Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kesäohjelmaa lapsiperheille Turussa!

10.6.2016

Hei, täällä paikallinen kirjeenvaihtajanne Turusta taas hei. Turku puhututtaa, tai eipä oikeastaan, kunhan sanoin. Turku on, aivan kuten t...

Hei, täällä paikallinen kirjeenvaihtajanne Turusta taas hei.

Turku puhututtaa, tai eipä oikeastaan, kunhan sanoin. Turku on, aivan kuten todettu, Suomen ylivoimaisin kaupunki. Siksi ajattelin kerätä teille kaikille kieli pitkänä tänne pyrkijöille oman eri kätevän listauksen Turun kesämenoista. Voitte sitten tullessanne tai täällä ollessanne kätevästi tsekata mitä ihanaa kylttyyritarjontaa meillä täällä on.

Myös paikalliset ja melkein paikalliset saavat hyötyä tästä – emme sulje ketään sentään pois. Sopii myös lietolaisille ja paimiolaisille, jos vaan heinänpaalutuksiltanne ja muilta lehmänlypsyhommiltanne joudatte.

Haha, vitsi vitsi, koneethan ne nykyään hoitelee.

Noniin...

Kesämenot lapsiperheille, Turku, nevöfoget:

Seikkisrock 11.-12.6.16
Eli tästä katsottuna jo huomenna!
Seikkisrockissa nähdään niin vanhan liiton Pommi ja Gommi, kuin uudempiakin ryhmiä! Nimensä mukaan Seikkisrock tapahtuu Seikkiksessä, Kupittaan puistossa!

Seikkailupuisto kaiken kaikkiaan tarjoilee koko perheelle sekalaista toimintaa.

Jos et ole vielä käynyt Seikkiksen leikkipuistossa, tee se heti. Se on vähän niin kuin Tampereen Pikku Kakkosen puisto, mutta vesisuihkulla, riippusillalla, teatterilla ja kahviolla.

Kupittaanpuiston toisella laidalla on myös liikennekaupunki, lintupuisto sekä pomppulinna!

Seikkailupuistossa on myös kesäperjantaisin 10.6.-5.8.16 lasten oma kirppis klo. 11-14.

Elokuussa (7.8.) vielä mahtava Musapiknik, joka kruunaa koko kesän!

Flowpark
Kaikenikäisille sopiva roikkuilumesta saa meidät tänä vuonna myös vieraakseen. Tässä on mennyt omalta kohdaltani muutamat kesät raskaana tai muuten vaan epäkelpona kiipeily- ja roikkumishommiin, mutta nyt, nyt aion sinne rimpuilla itseni!

Kuva: Viacheslav Vinokurov

Teatteria perheille tarjoilee:

Turun Kesäteatteri Vartiovuorella
Eemeli on vallannut taas Vartiovuoren! Tällä kertaa Eemeliä esittää Uusi päivä -sarjasta tuttu Valtteri Lehtinen.
Tässä teatterissa olen viettänyt noin kaikki lapsuuteni kesät. Rakastan!

Linnateatteri Aboa Vetus  & Ars Novan pihalla / Tatu ja Patu pihalla 
"Outo esitys siitä, mitä kaikkea kivaa pihalla voi te Outo esitys siitä, mitä kaikkea pihalla voi tehdä."


Muuta kulttuuria:

Luostarinmäen käsityöläismuseo
Tämä on se ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi vuoden 1827 Turun palosta. Yli 200 vuotta vanhoissa taloissa työskentelee käsityöläisiä, joiden hommia pääsee katsomaan kunnon old school -tyyliin.

Tällä tervan tuoksuisessa kylässä vierailin joka kesä ainakin kerran, mutta yleensä muutaman. Leikin vanhoilla kaduilla entisaikojen lapsia ja kävin ostamassa mansikanmakuisia sokerikarkkeja.

Lisäksi olen ohjannut tuolta kesäteatterista, joka sijaitsee täysin vastakkaisella puolella samaista Vartiovuorenpuistoa noin 14 000 eksynyttä turistia tähän paikkaan. "If juu go thät vei juu go left left left, if thät vei right right right. Just go round round round."

Turun linna
Turun linnassa niin ikään mielikuvitus pääsee valloilleen. Muistan vieläkin, kun koulun kanssa tutustuttiin keskiaikaisiin huoneisiin, ihailtiin renesanssiaikojen pukeutumista ja ihmeteltiin vangittujen kuninkaiden tyrmiä.

Turun linnassa järjestetään kesäisin joka päivä myös Pikkuritari-kierroksia, joissa perheen pienimmät pääsevät kikkailemaan kaikkea, mitä ne ritarit nyt kikkailivatkaan. Ehkä jotain kaksintaisteluja ja mestauksia. Tai sitten ei. Arvaatte ehkä, että emme ole itse vielä käyneet moisessa. Tänä kesänä aiomme kyllä!


Koiramäen kaupunkiretki
Tämä retkellä tutustutaan edellä mainittuihin Käsityöläismuseoon ja Turun linnaan, sekä Sigyn-laivaan, joka oman lapseni mielestä ainakin on merirosvolaiva.

Keskiaikaiset markkinat 30.6.−3.7.2016
Jokavuotinen must. Syödä lettua puunpalalta ja heittää kierros keskiaikaisessa karusellissa.

Lisäksi Turun kaupunginkirjastossa järjestetään pitkin kesää tapahtumia. Kannattaa tsekata päiväkohtaisesti heidän ohjelmansa!

Muumimaailma
Vaikkei se nyt varsinaisesti Turussa olekaan. Jokakesäinen kohde meidän posselle – viime kesänä ihan vallan juhannuksena!

Väskin seikkailusaaressa taas isommat lapset pääsevät rössyilemään!


Bonusvinkki paikallisille:
Aboa Vetus & Ars Novan kesäkoulu ja kesäkerho!
Vitsit, tää on musta niin loistava! Jos vanhemmat painavat vielä duunia, eikä käytössä ole isovanhempia tai muita apukäsiä, kouluikäiset lapset voivat mennä kesäkouluun museoon! Me olimme torstaina Aboa Vetuksessa bloggaaja-aamussa ja sivusilmällä seurailin kesäkoululaisten tohinoita. Näytti hauskalta!

Ja aikuisille ja yli 15-vuotiaille suosittelen äkkiä tsekkaamaan vielä Kakolan vanhan vankilan!

Lisää ohjelmaa voi etsiä Turun tapahtumakalenterista!

Noin. Sellainen kooste! Vinkkaa myös omat menovinkkisi kommentteihin! Kuitenkin unohdin jotain.

You Might Also Like

9 kommenttia

 1. Saisko vielä vastaavan menovinkkilistan keski-ikäisille pariskunnille, joiden lapset on muuttaneet pois kotoa? Ai juu, olihan tuossa vinkki sellaisillekin: Menkää Kakolaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin tehä semmosenkin! Kakolasta on hyvä aloittaa! :D

   Poista
 2. Täällä lisää menovinkkejä lapsiperheille: http://www.lily.fi/blogit/kahvia-kiitos :)

  Ja Keskiaikaiset markkinat todellakin on must. Joka vuosi on aivan pakko tunkea yhdistelmävaunujen+seisomalaudan kanssa keskelle markkinatungosta maksamaan siitä puunpalalla paistetusta lätystä, koska se vain on niin hyvää ja koska ne markkinat vaan on niin kivat. Go Turku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ei pitänyt linkittää vaan tuota blogin osoitetta vaan siis se postaus, johon olin koonnut omia menovinkkejä. No, nyt on perjantai, ei enää voi osata toimia netissä oikein. Tässä nyt kuitenkin se linkki: http://www.lily.fi/blogit/kahvia-kiitos/kivaa-tekemista-lapsiperheille-kesaisessa-turussa

   Poista
 3. Kuralan kylämäki on tosi kiva museokohde myös lapsiperheille.

  Ja sitten on mun lapsuudenperheen vähän outo bonussektori eli Pirunpesä. Lentokentän liepeiltä löytyvä melkoisen kokoinen jääkautinen siirtokivikasa (helposti lähestyttävissä Kärsämäen hautasmaan ohi kulkevan Tolpontien päästä Ohikulkutien ylittävän kävelysillan päästä, autolla pääsee lähemmäskin jos lähtee seikkailemaan lentokentän ja Ohikulkutien välisiä pikkuteitä). Niin ja Impivaaran pururadan nurkalta löytyy myös Pirunpelto-niminen muinaisranta. Nää tosin vaatii sitä, että ihmisen pitåä tykätä jollain tasolla luonnonilmiöistä, mutta ovat todella vakuuttavia paikkoja joissa pääsee näkemään miten iso voima mannerjäätiköllä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, mikäs se sellainen Pirunpesä on! Pitää tutustua kohteeseen! Kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Tosi hyvä ja mielenkiintoinen koonti kesän vinkeistä, kiva kun joku jaksaa tällaisia tehdä muiden iloksi ja hyödyksi. Aina löytyy jotain kivaa, mitä ei itse tulisi huomanneeksi. Kiitos mammalle ja lisää vaan hyviä blogeja, kiitos :)

  Ps. Olemme täällä Visit Turussa koonneet myös vastaavaa listaa matkailijoita ajatellen, jossa myös aukioloaikoja, hintatietoja ja linkkejä. Lähetämme listoja mielellämme kaikille aktiivisille kesänviettäjille, joten laittakaa viestiä info@visitturku.fi jos haluatte kyseisen listan.

  Hyvää kesää hyvien blogien ja hauskojen kesähuvien parissa. Visit Turku /Samuli

  VastaaPoista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki