Katsaus Turun ravintolatarjontaan

24.8.2021

Mainos Turun kaupunki Se on kuulkaatte päivystävä turkulaisenne taas täällä! Mis sie tarviit oikei hyvää turkulaist, täs siul on semmone ja...

Mainos Turun kaupunki

Se on kuulkaatte päivystävä turkulaisenne taas täällä! Mis sie tarviit oikei hyvää turkulaist, täs siul on semmone ja niin edelleen.

Turun kaupunki on sitouttanut paikallisia ravintoloita ja kahviloita Clean & Safe -konseptiin. Siinä elinkeinoharjoittajat ovat sitoutuneet tiettyihin toimenpiteisiin taatakseen ravintolassa käyville mahdollisiamman koronaturvallisen kokemuksen.

Lupasin katsastaa listan ravintolat ja kertoa niistä muutaman lempparini, joten let´s do this!


KAHVILAT (satunnaisjärjestyksessä)

1. Cafe Qwensel

Tämä entisaikoihin vievä, suloinen, lähes piilotettu helmi saa minut aina kuvittelemaan lapsenomaisesti, millaista olisi ollut elo 1700-luvulla. Rakastan paikan hopetarjottimia ja posliinikuppeja.

2. Cafe Ankka

Aamupala jokirannassa ja jälkkäriksi tuore munkki? Ei voi aamu paremmin alkaa. Sympaattinen kioski aivan Martinsillan juurella.

3. Cafe Victor

Taidemuseossa sijaitsevassa kahvilassa saa niin lounasta kuin brunssiakin, enkä äkkiä keksi miljööltään hulppeampaa paikkaa. Sunnuntaisen aamukävelyn kruunaus on köydä katsomassa näyttely ja hipsiä siitä Ripauksen paremmalle aamupalalle, kuten siellä on sitä tavattu sanoa.

4. Gaggui 

Viimeistään ennen rautatieasemalle menoasi, sinun on käytävä Gagguissa! Ihanat kahvit, upeat kakut ja söpö sisustus – ja aivan rautatieaseman lähellä. On soma!

LUE MYÖS: TURUN PARHAAT AAMIAISET / BRUNSSIT / LOUNAAT / ILLALLISETRUOKARAVINTOLAT

Ruokaravintoiloista poimin muutaman tärpin hieman eri tarkoituksiin, satunnaisjärjestyksessä:

1. DiTrevi

DiTrevi on helppo piipahduspaikka lounaalle tai vaikka ihan illalliselle. Sieltä löydämme itsemme usein kavereiden kanssa niin sanotulta ex tempore -syömingiltä.

2. Honkapirtti

Tämän ehkä hieman yllättävän paikan nostin tänne ihan siksi, että käyn siellä tasaisen usein. Konsepti on simppeli: Tarjolla on hernekeitto ja pannukakkua tai lihapullia muusilla. Lisäksi tarjolla on kahvilatuotteita. Reissuun kuuluu usein (lasten kanssa tai ilman) luontopolku tai muuten vain Ruissalon kävelyreiteillä samoilu. "Ulkoilijoiden lempietappi", kuten Honkapirtti itse itseään kutsuu!

3. Panini

Panini on turvasatama! Siellä tulee käytyä ilman lapsia, mutta hyvin usein suuntaamme tiemme sinne juuri lasten kanssa. Paikka on soma, ruoka on hyvää, eikä ravintolakokemuksesta tarvitse tinkiä, vaikka lapset olisivatkin mukana (jos siis sellaista pelkää).

Lue myös aikaisempi listaukseni Turun parhaista aamiaisista, lounaista ja illallisista! Osa listauksen ravintoloista kuuluvat Clean & Safe -listaukseen.

Lisäksi Clean & Safe -ravintoloista löytyy lisäksi hotellia (kannattaa kurkata Hotelli Kakola!), leipomoa ja tapahtumatiloja. Kurkkaa koko listaus täältä!

Clean & Safe Turku -toimintamallin ideana on suojella sekä asiakkaita että henkilökuntaa koronavirukselta ja tehdä näkyväksi terveysturvallisuuden eteen tehtyjä toimenpiteitä, sanotaan Turun kaupungin sivuilla.

Tällaisia toimenpiteitä on esimerkiksi ohjeistaminen hyvään käsihygieniaan, tehostettu siivoaminen ja asiakkaiden ohjaaminen ravintolatiloissa.

You Might Also Like

0 comments

Hae