus erikseen.

Että tuotaaa, nyt kun näistä lapsiperheiden tukien poistamisista ja kaikenlaisista alentamista on ollut juttua, niin meikä ainakin on nyt osallistunut omalla pienellä panoksellani jo talkoisiin! Hurraa!

You Might Also Like

24 comments

 1. Sori ny vaan, mutta aivan ihana tunne, että joku on vielä pikkuisen enemmän pihalla kummää! Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei my pleasure! :D Oisko se niin ihana tunne, että voisit ehkä lahjoittaa mulle noi muutamat saamatta jääneet sataset? Ai ei? No okei, ei sitte.

   Poista
 2. Kiitos tästä! Arvaa, onko meillä sama homma! Voi viddu!

  KIITOS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoo, ihanaa! Siis niinku, että sääki, tommone terävä muija oot langennut samaan ansaan! Teillä ei taida olla kulunut ihan niin kauaa kuin meillä onneksi? Että nyt vaa äkkiä hakemusta menee!

   Poista
  2. Jep, hakemus laitettu..ja jo täyttö vaiheessa pamahti ruudulle "takautuvasti vain 6 kk ajalta", kun yritimme täyttää syntymästä asti..Eli kyllä siis satkuja jos toisia saakeli meni hukkaan :( Voi VIDDU! Mutta hei
   KIITOS SULLE tästä postauksesta. Ei ois ilman sitä tullut koko homma vieläkään esille! <3

   Poista
  3. Voe helevetti! Mutta tavallaan helpottaa tietää, etten ole ainoa kaltaisiani! Ja kato mitä muutamasta satkusta ku RAHAA ON KYLLÄ!

   Eipä kestä, kiva kun voin olla avuksi! <3

   Poista
 3. Mä jäin esikoisen aikoihin innoissani osittaiselle hoitovapaalle tietämättä että siitä saa Kelalta jotain korvausta. Onneksi asia valkeni mulle tarpeeksi ajoissa jotta rahat sai vielä takautuvasti.

  Hauskaa kun tätä lukiessa ensin oli ihan että hahaa, voi tätä vahingonilon määrää mutta sitten rupesi pikkusen nauru harveneen ja alkoi ikävästi kylmätä... oli pakko tarkistaa että tuleehan mulle kahdesta lapsesta lapsilisät. Muistan kyllä tehneeni hakemuksen mutta en voinut enää olla täysin varma että muistanko sittenkin vain miettineeni sen hakemista. Mutta kyllä, kahdesta tulee lisät, huh!

  Eikö tässä holhousyhteiskunnassa kuuluisi soittaa huolestuneena perään että kun ette ole tuota lapsilisää lainkaan hakeneet. Mutta ilmeisesti ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi hokasit!

   Joo, ei täällä mitään periin soitella. Ainoastaan, jos on jotain velkaa valtiolle. Sit soitellaan korkojen kera! :D

   Poista
 4. Voi ei! :( Olisi aivan hyvin voinut sattua minullekin... (ehkä pitänee tarkistaa että meille tuleekin kaikista kolmesta ne rahat??)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika harmillista. Enkä muuten saanut kuin puolelta vuodelta takautuvasti! Toisaalta, ihan kiva potti sekin oli – noin kerralla saatuna! :D

   Poista
 5. Mä kirosin niitä hakemuksia tästä seitsemännestä rustatessani, kun oli nettilomaketta nettilomakkeen jälkeenkin. Ja sitä helppoa paperilomakettahan ei sitten saanut niin mistään. Kivaa oli kanssa kun sai neuvolasta sen raskaustodistuksen, koska sitä helppoa paperilomaketa ei myöskään voinut palauttaa mihinkään (ku kato otat kuvan vaan ja pistät kelaan... Millähän helvatalla mun ois pitäny kuva ottaa?) Hauskaa oli kans ku 12v ipana sai kelalta ambulanssikeikastaan simppelin rastiruutuun kyselyn (niinku onko tehty rikosilmoitus siitä alamäestä, jossa poika fillarinsa kanssa kohelsi) ja käskyn hoitaa asia helposti verkkopankkitunnuksilla netissä. Siellähän se 12v tosikätevästi asiansa hoitaa, eikö. Vähän on ollut noita rustaillessa fiilis, että puhelinlangat laulaa ja taivaalla loistaa kuu kymmenettä kertaa ennen ku tulee valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiikä! Voiko sen 12-vuotiaan asioita hoitaa ollenkaan vanhemman tunnuksilla? Ei viissiin? Äääöörgh!

   Poista
  2. No eipä voi. Puhelimessa sain hoidettua, onneksi. Nimittäin paperilomakkeiden kanssa vaikeinta on postittaminen.

   Poista
 6. Kiitos!!! Tuli tässä lukiessa mieleen, että onkohan me muuten haettu lapsilisää tosta meidän vauvasta, joka juuri sopivasti huomenna täyttää puoli vuotta... No, eipä oltu haettu, niin tuli sekin nyt hyvissä ajoin tehtyä. *facepalm*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OO, no mut hyvä, että hokasit ajoissa! Niinku tavallaan ajoissa! :D

   Poista
 7. Kiitos! Mä olin unohtanut hakea kotihoidontukea :D

  -Lotta-

  VastaaPoista
 8. Et ole ainoa. Aloin ihmettelemään liian pieniä maksuja tokan vauvan ollessa muutaman kuukauden ikäinen. Olin myös olettanut homman menevän automaattisesti kuten esikoisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tajua, miksei se voisi olla automaattista. Tai jotenkin automaattisempaa. Miksei siinä vanhempainrahahakemuksessa, joka täytetään netissä, voi olla sitä yhtä ruksia? Äääää!

   Poista
 9. Lähettäkääs tää ketju Kela Kertulle..ihan vinkkimä, että too nettihakemushomma on kaikessa sekavuudessaan suoraan hanurista. Netitse olen kaikki loppupeleissä saanut haettua, mutta sen eteen olen eniveis joutunut tekemään..ööö..ainakin kymmenen puhelua. Eipä kovin jouhevaa, sanoisin. Nytkin hakemusproseduuri tulee olemaan mielenkiintoinen, kun toinen menee osa-aikaseen hoitoon ja toisesta haen osittaista hoitorahaa..Saanen huokaista jo valmiiksi.

  Sylvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Mutta miksi tehdä asioista yksinkertaisia ja helppoja, kun niistä voi tehdä myös vaikeita!

   Poista
 10. Mä olen muistanut! (En myönnä tarkistaneeni äsken paniikissa) ��

  VastaaPoista
 11. Sun blogin ja eritoten tämän postauksen ansiosta mekään ei tulla menettämään enempää kuin ne 1500e, joita ei enää takautuvasti myönnetä. Mutta kiitos sun, saatiin just hakemus rustattua - eikä poika ole vielä kahta vuottakaan :'D Eli myötäeläjiä löytyy!

  VastaaPoista

Hae