Iloisesta sekakäyttäjästä luonnonkosmetiikkaan

11.5.2017

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ. Mossa ja Suomen Blogimedia . Olen ollut kosmetiikan saralla sellainen ns. iloinen sekakäyttäjä. Välillä market...

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ. Mossa ja Suomen Blogimedia.

Olen ollut kosmetiikan saralla sellainen ns. iloinen sekakäyttäjä. Välillä markettituotteita, välillä jotain olevinaan fiinimpää ja siellä sujuvasti seassa sekalaisia luonnonkosmetiikkoja. Kun aloin käyttää säännöllisemmin kasvorasvana luonnonkosmetiikkaa, tuntui että iho reagoi siihen hassusti. Siihen tai sitten stressiin, joka tuntui juuri alkaneen.

Otsa meni näppylöille ja tuntui, ettei iho ime itseensä kosteutta. Tunne jäi kuivan oloiseksi ja rasva vaikutti jäävän vain ihon pinnalle.

Sopivasti samaan aikaan tuli yhteistyökysely, jossa kysyttiin, kiinnostaisiko minua lähteä testaamaan ohjatusti pohjoismaista Mossa-luonnonkosmetiikkaa. Ohjatusti, eli että katsottaisiin juuri minulle sopivat tuotteet ja saisin ohjeet niiden optimaaliseen käyttöön.

Koska luonnonkosmetiikka oli kiinnostellut, mutten ollut oikein vielä päässyt sisälle sen ihanuuteen, lähdin innolla mukaan.


Ennen tuotteiden testauksen aloitusta menimme oppimaan vähän luonnonkosmetiikasta. Mitä se on, mitä se ei ole, miten se toimii ja mitä myyttejä sen ympärillä on.

Päällimäiseksi minulle jäi mieleen se, miten luonnonkosmetiikan luullaan usein olevan testaamatonta ja huonosti tutkittua. Totuus kuitenkin on, että luonnonkosmetiikkaa on tutkittu siinä missä perinteisiä synteettistäkin ja että luonnonkosmetiikka on turvallista.

Toinen asia, mistä sain suuresti uutta pontta luonnokosmetiikkakokeiluni jatkamiselle, oli tieto, että ihon mahdollinen reaktio ei tyypillisesti johdu luonnonkosmetiikan sopimattomuudesta itselle, vaan siitä, että kun iholle käytetään luonnollisia aineita, se alkaa toimimaan myös luonnollisesti. Että ne mahdolliset vaikkapa näppylät ei johdu oikeastaan luonnonkosmetiikasta, vaan paremminkin aikaisemmin käytetystä "perinteisestä" kosmetiikasta.

Mitä kaikkea sitä onkaan iholleen tunkenut vuosikausia, ja nyt se haluaa ulos. Mutta mikä tärkeintä: se on usein vain väliaikainen reaktio. Ja sen todistin myös ihan itse. Pian ihoni oli taas oma itsensä. Vaan paremmin kosteutettu kuin ennen, koska joku oli minulle oikeat tuotteet valinnut.

Kolmas ja aika hurjakin juttu, mikä jäi mieleen luennolta, oli sellainen "hauska" anekdootti, että iho pystyy uusiutumaan vain 60 kertaa. Siis koko elämän aikana ihon solut uusiutuvat sen verran, ja toisin kuin ajatellaan, vaikkapa sellaiset rajut käsittelyt ihosolujen uusimiseksi ovatkin karhunpalvelus itselle. Ne saattavat heleyttää ihon nyt, mutta aiheuttaa juuri sen mitä sillä yritettiin estää: ihon (ennenaikaisen) vanhenemisen merkkejä. Huh!

Minä en pelkää vanhenemista tai pidä sitä kamalana asiana, enkä ole käynyt tuollaisissa hoidoissa, mutta tämä tuli täysin uutena tietona minulle ja jotenkin halusin äkkiä jakaa sen tiedon kaikille.


Oma kokemukseni luonnonkosmetiikan tehosta on oikeiden tuotteiden löydyttyä hyvä. Rasva imeytyy, kosteuttaa ja tuntuu hyvältä meikinkin alla.

Tuoksu Mossan tuotteissa on ihana. Jotkut tuoksut, kuten vahvat hajusteet ja parfyymit, aiheuttavat minulle päänsärkyä, mutta Mossan tuoksut eivät. Syykin saattaa olla selvillä: Eteeristen öljyjen käyttö, eli luonnolliset tuoksut (vs. synteettiset) eivät kenties ole niin herkistäviä.

Mossan tuotteissa, kuten yleensäkin luonnonkosmetiikassa suositaan luonnonmukaisia, sertifikoituja raaka-aineita. Uhanalaisia kasveja ei käytetä ja geenimuunneltujen raaka-aineiden käyttö on kielletty. Myös raaka-aineiden hankkimisessa on tarkkoja säännöksiä, eikä ne saa saastuttaa ympäristöä tai kuormittaa sitä liikaa. Mossa-tuotteita ei myöskään testata eläimillä.

Mossan tuotteet sisältävät erityisen paljon pohjoismaissa kasvaneiden marjojen aktiiviaineita. Jokaisessa tuotteessa on pohjoisessa kasvaneiden ja täältä kerättyjen marjojen uutteita ja ne sisältävät erittäin runsaasti vitamiineja ja vaikuttavia aineita.


Myös hinta on yksi mielenkiintoinen asia, kun puhutaan kosmetiikasta. Ekana sitä tuppaa ajattelemaan, että hyvä on yhtä kuin hullun kallis, mutta kuten olemme niistä jostain vertailun voittaneista edullisemman pään rasvoistakin nähneet, niin hinta ei ratkaise, vaan se mitä sinne purkkiin on lykätty. Isosti panostettu brändityö itsessään ei ole tae hyvälle kamalle.

Luonnonkosmetiikka ymmärtääkseni on kalliimpaa valmistaa, mutta Mossan avain kohtuullisiin hintoihin on sekä sen tehokkuus raaka-aineiden käytössä – marjat käytetään kokonaan alusta loppuun – että sen riisuttu lookki purnukoissa.

Minun testaamani tuotteet, pari erilaista kasvorasvaa, kasvopuhdistus (misellivesi), kasvopesu, kasvovesi ja vitamiiniöljy, jota voi lisätä kasvorasvan joukkoon lisäkosteuttajaksi, sekä silmänympärysvoide ja vartalovoide maksavat jokainen jotain kympin molemmin puolin. Mielestäni varsin kohtuullisesti, siis. Ei ainakaan pitäisi jäädä hinnoista kiinni luonnonkosmetiikan kokeileminen.

Ja valikoimasta muuten löytyy myös 35+-sarja, eli ns. tällaiselle varttuneemmallekin iholle sopivaa settiä! Tosin itsehän täytän 35 vasta marraskuussa.Hah. Itselläni sen otsakkeen alta on käytössä silmänympärysvoide, misellivesi ja ihana-ihana kasvopesu!

Erityisen koukussa olen Nutritive Antioxidant Day Creamiin, koska a) rakastan sen tuoksua ja b) se kosteuttaa kuivemmankin muijan. Tuntuu kevyeltä meikin alla, eikä meikki lähde liikkumaan ikävästi, kuten ah, niin monissa kasvorasvoissa olen saanut kokea.

Jos tuntuu, että kasvot kaipaavat lisäkosteutta, laitan rasvan joukkoon pari tippaa Vitamin Oil Cocktailia, mikä tuo hieman lisää rasvaisuutta. Sekin sopii noin pienesti annosteltuna rasvan joukossa hyvin meikin alle!


Mossan tyypit haluavat tarjota mahdollisuuden myös teille päästä kokeilemaan omalle iholle sopivia luonnonkosmetiikkatuotteita. Kiinnostaako? Kerro mitä ihonhoitovinkkejä kaipaat! Kerro myös, jos sulla on jotain luonnonkosmetiikasta mielessä ja mihin kaipaisit vastauksia!

Kerro kaipaamasi vinkit viimeistään 15.5. aikana kommentteihin ja osallistut setin arvontaan!

Täältä pääset Sokoksen verkkokaupasta shoppailemaan Mossaa! Siellä on käynnissä kampanja, jossa Mossa on alessa.

Lisäksi Mossaa myyvät Ruohonjuuri ja Prisma sekä hyvinvarustellut luontaistuotekaupat ja luonnonkosmetiikan verkkokaupat kuten Biodelly, Hyvinvoinnin Tavaratalo ja Natural Goods Company.

Edit: Voittaja on Anonyymi nimimerkillä Joia! Onnea! Ja kiitos kaikille osallistuneille!

You Might Also Like

49 comments

 1. Ääk,mitä mä kommentoin että pääsen osallistumaan? 😁 haluan osallistua, oon pitkään ollut kiinnostunut siirtymisestä luonnonkosmetiikkaan, tää ois hyvä buusti siihen!!!

  VastaaPoista
 2. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, mut just nyt ei tuu kysymyksiä mieleen. Arvontaan siis! ��

  VastaaPoista
 3. Oon siirtynyt ihon ja hiusten osalta lähes kokonaan luonnonkosmetiikkaan pikkuhiljaa. Ainoastaan meikeissä on edelleen "perinteisiä" tuotteita käytössä. Olen kokeillut monia merkkejä ja löytänyt joitain suosikkeja (mm. Mossan bb-voide ja Flown kasvosaippuat!). Uuden kosmetiikan ostaminen on aina riski kun saattaa tuhlata vähät rahansa johonkin mikä ei sovi itselle ollenkaan. Olisi ihanaa saada kerralla kokeilla useampia just mun ihotyypille sopivia aineita. :)

  VastaaPoista
 4. Haluaisin päästä mukaan kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa! Itse olen vasta aloittelija tämän kosmetiikan saralla... Kaipaisin ehkä vinkkejä sopivan tuotteen löytämiseksi pintakuivalle ja herkälle iholle, sillä aikaisemmin olen kallistunut apteekkikosmetiikan puolelle ja sopivia tuotteita ei tavallisista markettipurkeista ole löytynyt.

  VastaaPoista
 5. Mulla on ollut varhaisteinistä saakka pintakuiva, mutta muutoin todella rasvainen iho. Äitini ja muu perhe ei ymmärrä vielä tänäkään päivänä kuinka vaikeaa ihon kanssa on ollut. Tietenkin he on perineet sen geenin että heille ei ole suotu yhtäkään finniä vaan ihana kuulas iho tekemättä mitään. Vaikka itse kuinka kinuin hoitavia puhdistusaineita, sain yleensä tyytyä SAIPPUAAN! Voit kuvitella kuinka hyvää se teki teininä iholleni, kun viimeisetkin ihon omat rasvat pestiin päivittäin pois. Noh.. joka tapauksessa, ongelmia on edelleen vaikka ikää on tullut mittariin huikeat 25 vuotta. Nyt olisi kuitenkin ihana päästä kokeilemaan luonnon kosmetiikkaa ja selättämään näitä ongelmia mistä vieläkin kärsin.

  -Johhu

  VastaaPoista
 6. Siirtyminen luonnon kosmetiikkaan kiinnostaa mutta en oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle, ihan kaikkea kun ei kerralla voi laittaa uusiksi. Minulla on nyt muutamien vuosien ajan ollut taas ihon kanssa suuria ongelmia pillereiden lopetuksen ja lapsen saannin jälkee. Teinifinnit ovat palanneet ja iho rasvoittuu jopa pahemmin, mutta on silti myös kuiva. Apua ja vinkkejä kaivataan!

  VastaaPoista
 7. Mulla on sama kokemus kuin sullakin oli,näppyjä vaan tuli kun otti luonnonkosmetiikasta kasvorasvan käyttöön..ja lopetin siis siihen! Myös mietityttää,miten luonnonkosmetiikka ja allergiat (erityisesti siitepölyt) sopii yhteen? Näiden asioiden takia en ole halunnut juurikaan enää tutustua mihinkään luonnontuotteisiin.. :-) mutta jos joku opastais näissä asioissa,ilman muuta kokeilisin!

  AnskuH

  VastaaPoista
 8. Mä haluan voittaa tän paketin! :) Siirryin pari vuotta sitten luonnonkosmetiikkaan melkein kokonaan samalla kun lopetin hormonaalisen ehkäisyn; silmämeikit oikeastaan enää synteettistä kosmetiikkaa. Iho ja hiukset voi paremmin vaikka aluksi varsinkin päänahalla ja hiuksilla kesti tottua. Mulla oli ajatuksena että raskaus- ja imetysaikana en halua ylimääräisiä "myrkkyjä" kroppaan. Nyt viime aikoina on yhtäkkiä iho mennyt kamalaan kuntoon, varmaan johtuu kohta vuoden kestäneestä imetyksestä ja sen tuomista hormonimuutoksista: iho on rutikuiva mutta kipeitä finnejä on ilmestynyt naamaan, APUA! Haluisin tietää miten ihmeessä hoitaa kuivaa ja herkkää (punoittavaa!) mutta epäpuhdasta ihoa.

  Martsu

  VastaaPoista
 9. Ois kiva että joku kertois mitä mun kannattais käyttää tai tarviiko niitä edes käyttää, nyt nimittäin en käytä mitään. 😁

  VastaaPoista
 10. No kyllä! Painin tässä juuri sopivien tuotteiden etsintäviidakossa, hieman hankalaa hommaa on. Raskaus ja imetys on saanut ihoni ihan rutikuivaksi ja couperosakin on pahentunut. T-alueelta ihoni on kuitenkin rasvoittuva. Ihanan simppeli yhdistelmä siis (not!). Toistaiseksi en ole löytänyt sopivia tuotteita (käytän ainoastaan luonnonkosmetiikkaa), vaikka vuoden alusta olen kuumeisesti metsästänyt. Mikään kosteutus ei ole tälle janoiselle korppuiholle tarpeeksi, sisäinen kosteutus on yritetty huomioida myös. Laikkuposkena kuljen siis menemään, poskipäät couperosasta punoittaen ja otsa-leuka -akselilla tönöttää vakiona vaihtuva määrä finnejä. Ihanaa "äitiyden hehkua" ja kyllä, olo on ihan muuta kuin siisti ja aikuismainen (vaikka ikäni jo nipinnapin pyöristyy siihen nelosella alkavaan kymppiin, huijui). Mossan tuotteita en ole kokeillut ja kiinnostaisi kovasti selvittää olisiko niistä apua tähän probleemaan.

  Joia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Onni suosi! Voitit! <3 Laita mulle sähköpostia: mammarimpuilee@gmail.com tai Fb-sivujen inboxiin! :)

   Poista
 11. Tää Mossa onkin ihan uusi tuttavuus! Olisi kiva kokeilla, tämmöselle 35+ couperosaiholle.

  VastaaPoista
 12. Kiinnostava postaus ja osallistun arvontaan! Samoja mietteitä kuin muillakin, asia kiinnostaa, mutta laiskuuksissani olen ostanut vain aina uuden purkin kaupasta mitä on vastaan tullut.

  VastaaPoista
 13. Hep, tämä kiinnostaa kovasti! Ydinpulma luonnonkosmetiikkaan liittyen on juuri ollut riittävän kosteuttavan tuotteen löytäminen kasvoille. Erilaisista kokeiluista huolimatta olen joka kerta palannut takaisin apteekin perusvoidehyllylle. Tämän lisäksi vinkkejä kaipaan yleisesti siihen millaiset tuotteet sopisivat parhaiten omalle iholle.

  VastaaPoista
 14. Mukaan arvontaan! Luonnonkosmetiikkaa on tullut kyllä kokeiltua, mutta löytyisikö jo vähän varttuneemmankin (45, huh sentään!) iholle sopivia tuotteita?

  paivijj (at)gmail.com

  VastaaPoista
 15. Minä olen rakastunut luonnonkosmetiikkaan - ihanan puhdasta ja raikasta. Sekakäyttäjä olen yhä, sillä hiustuotteita ostan vielä kampaamosta. Olisiko vinkkejä ehkä luonnonkosmetiikasta hiuksille?
  Maisa
  pienet.suloisuudet@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Atooppinen iho, jossa välillä finnejä ja muita näppyjä. Poskiluun päällä oleva iho on alkanut tänä talvena kuivaa enemmän ja ihan kuin siihen olisi tulossa maksaläiskä tai joku muu tummentuma �� kohta 35-v minäkin. Ei tähän ihoon auta mikään. Vai auttaako?

  VastaaPoista
 17. Haluaisin kokeilla! On niin vaikea löytää sopivia tuotteita, kun ne on aina määritelty silleen "kuivalle" "herkälle" etc. Mitäs kun on kuiva, herkkä, ikääntyvä, atooppinen... Olisi niin kiva, kun joku vaan antaisi tuotteet, että käytä näitä, nää sopii sulle!

  VastaaPoista
 18. Olen kokeillut monia eri luonnonkosmetiikkoja mm. lavera, weledaa, flowta, mutta sitä sopivaa ei ole vielä löytynyt. Mossa on ollut mielessä ja sitä ois kiva kokeilla, mutta rahasta on jäänyt kiikastamaan, koska muiden merkkien kokeiluun on mennyt jo liikaa rahaa.

  VastaaPoista
 19. Kuivan ihon hoitovinkit tulis tarpeeseen. Kiinnostaa tuo Mossa todellakin ☺
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 20. Minä olen testaillut joitakin luonnonkosmetiikkatuotteita, osasta olen pitänyt ja osasta en. Mossaa aion kyllä kokeilla, ehdottomasti mukana myös arvonnassa. Tällä hetkellä kiinnostaisi luonnonmukaiset hiustuotteet, niistä ei ole vielä mitään kokemusta.
  humppalulla (at) gmail.com

  VastaaPoista
 21. Hiukseni ovat lasimaiset, liukkaat ja erittäin helposti rasvoittuvat. Varsinkin kun käytän päivittäin pyöräilykypärää. Auttaisikohan luonnonkosmetiikka tähän pulmaan? Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 22. Olen käyttäny luonnonkosmetiikkaa (Himalayan). Toin niitä matkoiltani Intiasta. Suomesta niitä ei ole kunnolla saanut ja siinä sitten on tuotteet vaihtunu. Olen 50+ ja ihoni kaipaa kosteutusta, muutakin kuin merivettä. Olisin iloinen jos onni potkis ja pääsisin tutustuun näihin tuotteisiin.

  VastaaPoista
 23. Kovasti haluaisin kokeilla luonnonkosmetiikan tuotteita! Tällä hetkellä ei oo resurssit oikein riittäneet asiaan perehtymiseen (millon riittäisi?!) mutta naama on kuiva ku vanha korppu ja näyttää varmaaan +60-veeltä. :D

  Riina, jamrii.m(a)gmail.con

  VastaaPoista
 24. Mä oon käyttänyt lähes pelkästään luonnonkosmetiikkaa jo vuosia sekä iholla että meikissä ja hiuksissa. Ihonhoidossa pari pulmaa, joihin en oo löytänyt ahkerasta testailusta huolimatta ratkaisua: kuivat kädet itsellä - mikään käsirasva ei tehoa! Joko on tuntitolkulla paikat rasvassa tai sitten se imeytyy hyvin ja on miellyttävä käyttää mutta teho nolla. Sama kokemus myös lasten kuivista poskista ja toisen atooppistyyppisestä ihottumasta, tarpeeksi hoitavaa ja rasvaista mutta hyvin imeytyvää tuotetta ei oikein ole löytynyt. Toinen ongelma on jatkuvasti hilseilevä päänahka - toistaiseksi on ollut pakko kääntyä apteekkituotteiden puoleen, kun ongelma ei poistunut kuin hetkeksi raskauden myötä. Muuten on pärjätty mainiosti :)

  VastaaPoista
 25. Vaikea atopia joka pahenee näin raskaus- ja imetysaikana kun en voi sitä lääkerasvaa käyttää mitä normaalisti käyttäisin. Apua tarvisin, kokemusta muista kuin apteekin putiloista on teini-iältä viimeksi ja en ole uskaltanu mitään ostaa kun en tiedä sopiiko iholle, ja en uskalla monia kokeilla. Olisi ihana löytää tuotteet jotka sopisivat iholleni.

  VastaaPoista
 26. Mossan silmänympärysvoide on minulla käytössä parhaillaan. Tykkään. Kiinostaisi tietää onko Mossalla täsmätuotteita aikuisiän aknesta kärsivälle.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 27. Mukana ihanassa arvonnassa! Pikkuhiljaa olen yrittänyt tutustua luonnonkosmetiikkaan, ja sekakäyttäjä olen nyt tällä hetkellä. Vinkkejä kaipaisin siitä, mitkä tuotteet sopisivat omalle iholleni :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Ehdottomasti haluan päästä testaamaan Mossan tuotteita. Jotain luonnonkosmetiikkaa testanneena ne ei sartuneet ihan nappiin (tilasin nettikaupasta aika sokkona) ja haisivat pahalle. Ehkä Mossa saa mielen muuttumaan ��

  Sari

  VastaaPoista
 29. Olis ihan unelma päästä testaamaan! En oo juurikaan testannut ennen luonnonkosmetiikkatuotteita, mutta miettinyt oon jo jonkin aikaa, että niihin haluaisin siirtyä!
  maikku_5(at)netti.fi

  VastaaPoista
 30. Itsekkin olen sekakäyttäjä joka pikkuhiljaa yrittää siirtyä läträämään luonollisemmilla mömmöillä ja siihen tarvittaisiin apuja. Ihoni on kuiva(tosi kuiva), mutta kuitenkin t-alueelta välillä rasvoittuu niin, ettei meikki todellakaan pysy siellä missä pitää.

  wewwaton ät Gmail piste kom

  VastaaPoista
 31. Olisipa hienoa päästä tutustumaan luonnonkosmetiikkaan! ☺️ Pitkään on tehnyt mieli kokeilla, mutta aina sitä turvautuu niihin samoihin vanhoihin purnukoihin.

  -Kaisu

  VastaaPoista
 32. Ikä ja stressi näkyvät naamassa. Vinkkejä tosiaan kaipaisi. Tuntuu, että purnukkahyllyllä nappaan aina uuden tuttavuuden, eikä ihan ole vielä natsannut. Madaraa oken kokeillut, samoin Flow'a. Eli mukana! liputtja at gmail piste com

  VastaaPoista
 33. Haluan tietysti päästä kokeilemaan! Löytyy monia jo mainituista ongelmista, hilseilevää päänahkaa ja atooppista ihottumaa. Haluaisin tietää, joko on keksitty kestävä ripsiväri luonnonkosmetiikkaa. -Emmi

  VastaaPoista
 34. Vaikka hullulta saattaa kuulostaa, itse kiinnostuin luonnontuotteista ollessani vuoden suorittamassa naisten vapaaehtoista asepalvelusta. Koska armeijassa ei saa meikata, jäi meikki kokonaan pois. Se oli helppo päätös armeijassa, mutta kotona ollessa kaipaa laittautumista ja tuntea itse olonsa kauniiksi. Oma ongelmani on siis etten tiedä, mikä merkki tarjoaa luonnonkosmetiikkaa, mikä on oikeasti laadukasta ja korvaa aiemmat käyttämäni meikit.

  Omalla ihollani näkyy stressi ja väsymys. Isoin ongelma on aina ollut silmäpussit, mitä en ole vielä tähän mennessä saanut peitettyä. Osallistua arvontaan kyllä tahdon!

  VastaaPoista
 35. Voi miten osuvaan aikaan tämä postaus tuli! Lopetin hormonaalisen ehkäisyn jokin aika sitten ja sen myötä tuli tarve ja valtava kiinnostus muutenkin luonnollisuuteen. En vain tiedä yhtään ihostani 'luonnollisena' ja olisi upeaa päästä oppimaan ja kokeilemaan :)
  Terkuin Jatta

  VastaaPoista
 36. Tuo Vitamin Cocktail on ihan mun lemppari, se tuoksu! <3 Nyt toisen raskauden aikana iho on mennyt ihan hämmentäväksi, siinä missä ennen mulla oli rasvaisuuteen taipuva sekaiho niin nyt mennään aivan toisessa päässä ja iho on tosi kuiva eikä enää edes rasvoitu. Vaan apua, mitä tällaiselle korpulle pitäisi tehdä..?!

  VastaaPoista
 37. Onpas kiva arvonta! Mulla on vähän sama ongelma kuin monella muullakin kommentoijalla, en tiedä mistä aloittaa luonnonkosmetiikan kanssa. Kun ei tunnu järkevältä vaihtaa kaikkea kerralla (ekanakin rahanmeno ja toiseksi ois sääli heittää roskiin ihan hyviä tuotteita ihan vaan siksi, että haluaa ottaa uuden käyttöön). Eli kysymykseni siis kuuluu, että onko siirtymisessä luonnonkosmetiikkaan jotain vinkkejä? Mä oon jostain syystä mieltänyt luonnonkosmetiikan kalliiksi, mutta nuohan kuulostavat aivan asiallisilta hinnoilta. -pt

  VastaaPoista
 38. Itse kaipaisin iholleni kosteutusta mutta en rasvojen tuomia finnejä. Tästä johtuen rasvaan kasvojani vain pakon edessä, hups, iho ei kiitä! Ylipäätään kaipaisin luottotuotteita ihan vain ihoni perushoitoon. Ettei tarvitsisi testailla turhaan tuotteita koko ajan vaan voisi suosiolla levittää toimivaa voidetta kasvoille :)
  -Madi

  VastaaPoista
 39. Jonkin verran olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa. Minulla on atooppinen ja herkkä iho, sen takia olen ehkä karttanut tuotteita hieman ja valinnut aina apteekin tuotteita. Olisi kiva kokeilla sopisivatko ne iholleni :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 40. En ole kauheasti luonnonkosmetiikkaan perehtynyt, mutta nuita Mossan tuotteita olen monesti ihaillut. Ehkä joskus ostankin :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 41. Mulla meni viime talvena iho tosi huonoon kuntoon. Päätin testata luonnonkosmetiikkaa ja kas kummaa, helpotti :) Vielä "oma merkki" löytymättä, Mossaa olisi kiva testata.
  shruohonen@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Vinkkejä kuivan ihon hoitoon kaipaisin =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 43. No kyllä kiinnostelee! Voitin ihotyyppilotossa sen vaikeimman, eli pintakuivan ja voimakkaasti rasvoittuvan ihon, josta olen kyllä kärsinyt ihan huolella. Minäkin olen tähän asti ollut ihan sekakäyttäjä, mutta luonnonkosmetiikkaan olis kiva tutustua enemmän.

  VastaaPoista
 44. Hyviä ja helppoja toteuttaa vinkkejä pintakuivan, mutta rasvoittuvan kasvojen ihon hoitoon. Ja hyviä vinkkejä kropparasvoista, se on vaan rehellisesti kuiva.

  VastaaPoista
 45. Superherkän ihon vinkkejä! Lähinnä siis sitä, että onko aineita joita ei missään nimessä kannata edes kokeilla.

  VastaaPoista
 46. Oi tää ois kiva! Pikkuhiljaa sitä tajuaa ettei oo mikään parikymppinen tyttö enää, niin ois mahtava ku joku kertoisi oikeesti et mitä tarttis tehdä. Ja jos sais sekakäytön vaihdettua koko käyttöön ni sekin ois kiva.

  VastaaPoista
 47. Mossa on uusi tuttavuus, olisi kiva päästä kokeilemaan! Ihoni on aina ollut ongelmallinen ja nyt olen vuoden verran käyttänyt vain luonnonkosmetiikkaa. Edelleen hakusessa se juuri omille kasvoille sopiva tuote. Pintakuivan ihon saan pysymään kosteana otsonoidulla oliiviöljyllä mutta sitä ei päivällä viitsi käyttää..

  VastaaPoista
 48. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Hae