Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kolesterolia alentava herkkuleipä

3.3.2014

Yhteistyössä Vaasan Kaurasydän ja Blogirinki Media . Kun viime viikolla kävin etsimässä Kaurasydän-leipää postaustani varten, meidän...


Kun viime viikolla kävin etsimässä Kaurasydän-leipää postaustani varten, meidän lähikaupassa oli kolmesta eri mausta jäljellä vain omena-mysli -vaihtoehtoa. Yleensä vältän kaikkea leipää, mihin on laitettu jotain – mielestäni – sinne kuulumatonta, kuten rusinoita tai tässä tapauksessa omenaa, mutta tällä kertaa päätin kyynisyydestäni huolimatta tehdä poikkeuksen ja antaa omena-mysli -leivälle mahdollisuuden. Samalla kauppareissulla sain päähäni tehdä leivästä jonkin jälkiruoan, koska makuni mukaan omenainen leipä kallistuisi siihen suuntaan. 

Mutta.

Ostamani rahka, kuohukerma ja pakkasessa olleet mustikat ja puolukat jäivät odottelemaan myöhempiä aikoja, sillä jälkiruokareseptiä ei tehtykään: Kotiin päästyämme korkkasimme ensimmäisen pussin, nakkasimme levitteet niskaan ja söimme koko leivän. Ihan siltä istumalta – minä, mies ja lapsi. Leipä oli niin hyvää sellaisenaan (eli voin kanssa), ettei kummempia kaivattu! Ihanan rouheaa ja kauraisaa, eikä se omenakaan haitannut yhtään leivässä. Päin vastoin – se maistui sopivasti, ja antoi vienon keveyden leipään.

Kun seuraava leipäpussi meinasi jo aueta, panin kapuloita perheen rattaisiin ja käskin odottaa kuvauksen ajan. 


Aivan mikä tahansa tavallinen kauraleipä tämä ei kuitenkaan ole: Hyvän maun lisäksi, sillä on myös kolesterolia alentava vaikutus. Kaurassa on luonnollisestikin beetaglukaanikuitua, joka estää kolesterolin imeytymistä elimistöön, mutta tässä leivässä sitä on normaalia enemmän. Kolesterolia alentava vaikutus saadaan, kun kauran beetaglukaania nautitaan päivittäin 3 grammaa. Yhdessä leipäviipaleessa (30 g) on 1 gramma beetaglukaania, joten kolme viipaletta Kaurasydäntä päivittäin auttaa alentamaan kolesterolia.

Meidän perheellä ei kolesteroliongelmia ole, mutta suvussa sitä on yhdellä jos toisellakin. Vaikka kolesterolin määrään vaikuttaa etenkin ravinto, myös perinnöllisillä tekijöillä on merkitystä. 
Aloin miettiä, voiko kolesterolia alentavan leivän syömisestä olla jotain haittaa, jollei itsellä ole korkea kolesteroli ja saako lapsellekin syöttää huoletta tätä leipää. Vaasan Kaurasydämen sivuilta löytyi heti vastaus, ettei käyttörajoituksia ole ja että leipä sopii koko perheelle.


Ettei aivan ryppyotsaiseksi terveysruokailuksi koko homma olisi mennyt, ajattelin, että jotain hauskaa jälkiruokamaista tästä pitää silti keksiä, vaikkei ihan alkuperäisen suunnitelman mukaista tekisikään. Olin jo ehtinyt unohtaaa aikoja sitten ostamani maapähkinävoin kaappiin ja kun aloin miettimään, mitä nopeaa ja herkullista kahvikaveria leivästä saisi, muistin sen taas. 

Nakkasin Kaurasydämet paahtimeen, poristelin espressot mutteripannulla ja levitin maapähkinävoin paahdetulle leivälle, ja ai että, toimii – eikä ainakaan monimutkaiseksi jälkkäriksi voi moittia. Ja kun maapähkinävoikin oli 100-prosenttista ehtaa itseään, ei leivän terveysvaikutuskaan aivan nollaantunut.


Omaksi ilokseni huomasin vielä kodin leipäpakettien tuoteselostuksia tutkiessa, että reilun kuitupitoisuudensa lisäksi, Kaurasydämessä on lähes puolet vähemmän hiilareita ja kolmasosa enemmän proteiinia sadassa grammassa, kuin yleensä syömässämme leivässä. Sekin vielä!

Kaurasydämiä löytyy myös porkkanapalaleipänä sekä kauraleipänä.

Yhteistyössä Vaasan Kaurasydän


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Voi mahoton miten olikin hyvää!! Sekä tuo omenaleipä että porkkanaleipä! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, my pleasure! Kiva kun tykkäsit! :)

      Poista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki