Asiantuntijakoira pettyneenä: "Eivätkö kaikki ihmiset aio äänestää?!"

8.4.2017

– Mitä, eivätkö kaikki ihmiset äänestä?! asiantuntijakoira haukahtaa järkyttyneenä kuullessaan, etteivät kaikki äänioikeuden omaavat ihmiset...

– Mitä, eivätkö kaikki ihmiset äänestä?! asiantuntijakoira haukahtaa järkyttyneenä kuullessaan, etteivät kaikki äänioikeuden omaavat ihmiset aio äänestää huomisissa kuntavaaleissa.

Kunpa ihmiset ymmärtäisivät, minkälainen etuoikeus heillä on – verrattuna vaikkapa meihin koiriin.

Itsehän ehdin jo kiertää kaikki vaalikojut, kerätä talteen jok'ikissen vaaliesitteen, syödä kaikki minulle tarjotut vaalikarkit – nekin, missä on suklaata, vaikka se on myrkyllistä meille koirille – ja tehdä jokaisen löytämäni vaalikoneen, ja NYT sain tietää, ettei meillä koirilla olekaan äänioikeutta!

Toisaalta ymmärtäähän sen: miten helvetissä minä näillä tylpillä tassuillani pitelisin sitä lyijykynää ja kirjoittaisin siihen kiusallisen liukkaaseen paperiin jonkin numeron. Kyllä se ihmisen hommaa vissiin kuitenkin sitten on.

Mutta turhauttaahan se, kun sentään minäkin, koira, olen kuitenkin tehnyt aikamoisen taustatyön löytääkseni oikean ehdokkaan. Ja sitten sinä tulet kertomaan, ettei ne joilla sellainen pikkuinen luksus nimeltä äänioikeus on, käytä sitä!

Kuten meillä koirapiireissä sanotaan: se mitään rakettitiedettä ole. Jollet muuta keksi, niin valitse nyt edes arvojasi lähinnä oleva puolue ja äänestä jotain sieltä. Tarpeeksi hyvä on parempi, kuin ei ketään.

Huh, ja meitä koiria haukutaan hölmöiksi.

"Haukutaan", heh heh, huomasitteko pikkuisen sanaleikin? Niinpä, olen aika terävä.


You Might Also Like

0 comments

Hae