Ihastuttava äitiyspakkaus 2014

12.9.2014

Nyt se tuli! Äitiyspakkaus! Vaikka esikoisen vauva-ajan tavaroista on suurin osa tallella, eikä välttämättä äitiyspakkausta oltaisi tarv...


Nyt se tuli! Äitiyspakkaus! Vaikka esikoisen vauva-ajan tavaroista on suurin osa tallella, eikä välttämättä äitiyspakkausta oltaisi tarvittukaan, oli silti ihana saada se uudelle vauvalle. Varsinkin, kun vuoden 2014 äitiyspakkaus on paljon pirteämpi kuin vuoden 2011 malli, minkä meidänkin esikoinen vielä sai, vaikka 2012 syntyikin. Vuosien 2012-2013 taisi olla jotain näiden kahden väliltä, mutta sitä en ole nähnyt itse livenä.

Ei kai voi tarpeeksi hehkuttaa, kuinka upea keksintö tämä meidän suomalainen äitiyspakkauksemme on. Sitä on ylistetty ja ihmetelty ulkomaita myöden. Moni haluaisi jopa ostaa ulkomaille asti tuon mainion starttipaketin, enkä ihmettele – on se sen verran laadukas ja kattava setti, että herättää vallan ylpeyden tunnetta. Ja tietysti kiitollisuutta.


Tämän vuoden mallin lemppareitani ovat toppapuku, oranssi pallopotkupuku ja varsinkin jos vanhempaan malliin vertaa: makuupussi. Se on saanut kunnon kasvojenkohotuksen vanhaan verrattuna. Uudessa makuupussissa koreilee Finlaysonin Aappa-apina, mikä on 2011 vuoden kasarinallekuviota huomattavasti fressimpi kuosi. Toppapuvussa kulkee hauskoja, mustia ja vihreitä tekstiprinttejä valkoisella pohjalla, ja oranssi pallopotkupuku on muuten vain suloinen. Myös äitiyspakkauksen kuosi on saanut väriä entisen valkoisen sijaan.

Olipa pakkauksessa jotain varsinaiseen tarpeeseenkin: Esikoinen on innokkaana kylpijänä hajoittanut vahingossa kylpylämpömittarin ja minä taas olen hävittänyt vauvan pehmeän hiusharjan. Kynsisaksetkin on alkanut jo tylsyä – niillä kun on tullut leikattua kaikenlaista, vaatteiden pesulapuista lähtien. Kröhöm.


Vuoden 2014 äitiyspakkaus on ihana. Eipä siinä vanhassakaan valittamista ole, mutta nyt vaatteet on enemmän omaan makuuni. Vaatteissa on käytetty rohkeitakin värejä, kuten turkoosia ja oranssia, kun taas edellisessä oli luotettu enemmän turvalliseen peessiin ja muihin vaaleisiin väreihin.

Vanhemmille äitiyspakkaus on tietysti kivaa postia, mutta niin on myös taaperolle. Pahvilaatikko, johon äitiyspakkaus on pakattu, toimii maailman parhaimpana majana. Siitä on nyt ollut riemua koko päivän. Yöunille lähtökin meinasi olla hankalaa, koska maja. Lupasin taaperolle, että voimme jatkaa majaleikkejä heti aamusta.You Might Also Like

30 comments

 1. Eikä, miten liikkikset noi majailijan varpaat! :D Toi tekstihaalari on kyllä tosi ihana (siis kaverilla olen päässyt ihailemaan, en itsellä), ja muutenkin tykkään väreistä. Tosin tiedän monta, jotka suorastaan inhoavat noita oransseja ja muita retrohkoja. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, liikkis majailija! :) Mä tykkään niin just kans noista retrokuoseista! Ja toi toppapuku on khyl hieno – tyylikäs suorastaan!

   Poista
 2. Kyllä, kateutta herättää. Ja muistan kyllä täällä paikallis-jenkeille aina hehkuttaa tätä äitiyspakkauksen ihanuutta, vaikken siihen sitten enää itse ollutkaan oikeutettu. Kavereilta saatiin sentään se toppapuku ja makuupussi ja joitain vaatteita. Että on meidänkin pikkujenkkimme saanut osansa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitto, tämä on kyllä ihana juttu täällä! Mutta kiva että teidänkin jenkkibebe on saanut edes pienen osan :) Aivan hyvin voisin kuvitella itsekin lähettäväni ulkomaille kavereille osan vaatteista, jos joku kaipailisi.

   Poista
 3. Mustaki tänä vuonna oli kivoja värejä :-) Joka vuosi katson pakkauksen, vaikka meillä ei ole vielä yhtään lasta :D Harmi, että ulkomailla asuvana en saa pakkausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on harmi kyllä! Ja varsinkin kun oli sunkin mieleen! :)

   Poista
 4. Hei,kiva nähdä pakkaus kuvattuna..Meille syntyy vauva helmikuussa ja kovin mietitään otammeko pakkausta lainkaan kun esikoisesta vielä kaikki tallella on... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosiaan sama, että noita muutamaa tavaraa lukuun ottamatta kaikkea on tallella. Mutta otin sitten kuitenkin, koska tämä oli niin viehättävä. Lisäksi on toki kiva säilyttää molemmille lapsille jotain lemppareita äitiyspakkauksesta, joita saavat sitten aikuisena vaikka itselleen :)

   Poista
 5. Olen ottanut pakkauksen ainoastaan esikoiselle. Toiselle ja kolmannelle ei ollut tarvetta. Ehkä olisin ottanut jos vaatteet edes olisivat olleet "pakko saada"-tavaraa, vaan kun ei nekään. :( En ole yhtään retron perää. Toki tuokin toppahaalari ja makuupussi olivat ok, mutta niitäkin kun meillä jo on. Ärsyttää oikeastaan että se ap on rahana paljon pienempi :( siis että nyt vasta alkanut harmittamaan, kun nuo olisi ottanut ne olisi saanut myytyä parempaan hintaan kuin suora raha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. What. Siis ei kai äitiyspakkauksen idea ole se, että ottaa sen vastaan ja sitten myy kalliimmalla? Kyllä on hyvinvointiyhteiskunnan etuihin hyvin sopeuduttu, kun ihmisille tulee tuollainen edes mieleen..

   Alkuperäiseen aiheeseen; otin myös pakkauksen meidän kakkoselle, juurikin koska vaatteet olivat kivoja ja pirteitä. Esikoinen on jo 5v, joten vauvavaatteitakaan ei ollut säästetty kuin ne tärkeimmät muistoesineet. Eli ihan tarpeeseen tuli. :)

   Poista
  2. Mä tajusin eilen, että tuo ihana toppapuku saattaa jäädä käyttämättä, koska sehän on sen verran suuri (68-74), että ei ehkä ehditä vauvalle tulevana talvena käyttää ja sittenhän se on jo liian pieni sitä seuraavana. Harmillista, koska se on varsin kiva!

   Noi oranssit ja muut pirteät on kyllä tosi paljon mun mieleen, mulle kelpaa hyvin retromeininki! :) Keksin muuten meidän 2011 makuupussille uusiokäyttöidean jostain blogista. Siitä saa helposti omannäköisen, kun sen päällystää mieleisellään kankaalla. Mä haaveilen jo Marimekon Muija-kankaasta tai vaikka Siirtolapuutarhasta! Enää pitää vain löytää joku joka ompelee sen mulle, koska mä oon... käsi. Haha! No ehkä just osaisin sen tehdä itse.

   Voisin kuvitella, että jos en itse tarvisi ollenkaan äitiyspakkausta, saattaisin sen toimittaa mielelläni vaikka ulkomaille asuvalle tutulle, koska kuten noissa aikaisemmissakin kommenteissa on, siellä on paljon (myös suomalaisia) äitejä, jotka kovin mielellään paketin ottaisi. Mitään tiliä en alkaisi paketilla tekemään, mutta ihan sillee hyvän mielen kautta olisi mukava välittää se eteenpäin. :)

   Poista
  3. Meilläkin esikoinen 5v, ja ollaan säilytetty. En siis näe suurtakaan eroa siihen, että joku toinen myy heti tavarat ja ostaa uusia ja ottaa aina uuden pakkauksen ja myy edelleen hyvään hintaan hyväkuntoiset vaatteet. Ja sitten perhe joka ottaa yhden pakkauksen ja käyttää vaatteita useammalla lapsella eikä välissä saa vaatteita myytyä ja rahaa siten käyttöön muita vaatteita ja varusteita varten. :) SIllä kyllä noihin lasten ja vauvan vaatteisiin ja tavaroihin on ihn hyvin sijoitettu rahaa, vaikka suurin osa onkin käytettyjä ja kirppareilta ostettuja. Ja silti kumminkin samaan aikan tarvitse koko ajan ostaa sille ensimmäiselle uutta. Tai kun on useampi pieni, tarvitaan useampi turvaistuin, kaliimmat käytetyt rattaat, sänkyjä, syöttötuoleja/ korkeampia tuoleja, jne.

   Eli en näe itse pahana millään muotoa sitä, että joku ottaa sen uuden pakkauksen ja myy siitä joko osan tai kaikki tavarat niitä enemmän haluaville - ja saa sitä vaivasta ehkä muutaman kympin enemmän käytettäväksi omille lapsilleen, joilla on vain niitä käytettyjä kirppareilta ostettuja vaatteita - tai esikoisen aikaisia äp-vaatteita. ;)

   Harva noilla rikastuu tai aikoo rikastua, vaan myy juurikin muutaman kympin kalliimmalla kuin se äitiyspakkauksen rahasumma on. Ja samalla joku toinen joka sitä haluaa, muttei voi saada, saa ostaa sellaisen itelleen. ÄP:n arvohan on paljon enemmän kuin 140 euroa, jonka saa rahana. Pakkaus sisältöineen on noin sata euroa äitiysrahaa arvokkaampi.

   Ja niin kauan kuin Suomessa vallitsee umpityperä säädös siitä, ettei äitiyspakkauksia voi myydä, on minusta ihan ok, että yksittäiset ihmiset voivat niitä myydä enemmän haluaville, kun niitä ei kerran suoraakaan pysty ostamaan. (Go Suomen normit ja säädökset!)

   Mutta minä en halua uusia vaatteita tai makuupusseja vain sen takia, että olisi ihanaa hypistellä uusia vauvantavaroita tai ottaa hyvinvointivaltiota kunnioitaakseen hienoa pakkaus ja olla onnellinen. Yritän välttää uutta ja kierrättää tai käyttää vanhoja niin kauan kuin ne ovat ihan toimivia. :)

   Poista
  4. En oikein tiiä koskiko tämä mua vai toista kommentoijaa vai mitä... Tilin tekemisellä tarkoitin vain yleisesti, että en yrittäisi tehdä tiliä sillä, kuten kuulemma jotkut ovat tehneet, kun ovat myyneet kalliilla ulkomaille. Suomalainen äitiyspakkaus kun on kuumaa kamaa jossain :) Kierrätys on minustakin hyvä. Myös siksi, että uusissa vaatteissa on käsittelymyrkkyjä, joiden poistumiseen tarvitaan ymmärtääkseni useitakin pesuja. Me ollaan oltu niin onnekkaita, että meidän ei ole tarvinnut ostaa itse juurikaan mitään vaatteita, koska ollaan saatu niin paljon käytettyjä vaatteita kavereilta. Samoin myös meidän kaikki pieneksi menneet vaatteet on annettu tai lainattu eteenpäin. Nyt sain juuri lapsen serkulta pussillisen meidän 60-70-senttisiä vaatteita takaisin uutta vauvaa varten! :) Mäkään en tykkää siis hommata mitään huvikseen uutena, eli tosi vähän tulee ostettua vaatteita. Äitiyspakkaus olkoon sitten syntini, jos niin on! ;)

   Poista
  5. Äsh, sis tuo tilintekeminenja muu kommentoitu ei ollut sinulle Mamma :) Minusta sinun kommentti tähän liittyen oli pitkälti sitä mitä itsekin hain takaa.

   Vaikka en nyt näe pahana sitäkään, jos joku tuon pakkauksen saa myytyä vaikkapa 400 eurolla. Ei se ole tyhmä joka myy, vaan se joka sen ostaa niin kalliiseen hintaan ;)

   Poista
  6. Mä en vaan koskaan aikaisemmin ole kuullut tuollaista ajatusta, että ottaisi sen pakkauksen myydäkseen eteenpäin. Kirpparit ja kaatopaikat pullistevat vauvojen vaatteita jo ennestään, tuntuu ihan hullunkuriselta että joku ottaisi vaatepaketin ja laittaisi kiertoon, jos ei sitä itse tarvitse. Miksei vaan ottaisi sitä rahaa, ja käyttäisi sitä johonkin mihin oikeasti tarvitsee, oli se sitten vaikka turvaistuin tai laskunmaksu tai mitä vaan. En tiedä, mun korvaan bisneksen tekeminen äitiyspakkauksella kuulostaa jotenkin ensiajatuksena.. väärältä? Ehkä mä olen auttamattoman vanhanaikainen, sekin on mahdollista. :) Ja toisekseen, en itse kuollakseni jaksaisi tai ehtisi nähdä moista vaivaa, vaikka se tietysti kertoo enemmän vain musta. :) En tiedä, jotenkin tuli sellainen 'otetaan kaikki irti yhteisestä hyvästä' -fiilis.

   Poista
  7. Niinno, kuten kirjoitin, meillä ei pakkausta otettu kuin esikoiselle. Enkä näe sen suurempaa vääryyttä siinä, että joku myy ne vaatteet ja tavarat heti kuin siinä että myisi ne vasta yhden, tai viidennen lapsen jälkeen jos ne kumminkin myy. Ja tosiaan Esim. sillä 180 tai 220 eurolla maksaa jo paljon paremmin laskuja, istuimia, sänkyjä, jne kuin sillä 140 eurolla jonka saa suoraan rahana. Samoin jos käytät vaatteita ja tavaroita yhdellä ja myyt sen jälkeen, saat helposti yli tuon 140 euroa. :)

   Näitä ryhmiä ja sivustoja on fb:ssä ja netissä ilmeisesti useampia, joissa noita äitiyspakkauksia halutaan ostaa - ja myydä:

   Äitiyspakkaus tarvitsevalle - Maternity Packages Market - FBsivu Eli kyllä minä vinkkaisin näistä muillekin. On pienituloisia lapsiperheitä, joissa on tarvetta sille rahalle enemmän kuin pakkaukselle sisältöineen - ja perheitä, jotka haluavat pakkauksen, jota ei eivät syystä tai toisesta saa ja jota ei suoraan pysty ostamaan mistään. :)

   Poista
  8. Järkevintähän olisi meilläkin ollut säästää esikoisen vaatteet, ja käyttää ne itse uudelleen, mutta toisen lapsen saaminen ei aina ole itsestäänselvyys. Edellisen äp:n tavarat ovat siis jo aikapäivää sitten menneet lastenvaatekeräyksiin. En tiedä, ei mulle jotenkin tullut edes mieleen myydä niitä. (Tosin olen antanut pois muutkin vaatteet, koska se on helpompaa ja menevätpä ainakin tarvitseville.) En tiedä, kyllä mä varmaan olen vanhanaikainen. Ilmaisen etuuden myyminen ei kuulosta sellaiselta, jota tekisin. :)

   Poista
 6. Ihania, voi että. Musta näistä on tullut vuosi vuodelta vaan ihanampia. Mun vieläkin tekisi mieli sitä siilimakuupussia viime vuoden äp-pakkauksesta, vaikka vauvaa ei ole mailla halmeillakaan. Mut siis, vaikkapa.. mahdolliselle, tulevalle koiranpennulle? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Ja meidän koirat ainakin tykkäis nukkua tuossa makuupussissa! Ne on tuollaisia vilukiss...koiria, jotka rakastavat kaivautua jonnekin pesään. Makuupussi olisi juuri oiva niille! :)

   Poista
 7. Iik, ihania! En malta odottaa, että pääsen hypistelemään noita. <3
  Onko sulla jo joku hyvä sotasunnitelma talvivauvan ja toppavaatetuksen kanssa - tuo äitiyspakkauksen haalarihan on kai aika reipas vastasyntyneelle?

  Löysin vasta hiljattain blogiisi ja jämähdin tyystin - en ainoastaan sen vuoksi, että meillä on la vain 4 päivää teidän jälkeen - kirjoitustyylisi on hersyvä ja elämänmakuinen, täällä tulee aina hyvälle tuulelle. Kiitos siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kun oot löytänyt ja jämähtänyt! Ja kiitos kauniista sanoistasi, tuli hyvä mieli tännekin! :)

   Mä myös eilen tajusin, että vauvahan on tosiaan aivan liian pieni tuohon toppapukuun. Eikä se millää ehdi kasvaa melkein 20cm parin kuukauden aikana, kun sitä talvea siinä ehtii olemaan! Haha! On kyllä harmi, koska toi on niin kiva puku. Ehkä se sitten pitää kierättää hyvään kotiin? Meillä on tallella esikoisen sellainen kuoripuku (kokoa 50-55), mikä pitää tuulta ja vettä, joten se aluvillapuvulla voisi olla ihan toimiva vauvalle. Ja vauvahan matkustaa muutenkin melkeinpä aina jonkin makuupussin sisällä, niin voi olla ettei varsinaista vastasyntyneen toppista erikseen tarvitakaan. Riippuu kai vähän talvesta.

   Teillä onkin sitten aika samaan aikaan la! Me vähän jännätään, meneekö kumman vuoden puolelle syntymä. Eikä teilläkään ihan varmaa ehkä ole! :)

   Poista
 8. Me otettiin tällä kertaa pakkaus rahana, mutta nyt kun näitä vaatteita on nähnyt livenäkin niin alkaa vähän harmittamaan. Onhan nää ihania! Ton aaltoilevan oranssi-valkoisen bodyn ostin kirpparilta meille ja se on miltein lemppari :) Ekalle otettiin pakkaus pakkauksena, tokankin kohdala mentiin rahalinjalla. Jos tän kolmannen jälkeen vielä joskus lisää tulee muksuja, niin sitten kyllä pakkaus. Mutta siihen saa mennä aikaa, ei kiitos uutta raskautta heti perään enään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oranssi aaltobody on kyllä kans ihana! Mä tykkäään myös siitä raidallisesta kelta-turkoosi-oranssi-bodystä. Kiva kuitenkin että oot löytänyt sen bodyn muualta, vaikket pakkausta ottanutkaan! Ethän joutunut paljoa pulittaa? ;)

   Poista
  2. En joutunut :) mutta eilen olin taas kirpparikierroksella ja pakkauksen tavaraa myytiin kyllä uskomattomilla hinnoilla! Potkarit esim 3e/kpl, toppis ja töppöset 15e... eikö ois helpompaa vaan ottaa rahana ellei pakkausta just tartte?

   Poista
 9. Mekin otettiin pakkaus, vaikka mä olen myös harmissani tuosta haalariasiasta: voi olla että on meillekin vääränkokoinen koko talven (la siis marraskuun lopulla). Samaa pelkään villahaalarista. Hankittiin sen vuoksi jo molemmista vastasyntyneen versiot itse. Täytyy katsoa sopiiko lopputalvesta nuo äitiyispakkauksen, vai meneekö "haaskuun" (jolloin pitää sitten pohtia myyntiä tmv). Tosi harmi juttu. Tuosta pakkauksesta voisi oikeastaan olla kevät/kesävauvalle ja syys/talvivauvalle omat versionsa, joss haalarien koot menisi syntymäajan mukaan. Pitäisi laittaa Kelalle kehitysehdotus :)

  Itse en ole mikään retrokuosien suuri ystävä ja minusta nuo oranssit potkarit näyttivät Kelan sivuilla vähän ankeilta. Sinun kuvissasi kuitenkin paljon kivemmilta, joten piristyin hiukan :) Ihan kohta pääsen toivottavasti hipelöimään jo omaakin pakkausta (meillä meni tilaaminen vähän viime tippaan), jonka pitäisi olla täällä ihan pian. Ehkä jo ensi viikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tässä kanssa mietin, mitä niille haalareille tekisi. Olisikohan vaikka joku kaveri, jolla ois sopivan kokoinen lapsi niihin. Ois inhottavaa, jos ne jäisivät kokonaan käyttämättä. Mä näin tuon oranssi potkarin yhessä vauvakuvassa ja ihastuin siihen heti. Yllätyksekseni kuulin sitten, että se löytyy äitiyspakkauksesta. Mä olen ihan ihastunut siihen nyt :)

   Se voisi olla hyvä ajatus, että pakkaukset jakautuisivat talvi- ja kesävauvojen mukaan, mutta ehkä sitten kuitenkin liian vaikea toteutettava?

   Poista
  2. Meidän neiti on syntynyt jouluaattona ja harmittelin silloin, että haalari jää käyttämättä. No, eipä jäänyt kun se mahtui hyvin koko seuraavan talven ja alle vielä se pakkauksen villahaalarikin. Hän käytti silloin 80 kokoisia vaatteita.

   Poista
  3. Oho, no sehän menikin sitten hyvin! :) Toivotaan, että meilläkin menisi vielä sitten!

   Poista
 10. Kivoja vaatteita uudessa pakkauksessa! Meillä kakkoselle ja kolmoselle ei pakkausta otettu eikä siitä ekastakaan (2006) ole mitään jäljellä kun ei ollut niin mieleisiä juttuja että olisi lemppareina pidetty vaikka toki käytettiin.

  itse taas pidän lämpömittaria ihan turhakkeena, kun sopivan lämpötilan tuntee kyllä kädellä ja lähes kaikissa hanoissa on nykyään sekoittaja joka antaa kutakuinkin sen 38 asteisen veden ellei nappia painamalla ota kuumempaa. Samoin harjaa ei taidettu koskaan käyttää vaikka se nurkissa pyörii vielä seitsemän vuoden jälkeenkin!

  VastaaPoista
 11. Tuota myymistä vielä kun mietin niin onko siinä sitten jotain eroa myydä pakkausesta käytettyjä tai käyttämättömiä vaatteita kuin ostaa sillä rahalla vaikka rattaat ja myydä ne myöhemmin? Faktahan on, että kun tietää mistä halvalla ostaa käytettyä tavaraa niin myydessä tekee helposti voittoa. Ei kai edelleenkään tyhmä ole se joka pyytää vaan se joka maksaa.

  VastaaPoista

Hae