Miten pakkopullat ja metatyöt jakaantuvat?

Edellisessä postauksessa tulikin "vähän" kitistyä tästä loppumattomasta oravanpyörästä, jossa aina jonkun (koti)työn tehtyä odott...

Edellisessä postauksessa tulikin "vähän" kitistyä tästä loppumattomasta oravanpyörästä, jossa aina jonkun (koti)työn tehtyä odottaa toinen työ tekemistään.

Jenny Lehtinen nosti aikoinaan tapetille ns. metatyöt, jotka ovat sellaisia arjessa koko ajan tehtäviä hommia, mutta joita välttämättä toinen osapuolista ei edes huomaa, jos ei itse niitä tee.

On pihahommia, kaverisynttäreitä, pyykkejä, harrastuksiin viemisiä, tiskejä ja vessanpesuja. Loputtomasti hommaa, joiden hoitamista kukaan ei huomaa – paitsi tietysti sitten, jos ne on tekemättä.

Ei tule varmastikaan enää yllätyksenä, että en kamalasti pidä noista arkea pyörittävistä askareista.

Mutta miten meillä sitten hoidetaan kaikki? Meneekö hommat, kuten yleisesti on ajateltu metatöistä puhuttaessa, että minäkin naisena hoidan ja organisoin kaiken?

Kuka huolehtii, että kaverisynttäreistä on merkintä kalenterissa ja lahja ostettu, entä kuka pakkaa lasten tavarat lomamatkalle?

Näitä selviteltiin Lariolan Jukan ja Asikaisen Maijun kanssa, eikä repeämisiltä taas vältytty.


Jaksossa meidän oma metatyölista, josta selviää, kuinka meidän kolmen perheessä hommat jakautuvat. Läpi käydään synttärit, sivoamiset, lomamatkat, kodinkomneiden huollot, jouluvalmistelut, muutot, harrastukset, kaverisynttärit, kauppakäynnit, autohuollot, pihatyöt ja pyörien huollot.

Lisäksi Jukka mm. kertoo vaimostaan, joka on "ihan fiksu", mutta silti Jukka hoitaa ns. rikkoutuneet atk-hommat. Maiju jakaa taas legendaarisia tarinoitaan miehestään Hipistä, jonka kanssa heillä on vähän eri käsityksiä asioiden hoidosta.

Ja minä tilitän tietysti tilitän lisää pakkopullista ja kaikesta.

Miten teillä jakaantuu kaikki metatyöt ja muut paskahommat?


Lue myös:
Joskus tämä vähän ns. vituttaa
Ärsyttävä valittajamuija

Täältä löydät kaikki podcastissa käsitellyt aiheet.

You Might Also Like

4 comments

 1. Yksinhuoltajalla on "helppoa", kun hoitaa kaiken itse :D

  VastaaPoista
 2. Joo, on kyl varmaan tosi "helppoa"! <3

  VastaaPoista
 3. Mua vähän hävettää että meillä on osin aika stereotyyppinen kotityöjako: mies hoitaa kaikki autoon liittyvät asiat, lamppujen vaihdot ja ruuvien poraamiset seinään. Mä hoidan maalaamishommat. Muuten menee aika tasaisesti: mies tekee useammin ruokaa kuin mä, mä (tykkään) hoitaa pyykkihuollon. Emme oikeastaan koskaan riitele kotitöistä, tekemistä riittää molemmille yllinkyllin. Lapsille pitäisi saada sälytettyä enemmän vastuita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eihän sitä tarvitse hävetä ollenkaan, jos teidän perheen sisällä ollaan tyytyväisiä siihen! <3

   Poista

Hae