Näitä seitsemää (7) asiaa stressaamalla sinustakin voi tulla hyvä vanhempi!

28.9.2016

Vanhempi! Oletko epävarma omasta osaamisestasi? – Hyviä uutisia!  Näitä seitsemää (7) asiaa stressaamalla sinustakin voi tulla hyvä va...Vanhempi! Oletko epävarma omasta osaamisestasi? – Hyviä uutisia! Näitä seitsemää (7) asiaa stressaamalla sinustakin voi tulla hyvä vanhempi!


1. Luomuruoka
On hyvin tärkeää ruokkia lasta parhaalla mahdollisella ruoalla. Siksi valinnan tulee aina olla itse tehtyä luomuruokaa, mielellään myös itse kasvattamaa tai vähintään lähiruoaksi kutsuttua elintarviketta Köyliöltä tai jostain muusta sympaattisen kuuloisesta lähikunnasta. 

Jo yksikin kerta einestä tai puolivalmistetta saattaa syöstä lapsesi kierteeseen, jossa ketsuppi Saarioisten makaronilaatikon päällä on vain alkusoittoa, ja kohta löydät lapsesi piikittämästä itseensä Ikean pakastelihapullia K-kaupan takana, siinä roskisten vieressä.

2. Syöminen

Syöminen yleensäkin on asia, josta kannattaa stressata niin paljon kuin mahdollista. Jo yhden välipalan unohtaminen tai syömättä jättäminen voi aiheuttaa vakavan aliravitsemustilan, joka myöhemmässä iässä johtaa vaaralliseen keskivartaloylipainoon ja kakkostyypin diabetekseen.

Avuksi ravintostressamiseen voit ottaa hiilihydraatti-, proteiini-, natriumglutamaatti-, nitriitti-, gluteeni-, tärkkelys-, sokeri-, E-koodi- ja molekyylilaskurin, josta näet, saako lapsesi milligrammankin liikaa tai liian vähän jotain edellä mainituista. Mikäli lapsesi syö jonakin päivänä vastoin ravintosuositusten saati Facebookin tukiryhmien tieteellisesti mutu-tuntumallla todettujen suositusten vastaisesti, kannattanee valvoa seuraava yö miettien, mitä olisit voinut tehdä paremmin. 

3. Imettäminen

Useat tutkimustulokset osoittavat, että kaikki muu, paitsi rintamaito suoraan oman äidin rinnasta aiheuttavat lapsellesi paljon sanoinkuvaamatonta ja pitkäkestoista harmia. Sekä henkinen, että fyysinen kehitys pysähtyy ja lapsestasi saattaa tulla, ei vain tyhmä ja ruma, mutta myös ärsyttävä ja paksu narsisti. 

Korvike on vain Saatanan tapa kertoa hänen vihaavan lastasi.

4. Kiipeily

Et kai halua lapsesi tippuvan, tai vielä pahempaa? Minkälainen vanhempi tahtoo lapsensa kiipeävän luonnonlakien vastaisesti leikkipaikan kuolemanloukuiksikin kutsuttuun köysiverkkoon, josta tiettävästi useat lapset ovat tippuneet ja satuttaneet ainakin nilkkansa? Entäpä puut, kalliot ja pientareet? Emme kai halua asettaa lapsiamme tieten tahtoen vaaraan? Painovoima ei ole leikin asia.

Kiipeilystä ei myöskään ole minkäänlaista hyötyä tulevaisuudessa tai kehitä ketään mitenkään. Vai oletko muka joskus kuullut kiipeilevistä aikuisista? Hahha, en minäkään! Absurdi ajatus.

5. Juokseminen

Laajalti tunnettu fakta on, että joka neljäs lapsi on joskus kesän aikana saanut asfaltti-ihottumaa juoksemisesta. Yksimielinen kantamme on, että yksikin asfaltti-ihottumaonnettomuus on liikaa, eikä koulussa, uima-altaalla tai sairaaloissakaan saa juosta, joten miksi opettaisimme lapsemme käyttäytymään kuin hullut. 

Sitä paitsi: koskaan ei voi tietää, jos auto ajaa juuri silloin jalkapallokentälle, jossa lapsesi ottaa iloon verhottuja, mutta varomattomia juoksuaskeliaan. Itku pienestäkin ilosta ja ken kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa, kuten meillä päin on tavattu sanoa. 

Juoksemiseen kannustavaa punaviherkuplan propagandakulttuuria vastustavan kansalaisaloitteen voit käydä kirjoittamassa täällä: www.äidinsylissähautaanasti.org.

6. Pottatreenit

Kaikki ajallaan -sanonta on kunnianhimottomien lastenvihaajien laiskistunutta puhetta. Potta-asiasta pitää stressata. Parasta olisi, jos vaipat voitaisiin unohtaa heti sairaalaan laiskojen ja välinpitämättömien sairaanhoitajien lastenkidutusvälineiksi ja heti synnytyslaitokselta kotiuduttua alettaisiin tiukka, määrätietoinen ja periksiantamaton pissatreeni.

Jokainen potan ulkopuolelle päästetty pissa kertoo sinusta vanhempana enemmän kuin uskotkaan, eli että olet huono. Hyvä vanhempi olisi osannut tarkkailla lapsen mikroilmeitä ja viedä lapsen ajoissa lavuaarin päälle tai potalle. Et kai halua, että lapsesi kusee alleen vielä yliopistossakin?

7. Itse syöminen

Nyt tarkkana! Tässä asiassa et voi onnistua. Sormiruokailu edistää lapsesi pinsettiotetta, mutta entäpä tukehtumisvaara? Lapset ovat kehittymättömiä raakileita, joilla kakomisrefleksi kertoo suuresta vaarasta, välittömästä tukehtumisesta, ei luonnollisesta reaktiosta opettelun tiellä.

Paras onkin pilkkoa kaikki ruoka ensin mahdollisimman pieneksi ja sitten muotoilla ne takaisin akuperäiseen malliinsa. Näin lapsi saa kokemuksen sormiruokailusta, mutta voi natustella avokadot, couscousit ja munankeltuaisensa ilman, että vaarallisista palasista kehkeytyvää tukehtumisvaaraa syntyy. 

Mikäli tehosekoittimesi silppuamisjäljen hienousaste mietityttää, voit aina itse pureskella ensin ruoan ja vasta sitten muotoilla avokadon takaisin tuttuun suikulaiseen muotoonsa.


Näillä yksinkertaisilla (luomu)eväillä sinunkin arjestasi tulee pikkuisen enemmän stressaavampaa! 

Muistakaamme: Mikään ei kerro hyvästä vanhemmuudestasi kuin yöllä narskuvat takahampaasi ja suihkussa tippuvat hiuksesi! 

You Might Also Like

15 comments

 1. Vitsi, ku sä oot terävä! Khihii, niin loistovinkkejä! En oikein tunnistanut itseäni näistä (eli petrattavaa löytyy...) mutta JOTAIN oon tehnyt oikein, kun leukanivelissä tuntuu ja tukka harvenee. ;)

  VastaaPoista
 2. Mä olen vielä parempi vanhempi! Meillä syödään satokausi-periaatteen mukaisia kasviksia. Esim tällä viikolla on ollut jo kolmena (3) päivänä Pirkka-miehen tekemiä PINAATTI-lettuja.

  VastaaPoista
 3. Meinasin kuolla nauruun. Olet uskomattoman hyvä kirjoittaja! :D

  VastaaPoista
 4. Älä sentään unohda myös murehtia nukkumisesta, uniajoista ja pituuksista. Murehdi, kun lapsesi ei nuku. Mieti, kieri ja voivottele mikä sillä on. Vain sillä kirkkaimman kruunun saat. Yhtälailla, kun lapsesi kaikkien valvottujen öiden jälkeen nukkuukin yhden yön, kokonaan, heräämättä. Huolestu, valvo vierellä, sillä nyt ei kaikki voi olla kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja ulkoilusta. Ulkoilla pitää, vaikka paiskoisi vaakatasossa veden sijaan jäähileitä tai p**kaa. Ulkona kannattaa potea huonoa omatuntoa siitä, että kehittävät ikätasoiset sisätekemiset jäävät parhaillaan suorittamatta.

   Poista
 5. Olen rehellisesti huono vanhempi, olen aivan liian laiska stressamaan mistään. Tuleeko tästä nyt lasuilmo?

  Tosissaan...loistava kirjoitus 😊
  Stressirikasta päivää kaikille hyville vanhemmille!

  VastaaPoista
 6. Hups, täällä ollaan kyllä niin kaukana hyvästä vanhemmuudesta!

  Hahaa, sä oot paras! :D

  VastaaPoista
 7. Hahaha huippua! Allekirjoitan (osittain) kaikki kohdat... Kylläpä oon hyvä vanhempi ��

  VastaaPoista
 8. Sain ihan järkyttävän naurukohtauksen lukiessani tätä, oli vaikeuksia selittää muille läsnäolijoille syytä kun en voinut naurultani puhua!

  Olen jo mummo ollut jonkun aikaan ja ollaan tyttären kanssa paljon näistä asioista puhuttu. Tämä sun teksti kirkasti kaiken! Kiitos! Olet ihana tyyppi!

  VastaaPoista
 9. Tunnistan pikkuvauvan äitinä kohdat 1-3. Tässä vielä yksi lisävinkki, jos ei vielä ole saanut kehitettyä vatsahaavaa itselleen:

  Vauvanvaatteiden kierrättäminen on ekologista, taloudellista ja mukavaa pikku puuhaa kotona maleksivalle äidille. Kannattaa siis liittyä ainakin viiteentoista eri vauvanvaatekirppisryhmään ja käyttää kaikki luppoaikansa kyttäämällä niistä koon 62 kietaisubodyja. Kun sopiva rätti löytyy, pitää muistaa laittaa av, sitten yv, huomioida onko mmm, onko hinta spk, onko pelkkä nouto, pesuhahtuvaa pinnassa, onko eläinkoti tai röökikoti, pitääkö ostaa koko setti kerralla jne. Ja kun niitä vauvanvaatteita jää koko ajan pieneksi, niin tietenkin kannattaa alkaa myös itse pyörittää käytettyjen vaatteiden myyntioperaatiota! Niissä vaatteissa on rahaa kiinni hei, ja miten iso duuni on muka laittaa parit vauvanvaatteet myyntiin. Valitset vaan mihin kirppareille laitat ne, luet ohjeet, nappaat kuvat ja lataat ne kokojen mukaisiin kansioihin, laitat kaikki mahdolliset tiedot ja mitat, lasket postikulut, uppaat kerran päivässä, vastailet kysymyksiin, laitat maksutiedot ostajille ja lopulta postitat sen vaatteen. Ja hop, tuosta nuin vain kilahti 3 € tilille ja maailma pelastuu samalla. Vain laska ja paska äiti ostaa uusia vaatteita ja raahaa ne vanhat UFFille.

  VastaaPoista
 10. Siihen asti olin ihan messissä kunnes vinkattiin pureskelemaan ruoka itse ennen sen takaisinmuotoilua. Sillä 8. stressattava asia on tietenkin karies-bakteerin tartuttamisen välttäminen. Lapsen tuttia ei missään olosuhteissa "putsata" omassa suussa vaan hevosen lannassakin pyörinyt tutti on parempi törkätä suoraan lapsen suuhun kuin käyttää sitä vanhemman vaaaaarallisessa karies-pöpöjä vilisevässä leipälävessä. Eikä käytetä samaa lusikkaa, mukia jne tai muuten lapsella on amalgaamit kaikissa maitohampaissa ennen koulun alkua!

  VastaaPoista
 11. amen. :) Ja näiden ohjeiden noudattaminen saa aikaan seuraavanlaista keskustelua taloyhtiön kahdeksanvuotiainen kohdalla: kasi veet: "aikooko aikuinen potkulautailla?" Minä:"ei kun aikuisella on tapana kävellä kypärä päässä taluttaen potkulautaa ettei vaan mitään sattuis"

  VastaaPoista
 12. Voi apua :D Muuten ihan huippujuttua, mut nyt on ihan pakko nipottaa, se on KöyliöStä, ei KöyliöLtä ;)

  VastaaPoista
 13. Tämä oli aivan loistava kirjoitus. Taidanpa tulostaa jääkaapin oveen ettei pääse tässä tuoreen äitiyden tuoksinassa nämä tärkeät seikat unhoittumaan. Haluaisin myös lisätä, ettei lasta saa koskaan jättää yksin esimerkiksi sitteriin tuijottelemaan mobilea tyytyväisenä, vaan sitteri on raahattava mukaan postimerkin kokoiseem käymälään kun menet tekemään tarpeesi. Muuten vauvalle iskee eroahdistus ja sehän taas johtaa moniin psyykkisiin vaurioihin sekin.

  VastaaPoista

Hae