5 kirjaa vanhemmuuteen

23.4.2018

Hyvää kirjan ja ruusun päivää! Vanhemmuus on suo, joka jännittää kaikkia jossain vaiheessa. Sanoinko suo? Siis tarkoitin syvä suo, joka j...

Hyvää kirjan ja ruusun päivää!

Vanhemmuus on suo, joka jännittää kaikkia jossain vaiheessa. Sanoinko suo? Siis tarkoitin syvä suo, joka jännittää kaikkia ihan helvetisti. Hahhah, kunhan vitsailin. (En oikeasti.)

Olenkin kerännyt alle viisi (5) kirjaa, joilla selviät vanhemmuudesta. Siis tämän minun blogini JA erinomaisen podcastini lisäksi siis. Joo, olet ehkä saattanut jo kuullakin, että teen nykyään myös podcastia.Tässä jokseenkin kronologisessa järjestyksessä kirjat, joita tulet tarvitsemaan perheellistymisesi matkan varrella:

1. Hullu kuin äidiksi tullut
No niin! Onnea, olet haluamassa, tulossa tai jo tullut äidiksi! Ahdistaako? Painaako asiat mieltä? Tässä sinulle Mutsie-blogistakin tutun Irene Naakan Hullu kuin äidiksi tullut -kirja, jossa raa'an rehellisesti, mutta huumorin kautta käsitellään Irenen tietä omien sanojensa mukaan kontrollifriikistä odottajasta masentuneeksi vastasyntyneen äidiksi ja lopulta vanhemmuudestaan ja elämästään nauttivaksi naiseksi.

2. Pää edellä
Noin! Nyt sinulla on vauva! Mitä sitten? No tietysti: Apua, SOS, miten onnistun olemaan pilaamatta sitä, kasvatan siitä ihmisen ja tuen sen aivojen kehitystä? Tässä kirjassa kerrotaan tutkimustietoon pohjautuen, miten voit tukea lapsesi kasvua ja mistä on turha olla huolissaan. Paljastus: Et voi kamalan pahasti pilata. Kirja on armollinen ja kiihkoton, suosittelen!

3. Simppeliä sormiruokailua
Ok, olet onnistunut pääsemään lapsen kanssa noin puolen vuoden ikään! Hienoa! Nyt sille pitäisi vissiin antaa jotain muutakin kuin maitoa. Ollilan Marjutin, eli tuttavallisemmin Sormiruokamuijan erinomainen reseptikirja ja asiantuntijoiden viisauteen pohjautuva ravinto-opas johdattaa fiksusti ja turvallisesti sinut ja vauvasi turvallisen sormiruokailun maailmaan!

Ps. Se ei ole sellaista, mitä ensimmäisessä podcast-jaksossani vitsailtiin.4. Pikkis, rohkea pikku mörökölli
Nyt se lapsi sitten on jo syntynyt, oppinut syömään ja sinäkin alat olla ihan tolpillasi taas/vielä. Tässä iltasatu, joka kertoo siitä, kuinka kaikkia joskus vähän jännittää (äitejäkin ks. yllä) ja kuinka selvitä siitä. Aivan ihana kirja rikkaine kielineen. Project Mama -blogin Katja Lahti on kirjoittanut osuvasti ja pilke silmäkulmassa ilahduttavan lastenkirjan, jonka parissa aikuisetkin viihtyvät. Myös kuvituksesta pisteet!

5. Islantilainen kodinonni
Ja nyt kun olet selvinnut vanhemmuutesi tiellä tähän asti, on aika ottaa mallia islantilaisesta kodinonnesta! Salamatkustaja-Satunakin tunnettu Satu Rämö kirjoittaa Islannista, maailman tasa-arvoisimmasta kansasta ja vanhemmuudesta siellä. Kirja on täynnä hurmaavia esimerkkejä Islannin perhe-elämästä. Islanti on edelläkävijä valtion masinoimassa tasa-arvossa ja Satu jos joku osaa kertoa siitä viihdyttävästi!

Noin! Näillä pitäisi selvitä! Tsemppiä!

You Might Also Like

0 comments

Hae