Ulkomaille jouluksi? – Laiskan matkanjärjestäjän epätoivo ja kehitysehdotus

21.11.2016

Noniin. Taas se alkoi. Karkaussuunnittelu jouluksi. Viime vuonnahan alettiin suunnitella valmiisiin pöytiin pääsyä , ...


Noniin. Taas se alkoi. Karkaussuunnittelu jouluksi.

Viime vuonnahan alettiin suunnitella valmiisiin pöytiin pääsyä, omasta kotoa ja kaikista jouluvalmisteluista pakenemista jo tätä aikaisemmin. Tuolloin ajatuksissa oli jokin mökki, lumi ja hiihtäminen, mutta lopulta homma vaan jäi lentojen, junien ja vuokramökkien vertailujen jälkeen, kenties motivaation puutteesta.

Eilen sain päähäni, josko meidän perhe lähtisikin jollekin tunnelmalliselle kaupunkilomalle johonkin suhteellisen lähelle. Köpis, Praha, Berliini, Lontoo... mitä näitä nyt on!

Haaveissani näin jo itseni hörppimässä kuumaa glögiä kyntteliköin koristellussa takkahuoneessa, jossain Prahan ikiaikaisessa ravintolassa. Vaahtokarkein koristeltu kaakaomuki kourassa tunnelmallisessa trendikahvilassa Kööpenhaminassa, jossa toden totta tunnetaan hyggeilyn salat. Lämmin pipo päässä ja suuri huivi kaulassa Lontoon Regent streetin jouluvalojen alla, kuumalle siiderille menossa.

Ah. Toden totta näen meidät jossain tuolla.

Aloinkin sitten unelmasta tohkeissani etsiä taas lentoja ja hotelleja. Näpyttelin kaupunkeja ja ajankohtia. Vertailin. Kaksi aikuista, kaksi lasta. Yksi- ja neljävuotias. Suora lento, tai nopea vaihto. Helsingistä tai Turusta. Ai ei löydy jälkimmäisestä. No Helsingistä sitten vaan. Oho, onpa kallis lentää tuonne. Eri kaupunki. Turusta, ai ei löydy, no Helsingistä sitten...

Ja sitten – kuten aina – muistan, että MÄÄHÄN VIHAAN TÄTÄ HOMMAA.


Etsimistä. Näpyttelyä. Arpomista. Vertailua. Alusta ja uudestaan.

Olisipa sellainen palvelu, jossa saisi valita monta kohdetta määränpääksi, tai vaikka minkä vain kaupungin Euroopasta, ja sitten se asettelisi niistä lennot tai hotellit hintajärjestykseen. Tai sellainen, että voisi vain katsoa edullisimmat (ja suorimmat ja kätevimmät) lennot, ihan mihin vain kaupunkiin valitsemanaan ajankohtana, ja valita annetuista vaihtoehdoista sitten kohteen, mihin lähtee.

Itsellekään ei aina välttämättä tule kaikkia kivoja mestoja mieleen, mutta näin niitä tulisi myös esille.

Kun ei meillä oikeesti ole niin väliä mikä se paikka olisi. Maailma on täynnä kivoja kaupunkeja. Kunhan ois... no tommosta kuin noissa kuvissa.

Lopulta aina kyllästyn vaikeaan etsimiseen ja vertailuun, ja luovutan. Jään tänne märkään Turkuun ja juon glögini omassa keittiössäni – samalla kun teen itse ruuat ja hoidan koristelut. Ja sen glögini. Niinku viime vuonnakin.

Että sitä vaan, että yks muija Turusta nyt kaipailisi sellaista palvelua, joka hoitaisi mulle matkan näyttämälläni rahalla ja valitsemallani ajankohdalla. Joku ohjelmistosuunnittelija nyt tästä ottaa kopin, jooko? Olen niin varma, etten ole ainoa tällainen laiska ja mukavuudenhaluinen matkanjärkkääjä.

Tavallaan niinku paketti helposti ihmiselle, jolla ei ole niin väliä kohteesta, muttei kuitenkaan mikään pakettimatka. Eikö olisi hyvä? (Vai onko sellainen jo? MISSÄ?)

Joulusuunnitelmat ovat siis auki, eikä tässä nyt semmonen kiirekään ole. Kokonainen kuukausi vielä aikaa löytää matka, muuttaa mielensä, pyörtää päätöksensä ja... lopulta löytää itsensä kotoa jouluna? Eiku ei ei ei! Ei piirrellä piruja seinille!


You Might Also Like

12 comments

 1. Ihan pakko mainostaa. Alankomaiden Utrecht on aivan ihana. Lunta ei oo kyllä mut taloja esim vuodelta 1641 löytyy. Melko varmasti sataa jonkin verran vettä. Kirkonkellot soittaa joululauluja. www.hollanninsuomalainen.fi/kotikatuni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kuulostaa hyvältä! Menin heti katsomaan lentoja, mutta Ebookers jumitti! MÄÄ EN JAKSA! :D

   Poista
 2. Facebookin Lentodiilit-sivu on helmi – ne kokoaa yhteen mehevimmät lento- ja hotellitarjoukset. Mä olen laittanut asetukset niin että saan kaikki sen ilmoitukset. Aiheuttaa akuuttia matkakuumetta, varoitan. Nyt ois vaikka Finnarin lennot Prahaan ja kolme yötä viiden tähden (varmasti hyvät glögit) hotellissa alkaen 257 euroa / henkilö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, älä tuosta Prahasta innostu, ne diilit on tammikuusta lähtien. Mutta vastaavia siellä on koko ajan!

   Poista
  2. Kiitti vinkistä! Ne aika moni niistä diileistä mitä selasin alko tammikuusta... blööh. Täytyy yrittää vielä kaivella!

   Poista
 3. Tota kaipaamaasi palvelua saa paikasta jota kutsutaan matkatoimistoksi..

  VastaaPoista
 4. Ei tuohon uutta ohjelmistoa tarvita. Kyseinen palvelu löytyy matkatoimistosta. Se niitten yötä etsiä sulle sopivin matka, sopivimpaan hintaa. :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne vaan eivät ole kovin halpoja, versus itse koottu matka halvoista lennoista ja hotellitarjouksista – eikä niissä ole näin "lyhyellä" varoajalla enää tilaa, mitä tossa muutamiin otin yhteyttä. Mut muuten tooooosi toimivia palveluja! ;)

   Poista
 5. Joo, olen myös ihmetellyt miksei tuollaista sivustoa ole. Jos etsin pitkän viikonlopun irtiottoa, ei sillä ole väliä mihin Euroopan kaupunkiin päätyy, kunhan hotelli on hyvä ja lennot sujuvat. Usein ei ajankohdallakaan ole niin väliä. Mutta ei kun pitää itse klikkailla joka kaupunki erikseen ja määrittää päivät ja kun olet jo varaamassa niin oho järkevän kellonajan lennoista tuleekin 200e lisähintaa.
  No eiköhän jonain päivänä tällainenkin palvelu löydy...
  T. Karo

  VastaaPoista
 6. Skyscannerin sivuilta voi ainakin etsiä lentoja päivämäärien mukaan valitsematta kohdetta. Kunhan tietää mistä kaupungista lentää :)

  VastaaPoista
 7. Myös Momondolla voi valita "Vie minut minne tahansa" -vaihtoehdon haussa, kunhan lähtökaupungin ja päivät laittaa. Sieltä olen itsekin matkoja hakenut, viimeksi päädyttiin Prahaan :D

  VastaaPoista

Hae