Asiantuntijakoira laihdutuskuvista somessa: Mitä vähemman painaa, sitä onnellisempi

14.9.2018

Asiantuntijakoira... – Niin? Olen tässä vähän miettinyt tätä ilmiötä internetin ennen ja jälkeen -kuvista. Tiedätkö niitä, missä ol...

Asiantuntijakoira...

– Niin?

Olen tässä vähän miettinyt tätä ilmiötä internetin ennen ja jälkeen -kuvista. Tiedätkö niitä, missä ollaan ennen laihdutusta ja jälkeen laihtumisen?

– Kyllä, rakastan niitä. 

Kun tuntuu, että mikään maailmassa ei kerää niin paljon ihailua, kuin laihdutuskuvat. Niistä välittyy vahvasti sellainen sävy, että vain laihtunut on onnistuja ja tällöin se ei-laihtunut versio samasta ihmisestä olisi siis... epäonnistuja? 

– Mitä siitä?

Kun eikö se ole vähän sillä lailla, että minä, juuri tasan tämän painoisena saisin ihailua, jos vain asia esitettäisiin niin, että olisin vasta laihduttanut, sanotaanko vaikkapa 20 kiloa? Vaikka ihan yhtä lailla voisin tämän painoisena olla myös se ennen-kuva itsestäni, jolloin olisinkin näiden ennen ja jälkeen -kuvien logiikalla en-niin-onnistunut?

– Anteeksi, nyt en kuunnellut kyllä yhtään mitä olit sanomassa, kun otin juuri itsestäni selfien tuonne Instagramiin! Katso nyt kuinka hoikka, eli ihana, kaunis ja arvokas olen!

Voisitko nyt kuunnella minua Asiantuntijakoira edes hetken... Kun silloinhan vaikkapa lopputulos ei ole onnistumisen ilmentymä, vaan vain se laihtuminen itsessään. Eli kunhan vain laihdut, olet onnistunut ihmisenä? 

– Odotas vielä... noin, nyt se on julkaistu! Niin mitä yritit sanoa, pullukka?

Usein myös kuvateksteissä hehkutetaan, kuinka nimenomaan laihtuneena on onnellisempi ja tämä on se asia mitä kannattaa tavoitella. Ja kun oikeasti jokainen meistä, juuri tällä hetkellä, tämän painoisena kuvattuna, voisi olla ihan hyvin joko ennen tai jälkeen -kuva itses...

– Kyllä se on niin, että paino on suorassa yhteydessä onnellisuuteen. Katsos kun homman nimi on se, että rasva ja selluloosa...

Tarkoitat varmaan selluliittia?

– ...no oli mikä oli, niin ne on yhtä kuin onnettomuus. Ja mitä vähemmän niitä on, sitä vähemmän ihmisessä on onnettomuutta. Katsos tyttöseni, kun se muu massa vie tilaa ihmisen sisäiseltä onnellisuudelta. Kun ihmisen massa pienenee, onnellisuusprosentti kehossa kasvaa, kun sillä on enemmän tilaa siellä, kun ei ole rasvaa. Ei tämä mitään ydinfysiikka ole, ihan maalaisjärkeä!

Kuulostaa kyllä aika keksityltä.

– Itse kuulostat keksityltä!

Mutta eihän onnellisuus ole mitään fyysistä massaa, mikä veisi tilavuutta kehosta tai mistään muualtakaan? 

– Eikö muka? Oletko sattunut vilkaisemaan itseäsi peilistä?

Mitä tarkoitat?

– No en ole nähnyt sinun leikkivän pallon kanssa, kuten minä leikin.

Täh?

–  Nii-in. Vertaa vaikka minuun. Katso! Katso nytkin häntääni! Niin, hihhihhi, keeeellä on iloinen häntä, kellä! Katso nyt kuinka iloisesti heiluu siinä. Aika onnelliselta vaikutan. Ja syy? No painan jotain neljä kiloa. Sattumaako?


Lue myös:

You Might Also Like

1 comments

Hae