Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Itse tehty margariini & Kasvien voimalla -testitiimi esittäytyy

17.2.2017

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ. Flora & Suomen Blogimedia. Oletteko koskaan tehneet margariinia? Onko sitä edes mahdollista tehdä itse? ...

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ. Flora & Suomen Blogimedia.


Oletteko koskaan tehneet margariinia? Onko sitä edes mahdollista tehdä itse?

ON! 

Opin sen eilen aamulla, kun starttasimme Floran Kasvien voimalla -testitiimin kanssa neljä viikkoa kestävän haasteen. Ajatuksena kiinnittää huomiota kasvispainotteiseen ruokavalioon ja haastaa itsensä käyttämään totuttua enemmän kasvipohjaisia raaka-aineita ruokavaliossa.

Testitiimissä on minun lisäkseni mukana Radio Suomipopin Sami Kuronen ja Jenni Alexandrova, sekä Heli-Hannele Pehkonen Beach House Kitchen -blogista. Tiiminvetäjänä toimii kokki Alex Nurmi.
Kaikki kuvat: Henri Juvonen


Kuronen ja Alexandrova lähtevät haasteeseen ns. pystymetästä, lihallisten nautintojen – siis ruoan – parista, kun taas Pehkoselle ja minulle kasvisruoat ovat jo tutumpia arjessa. Jokainen lähtee haasteeseen omista lähtökohdistaan, haastaen omat tottumuksensa. Itselleni tämä on hyvä jatke vegaanihaasteelle.

Seuraavan neljän viikon ajan tulen raportoimaan, reseptoimaan (on se sana) ruokahommia tänne, sekä muutoin avaamaan fiiliksiäni Kasvien voimalla -haasteesta.

No mutta! Se margariini!

Ps. Olen vegaani -vlogin Minni ja Paju mukana lehdistötilaisuudessa.

Uskomatonta kyllä, se oli aika tosi iisiä. Siis huolimatta siitä, että minun tiimini ensimmäinen satsi meni niin sanotusti vituralleen, koska kookosöljyä hämmentäessä kulhomme hörppäsi hieman vettä jääastiasta, mikä tietysti sotki kemialliset... ööh, asiat. 

Toisella kerralla homma jo onnistui! 

Tällä määrällä tulee siis todella pieni määrä, ehkä kämmenellinen. Eli ihan sellainen testimielessä-henkinen, jos haluat ensin kokeilla vähän tehdä. Voit ainakin triplata ainesosamäärät, jolloin saat reilumman satsin!

Itse tehdyn margariinin ohje:

3 rkl rypsiöljyä
2 rkl kookosrasvaa
2 tl vettä
(1 tl porkkanamehua väriksi, mutta ei ole pakko laittaa ollenkaan)
suolaa
sitruunamehua 

1. Sulata kookosrasva pannulla.
2. Laita kookosrasva ja rypsiöljy astiaan ja vatkaten sekoittele. Testikeittiössä oli jääastia kulhon alla nopeuttamassa tapahtumaa.
3. Kun homma hyytyy, lisää soijalesitiini ja vesi. Jatka vimmatusti vatkausta.
4. Lopuksi sitruunamehua pisara, sekä suolaa maun mukaan. Esim sormisuola toimii ihanasti, aijettä!

TUUNAA: Margariinin voi tuunata haluamallaan tavalla! Me lisäsimme timjamia mauksi ja kaunistukseksi. Kaikenlaiset yrtit sopivat tosi hyvin! 

Itse tehty margariini säilyy jääkaapissa noin viikon.

Myös Flora-margariinin voi tuunata! Yrttejä ja mausteita rohkeasti sekaan ja leivänpäällinen saa aivan uuden ulottuvuuden!


Mikäli munahommat kiinnostelee, margariinia voi tehdä samalla ohjeella, mutta korvaa soijalesitiinin vastaavalla määrällä munankeltuaista!

Tämä oli kyllä itselleni jonkinasteinen mindblow. Miten se onkin noin helppoa tehdä itse! Vähänkö aion tehdä jengiin vaikutuksen jatkossa tekemälläni margariinilla. 

Noniin! Siitä sitten hommiin! Joo, kato itse tehdyt vauvanruoat ja vihersmoothiet on jo niin nähty! TÄSTÄ LÄHIN TEHDÄÄN AINA MARGARIINITKIN ITSE! 

(Ei.)

(Testikeittiössä tehtiin ja opeteltiin margariini, jossa oli keltuaista ja maitoa, mutta tämä kasvipohjainen resepti toimii samalla systeemillä!)

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Tällaisia reseptejä voisi tehdä esim. juhliin, jos haluaa juurikin maustaa margariinin muihin tarjottaviin sopiviksi.
    http://westendmum.fi

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hauskalta, taidanpa kokeilla. :)

    Westend Mum, mä teen ihan valmismargariinista (no, okei oivariinista/ingmariinista) maustettuja versioita aina silloin tällöin juhliin ja tietysti joskus harvoin, kun herkuttelen kunnon kotona tehdyllä pihvillä. Erilaiset yrtit sopivat mainiosti, käytän itse monesti pihvin kanssa Herb's du Provence -yrttisekoitusta tai sekoittelen jonkun tulisemman chiliversion ja uusien pottujen kanssa tillivoita. Nämä nyt tulivat ihan ekana mieleen, mulla saattaa olla ihan jopa joku reseptikin jossain, jos kiinnostaa, niin laita mulle mailia eihakkin@gmail.com

    VastaaPoista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki