Tietoa mainostajalle ›

Herkullinen pitsa punajuuripestosta ja kasviksista (gluteeniton, vegaaninen)

3.3.2017

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ. Flora ja Suomen Blogimedia . Noniin, se olisi taas Laura Flora Kasvien voimalla -testitiimistä päivää! Tän...

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ. Flora ja Suomen Blogimedia.

Noniin, se olisi taas Laura Flora Kasvien voimalla -testitiimistä päivää!

Tänään valmistamme pitsaa! Eikä mitä tahansa pitsaa, vaan naurettavan hyvää ja terveellistä pitsaa! Jossa luoja paratkoon on kasviksia, kunnolla, kun tässä kerran Kasvien voimalla mennään!

Ei enää pitsamorkkista ja tukalaa pöhöä överien jälkeen, vaan oikeastaan aika rikollisen energinen ja hyvä olo! Ja toistan: pitsan syömisestä.

Oi kyllä. It's fantastic.



Gluteeniton pitsapohja:

(2 kpl)

2 dl lämmintä vettä
½ pkt kuivahiivaa
½ tl suolaa (koviksille vielä vähän enemmän) 
4-5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl sulatettua Flora margariinia (vegaaninen)
1 rkl chiasiemeniä

Lisää lämpimän veden joukkoon hiiva ja suola ja sekoita hyvin. Lisää sitten puolet jauhoista ja sekoita. Lisää loput jauhot pikkuhiljaa tarpeen mukaan ja vaivaa käsin. Vaivaa lopuksi sekaan myös siemenet ja sulatettu margariini.

Anna kohota vähintään puoli tuntia, mutta mielellään kauemmin.

Terveellinen täyte pitsaan:

Punajuuripesto

3 keskikokoista punajuurta kuorittuna, pilkottuna ja keitettynä (n. 250g kuorittuna raakana)
1 pss / 40 g pinjansiemeniä
1 dl cashewpähkinöitä
3/4-1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
iso kourallinen basilikanlehitä
1 tl juustokuminaa
Suolaa oman maun mukaan, kannattaa maistella matkan varrella!

(1 dl parmesaania)

Surauta kaikki hienoksi tehosekoittimessa ja levitä pitsapohjan päälle. Tässä kohtaa voisi myös lisätä parmesaania joukkoon, mutta itse tein ilman. Cashew tuo mukavasti pehmeyttä makuun.

Täytteet:

- Lehtikaalin lehtiä revittynä pieneksi
- Miniparsatankoja (tai tavallisia vähän leikattuina)
- Pinjansiemeniä
- Tuoreita herkkusieniä lohkottuina
- Valkosipulia silputtuna
- Päälle suolaa ja ripsutellen oliiviöljyä.

+ Uunin jälkeen:

- Raastettua parmesaania (vegaanista tai tavallista)
- Basilikaa ja viinisuolaheinää
- Oliiviöljyä ja suolaa, jos tilanne vaatii.

Vinkki! Herkkusienet voi paistaa jo ennen uunia rasvassa valkosipulin ja suolan kanssa, jolloin niistä saa vieläkin herkullisemmat pitsaan!

Täytteeksi sopisi myös ihanat pitkävartiset parsakaalit.

Ja parmesaani todellakin vasta uunin jälkeen, mutta heti uunin jälkeen, erittäin kuuman pitsan päälle. Ah, niiiin hyvää.

Paista koko komeus 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarkkaile, ettei lehtikaaliosasto pääse tummumaan liikaa.

Ihan sairaan hyvää. Sanoinko jo?

Ps. Punajuuripestoa tulee tuolla määrällä reilusti. Laita talteen ja käytä vaikka leivän päällä tai lisää pastaan!

You Might Also Like

0 kommenttia

Hae

 

 

Ruokablogien kärki