Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pikkutonttujen varjeltu salaisuus paljastui

11.12.2014

Kävipä eräänä joulukuisena päivänä, että muuan pikkutonttu paljasti äiti- ja isätontulle,  kai varomattomuuttaan,  pienten puistotonttujen j...

Kävipä eräänä joulukuisena päivänä, että muuan pikkutonttu paljasti äiti- ja isätontulle, kai varomattomuuttaan, pienten puistotonttujen joulujuhlasalaisuuden. Puistotonttujen ja puistotonttutätien salamyhkäinen vihje vanhemmille jaetussa tiedotteessa kun oli ollut vain, että vanhemmat näkevät sitten joulujuhlassa, mitä tontut ovat harjoitelleet.

Muuan pikkutonttu, joka ei kuulemma edes koskaan osallistu puistotonttujen yhteiseen harjoitushetkeen ja seuraa vain sivummalta muiden toimia, oli kuitenkin painanut mieleensä päivittäin toistuvan rutiinin ja alkoi kotona omissa ajatuksissaan esittää sitä.


Äititonttu tunnisti muina ex-lapsitonttuina heti kipaleen, ja koska kotona ei kyseistä näytöstä olla koskaan nähty, arvasi hän sen olevan tuo puistotonttujen varjeltu jouluspektaakkeli. Ja vaikka pieni tonttu ei osaa vielä edes kyseisen laulun sanoja (tai minkään muunkaan), melodia ja lauluun kuuluvat leikit olivat niin selkeät, ettei äititontulle jäänyt mitään arvailun varaan. 

Juhlassa taidetaankin siis nähdä perinteinen Tonttujen jouluyö, eli tuo tuttu tip-tap -esitys. Tai jos taaperon tulkintaa kuuntelee, pip-pap pip-pap pipe-pipe-pip-pap.


En kestä. Voi liikutus. Mä niin itken siellä juhlassa. Jos siis taapero suostuu edes esiintymään. On se ainakin harjoitellut nyt kotona kovasti. 

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Oi tollanen on aina sekä häkellyttävää että ihanaa: kun lapsi yhtäkkiä osaa jotain, mitä ei ole itse opettanut sille.

  Meidän mukelo yllätti joskus viime keväänä laulamalla jotain meille vierasta laulua mustasta ja valkoisesta kanasta. Kolme säkeistöä leikkeineen meni kuin vettä vaan!

  Oltiin ihan innosta litteinä ja vaadittiin uusintaesityksiä niin, että lopulta lapsi alkoi ilmeisen kiusallaan kailottaa (käsittääkseni jonkin Miina ja Manu -rallatuksen sävelin) "MUSTA ja vaaakoinen kana, kaksi kissaa ihaanaaaaa!"

  Moista vanhempien ärsyttämisen taitoa ei myöskään oltu opetettu. Sanon vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Ne on just tommosii! Ja oppivat ihavvarmana ton ärsyttämisen (jalon) taidon jostain kavereilta tai hoidosta tai isovanhemmilta tai jostain. Onko se kanalaulu semmonen "hetkuketkun jotain jotain" -tyyppinen? Oon joskus kuullut.

   Poista
 2. No voi söpöläistä!!!! Pikkutyypit imee kyllä itseensä kaikkea tietoa vaikka millä mitalla, vaikka ei "harjoittelisikaan".

  Meidän äiti aina muistaa brassailla sillä, miten mä osasin ulkoa jotain 30 laulua kolmevuotiaana. Äiti siis todella panosti muhun, esikoiseensa, missään tarhassa tai puistossa en käynyt :) Nykyään en taida kyllä osata 30 laulua ulkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä siistiä huomata, että lapsi on oppinut jonkun jutun mitä ei olla meillä ees nähty! :)

   Poista
 3. :D apua,hyvin on pikkutonttu treenit sisäistänyt.
  Pip-pap-pip-pap korvamadon tästä saikin täksi päiväksi. :D

  VastaaPoista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki