7 vinkkiä selvitä juhlista ilman krapulaa!

29.8.2016

Kukaan ei pidä krapulasta. Väsymys, levottomuus, ahdistus ja huono olo pilaavat vähintään juhlia seuraavan päivän, mutta usein jopa u...


Kukaan ei pidä krapulasta. Väsymys, levottomuus, ahdistus ja huono olo pilaavat vähintään juhlia seuraavan päivän, mutta usein jopa useita päiviä. Alkoholin liiallinen nauttiminen kostautuu henkisenä ja fyysisenä huonovointisuutena, jolloin järkevintä olisi nauttia alkoholia harkitusti.

Krapulaan on yritetty keksiä monia lääkkeitä, mutta ainoa tapa välttyä kokonaan siltä on tietysti olla juomatta. On silti muutama keino, joilla kankkusen voi välttää – ellei kokonaan, niin aika lähelle!

Näillä ohjeilla olen jo vuosikaudet välttänyt krapulan!

1. Juo vettä janoon. Juo vettä noin yleensäkin. Alkoholin on hyvä olla vain sivussa nautiskeltava tuote.

2. Syö. Edes jotain. Iiihan vaan jotain siinä juhlan ohessa. Viimeistään juhlien jälkeen on hyvä syödä. Mutta mielellään myös ennen. Ja aikana.

3. Kun huomaat humaltuvasi, pidä tauko alkoholin nauttimisessa. Tällöin homma pysyy kontrollissa, eikä ylilyöntejä pääse sattumaan.4. Kun huomaat humaltuvasi liikaa, lopeta juominen. Oikeasti. Pidä edes nyt se tauko.

5. Lopeta ajoissa. Vanha sanonta kuuluukin: Nothing good happens after 2am. Eli vapaasti suomennettuna: Mitään hyvää ei tapahdu kahden jälkeen.

Ja se todella pitää paikkaansa. Jengi on yleensä liian humalassa, parhaat bileet on jo ollut ja... no harvemmin menettää mitään huikeaa, vaikka lähtisi kahdelta kotiin. Vaikka siltä just silloin kahdelta tuntuisi.

6. Nuku. Krapula johtuu usein huonoista yöunista. Alkoholi heikentää unen laatua, jolloin väsymys saattaa painaa, vaikka tunteja olisikin kertynyt yöhön. Yleensä pienet päikkärit seuraavana päivänä normalisoivat oloa.

7. Pysy miedoissa. Drinkit ovat hyvänmakuisia, mutta petollisia. Ja jos jossain on boolia, älä hyvä ihminen juo boolia.

Tai...


...teet kaiken päinvastoin ja kärsit krapulasta vielä maanantainakin.

Ehkä vielä keskiviikkonakin.

Luultavasti koko viikon.

Kuolen...

Kiitti upeista nelikymppisjuhlista (ei mun)! Nevöfoget! Tai no siis osan olen kyllä jo foget. Mut niinku...

You Might Also Like

1 comments

  1. Mun vakiokikka on tämä: päätä etukäteen montako annosta alkoholia voit juoda ja pysy siinä. Merkkaa esim kännykkään jokainen otettu annos ja kun kiintiö on täynnä, juominen loppuu. Älä juo mitään mystistä boolia, jonka alkoholipitoisuutta et tiedä.

    Mun kokemuksen mukaan klo 0.00 jälkeen ei tapahdu enää mitään hyvää...ehkä mun tuttavapiiri humaltuu nopeammin kuin alkuperäisen sanonnan keksijän ;-)

    VastaaPoista

Hae