6 protippiä Kööpenhaminaan

3.10.2017

Lupasin kirjoittaa teille omat vinkkini meidän Kööpenhamina-reissulta. Jos itse olisin ollut Kööpenhaminassa vaikka mieheni kanssa, olisimme...

Lupasin kirjoittaa teille omat vinkkini meidän Kööpenhamina-reissulta. Jos itse olisin ollut Kööpenhaminassa vaikka mieheni kanssa, olisimme jääneet kitkuttamaan paremman puutteessa niihin kaikkiin ilmiselvimpiin paikkoihin.

Sillä lailla laiskoja turisteja olemme. Etsin aina olevinaan kamalasti tietoa kaikkien kohteiden kaikista erikoisimmista jutuista, mutta lopulta perillä möllötän siellä missä muutkin turistit. Laiska mikä laiska.

Siksi oli ihanaa, että meidän polttarrireissullamme oli mukana vanha Köpiksen-kävijä. Morsiamen isosisko vei meitä viikonlopun aikana paikkoihin, joita en olisi itse ymmärtänyt edes etsiä. Koska olin ja olen edelleen niin fiiliksissä reissustamme, panen omat vinkkini jakoon teillekin!

Lisäksi saan syyn postata loput, kahteen edelliseen postaukseen mahtumattomat kuvat tähän.1. Copenhagen Street FoodTämä on taivas maan päällä! Tuollainen trendikäs tehdaspaikka, joka on TÄYNNÄ ihania katuruokapaikkoja! Jos olet menossa lähiaikoina Kööpenhaminaan, KOE TÄMÄ, sillä kohta tätä ei enää ole: paikka on nimittäin saanut purkutuomion.

Leppoisa meininki, leppoisia ihmisiä, erilaisia ja erimaalaisia ruokia. Persoonallisia ja autenttisia kojuja ja niin paljon kaikkea tarjontaa, että tekisi mieli vain syödä koko päivä.

2. Bakken


Kuvitelkaa puisto, joka on täynnä jättimäisiä vanhoja puita, joiden lehdet varjostavat halkaisijaltaan kymmenien metrien alueen. Sitten kuvitelkaa sinne valtavia kaatuneita puita ja parituhatta suhteellisen kesyä peuraa hillumaan pitkin puistoa. Ja sen valtavan puiston päähän maailman vanhin huvipuisto! NIINPÄ!

Se paikka on ihan oikeasti olemassa. Sinne pääsee Kööpenhaminan keskustan juna-asemalta noin vartissa ja se paikka on maaginen.

Me kävimme sushipiknikillä puistossa, sitten menimme Linnanmäen puuvuoristorataa vanhempaankin puuvuoristorataan, minkä jälkeen hipsimme gintonic-päissämme hiljaa tuijottelemaan kesäiltaan peuria. Mieleenpainuva, taianomainen kokemus!

3. Pyörät


Liikkumisen kannalta polkupyörien vuokraus on fiksuinta, mitä Köpiksessä voi tehdä! Se jos joku on polkupyöräilijän mekka! Ihan oikeasti, ei ole sarkasmia tämä, vaikka kuvassa sattumalta kielletäänkin polkupyörät. Se olikin ainoa paikka jossa polkupyöräilijä ei ollut jumala.

4. Brunssi Norreportin huudeilla


Sitten kun ne fillarit siinä on, niin vauhdilla brunssille Norreportiin. Helsingistä löytää jo monipuolisia lautasbrunsseja, mutta esimerkiksi Turusta ei oikein.

Kööpenhamina taitaa siinäkin olla mekka, nimittäin esimerkiksi tässä sympaattisessa Kalaset-nimisessä kuppilassa oli taivaaaaaaallinen brunssi. Parasta gintonicien jälkeisenä aamuna. Ja ennen.


5. ChristianiaChristianian vapaakaupunki taitaa olla tunnetuin sen avoimesta kannabiksen myynnistä, mutta vaikkei hiisaaja olisikaan, kaupunki kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa!

Värikäs vapaakaupunki nimitttäin on nähtävyys, mielenkiintoinen kokemus ja myös ihan perheellisten ihmisten asuinpaikka. Sieltä löytyy päiväkodit (kuvassa ylhäällä portin takana) ja muut tavishommat. Siellä on hiton hyvää ja edullista ruokaa, kivoja ihmisiä ja suloisia käsityöläisten puoteja.

Kannattaa myös lähteä reippaasti kävelylle polkuja pitkin puistopoluille, jolloin löytää ihania pikkuisia taloja. Ai niin ja se kuvaushomma siellä! Kaikkialla muualla saa kuvata ihan normaalisti, paitsi Pusher Streetillä.

Mutta sen seikan tulette huomaamaan, vaikkette muistaisikaan enää perillä. He muistuttavat asiasta kyllä aika nopeasti. Kröhöm...


6. Nyhavnin hääparitNyhavn on jokaisesta turistilapusta tuttu paikka ja senkin varrella on paljon kuppiloita ja ruokapaikkoja, mutta mielenkiintoisinta siellä on vain istua ja katsella ohikulkevia ihmisiä.

Lauantaisin Nyhavn toimii ilmeisesti jonakin hääparien walk of shamena, eiku famena, kun ehkä jostain traditionista johtuen hääparit kulkevat koko rannan jalan.

Mikäs siinä istuessa ja toisten onnea ihaillessa!


Sellaiset! Toivottavasti näistä on yhtä paljon iloa teille, kuin meille! Nämä ehtii kokea mainiosti viikonlopussa ja silti jää aikaa kiireettömään hengailuun.


Lue myös:
Muijien polttarit Köpiksessä
Kööpenhaminan kadut
Lapsiperheen 13 tuntia Tukholmassa

You Might Also Like

2 comments

  1. Hmm...odotin tätä postausta n kuukausi sitten vesi kielellä kun oltiin miehen kanssa lähdössä pitkälle vkonlopulle köpikseen. Näköjään moni juttu jäi kokematta tästä listasta, mutta niin myös omasta sellaisesta - kiitos kolmen päivän sateen! Kivaa oli silti!! Ens kerralla siis nää ja aurinkoa :)

    VastaaPoista
  2. Hmm...odotin tätä postausta n kuukausi sitten vesi kielellä kun oltiin miehen kanssa lähdössä pitkälle vkonlopulle köpikseen. Näköjään moni juttu jäi kokematta tästä listasta, mutta niin myös omasta sellaisesta - kiitos kolmen päivän sateen! Kivaa oli silti!! Ens kerralla siis nää ja aurinkoa :)

    VastaaPoista

Hae