Turun parhaat ravintolat ja kahvilat

17.4.2018

Kysyin eilen Instagram-stoorissani , millaisista aiheista siellä minua seuraavat ihmiset haluaisivat minun kirjoittavan tänne blogiini. Yksi...

Kysyin eilen Instagram-stoorissani, millaisista aiheista siellä minua seuraavat ihmiset haluaisivat minun kirjoittavan tänne blogiini. Yksi ehdotuksista oli parhaat ravintolat ja kahvilat Turussa ja päätin tarttua siihen HETI, koska sellainen minun on pitänyt tehdä jo kauan!

Gaggui kaffela, Humalistonkatu 15a. Kuva: Gaggui-kahvila.


Parhaat ravintolat ja kahvilat Turussa:

Ruokaravintoloita:

Kasvisihanuutta:
1. Kuori food and wine, sekä lounaalla, että fiininpään ja tunnelmallisempaan illalliseen. Maistelumenu best!

Ja lounaalla myös kasvisihanuutta Kauppahallissa:
2. Roots Kitchen

Muita hyviä Kauppahallin lounaspaikkoja ovat:
3. Turun parhaat sushit tarjoileva Kado, sekä
4. La Victoria -tacopaikka, jossa muuten aina tiistaisin tacotiistai!

Turun ylpeys ja melkein Michelin-mesta:
5. Ravintola Kaskis, kun haluaa syödä monta ruokalajia pitkään ja hartaasti nautiskellen. Kannattaa muuten ottaa myös viinipaketti.

Japanilaista menuta:
6. Karu izakaya, joka yllätti meidät oikein iloisesti erinomaisuudellaan. Olen pitkään kaivannut jotain vaihtelua Turun ravintoloihin, mutta unohtanut kokonaan Karun! Kannattaa ottaa maistelumenu, oli todella hyvää!

Take awayta:
7. VG Wok, joka juuri äänestettiin Turussa parhaaksi take away -mestaksi, eikä suotta. Jollette kerro kellekään, niin paljastan, että käymme hakemassa täältä safkat useasti kuussa. Ravintola on kasvispaikka, eikä muuten ole hinnalla pilatut annokset!

Meidän lemppariannoksia sieltä ovat Pho, Ramen ja varsinkin Tom Kah -keitot, sekä Hu Tieu Xao -nuudeliannos ja Massaman Curry, sekä tietysti riispaperirullat. Noin, nyt tiedätte mitä syömme aina.

Kuori Food & Wine, Hämeenkatu 8.

Kiva jokirantamesta lounaalle sekä illanviettoon:
8. Nerå. Täällä käymme noin joka päivä lounaalla. Se on melkein toimistoamme vastapäätä ja siis kertakaikkiaan hyvä lounaspaikka. Mutta olenpa pari kertaa käynyt illallakin ja se oli niin ikään iloinen yllätys. Henkilökunta muuten ihanaa!

Samojen tyyppien ravintoloita myös:
9. Blanko ja 10. Tintå, jotka kummatkin meidän vakkareita.

Blankossa myös iltabailuja ja Tintåssa mukavaa viinilasillisen äärellä hengausta. Tintåssa ainakin rennen remonttia kaupungin yksi parhaista vegaanisista annoksista.

Leppoisaa ja myös lasten kanssa kiva:
11. Panini. Täältä meidät löytää lähes aina lasten kanssa. Hyvää, helppoa italialaisvirittynyttä ruokaa ja aina kiva henkilökunta. Myös lapset otetaan hyvin huomioon.


Kahviloita:

Turun luonteikas kahvila 1. Gaggui kaffela, jossa muuten nykyään myös herkulllista lounasta! Gaggui ei ole vain hauskasti nimettyjä, upeita kakkuja tai ihania erikoiskahveja, mutta myös yksi Turun viihtyisimmistä ja somimmista paikoista. Henkilökunta on aina iloista ja tarjoiltavat aina hyviä.

Gaggui sijaitsee ihan Turun rautatieaseman lähellä, joten kannattaa käväistä viimeistään, ennen kuin hyppäät takaisin junaan!

Turun Forum-korttelissa sijaitseva 2. Leipomo Gryn, jossa aivan ihanat kaikki lämpimäiset! Paras roquefort-croissant  ikinä!

Kauniilla puutaloalueella, aivan Tuomiokirkon tuntumassa sijaitseva 3. Fabbes Cafe. Täältä myös lounasta!

Jokirannan 4. Cafe Art, jos perinteikäs paikka houkuttaa (ja hyvät erkoiskahvit) ja kirjaston läheisyydessä pönöttävät somat jokirantakahvilat 5. Tiirikkala, jossa myös sunnuntaibrunssia ja lounasta, sekä 6. Café Carré.

Sitten, jos haluaa käydä ostamassa ihanat leivät mukaan tai nauttia herkut paikan päällä, aitoa portsalaistunnelmaa tarjoilee Port Arthurin oma 7. Kosken Leipomo – jo vuodesta 1918!


Kyllä Turusta aika paljon hyviä vaan löytyy, eikä tässä edes kaikki!

Unohdinko jonkun oleellisen? Vinkkaa!


Lue myös:
24 jouluista tekemistä ja paikkaa Turussa
Suomen ylivoimaisin kaupunki
Turkuko muka ruma?

You Might Also Like

14 comments

 1. Uus leipomo Manna (ennen samassa paikassa oli Taikinajuuri) Uittamontiellä on ihana. Pullat, raakakakku ja tartaletit, ah. Ja leivät tietty myös ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin! Taikinajuuri olikin yksi lempparimme! Täytyypä testata myös tuo!

   Poista
 2. Bean Bar Hansassa <3

  VastaaPoista
 3. Multa ääni näiden listattujen lisäksi myös Cafe Qwenselille. Ja joululomalla kävin siellä tuomiokirkon takana herkuttelemassa Kahvila Fikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, aivan! Se on kyllä symppis! Ja Fikassa en ole käynyt, mutta se vaikuttaa ihanalta. Täytyypä käydä!

   Poista
 4. Kalaruokien ystäville suosittelisin lounaspaikaksi Kauppahallin Herkkunuottaa. Aina erinomaista ja iloinen palvelu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellä on kyllä ihanaa porukkaa ja hyvää kalaa!

   Poista
 5. Entäs Turun paras aamiainen? Osaatko auttaa? Jokin hotelli? Olen kasvissyöjä ja bonareita saa hiukan spessummat jutut kuin pekoni ja munakokkeli.. Mies arvostaa buffaa kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kuoressa on aina silloin tällöin brunssi, mutta se ei ole jatkuvasti. Se on kyllä ihana. Sitten jos ihan perus, vähän kasarikin symppis aamiainen kelpaa, linja-autoaseman vieressä on hauska pieni paikka, jossa myydään melko edullista aamupalaa kaurapuuroineen. Mä yritän aina itsekin etsiä jotain spessumpaa aamupalapaikkaa, enkä oikein ikinä löydä sellaista, mutta ymmärtääkseni Powaussa on nykyään joku aamupalasetti. Uskoisin etä on hyvää, mutta en ole itse vielä testannut!

   Poista

Hae