Täydellinen uunifeta-kukkakaalivuoka

4.2.2020

Se on kuulkaa Jenni Häyrisen kuuluisaksi tehneen uunifetapastan vuosipäivä, eli uunifetapastapäivä! Heti kun Jenni vuosi sitten julkaisi...

Se on kuulkaa Jenni Häyrisen kuuluisaksi tehneen uunifetapastan vuosipäivä, eli uunifetapastapäivä!

Heti kun Jenni vuosi sitten julkaisi täydellisen ihanan uunifetapastansa olin tietysti kieli pitkällä tekemässä sitä itsekin. Itse asiassa Jennin pastasta muodostui yksi vuoden sisään useimmin tekemiäni ruokia. Jokainen sitä maistanut vieras on rakastunut siihen meillä.

Mutta koska en voi henkiläkohtaisesti syödä niin paljon pastaa aina kun haluaisin, kehitin siitä jo tuolloin toisenlaisen version, nimittäin kukkakaaliversion. Nyt näin uunifetanpastanpäivänä ajattelin jakaa hyväksi todetun reseptin täälläkin!

Uunifeta-kukkakaalivuoka onkin ihastuttanut jokaisen sitä maistaneen – ja jopa sellaiset, jotka muutoin väittävät, etteivät kukkakaalista pitäisi.

Itselläni on kukkakaaliin sellainen perverssi suhde, että mitä ikinä ruokaa olenkaan tavanut tehdä kaikista herkuista kukkakaaliversion.


Uunifeta-kukkakaalivuoka noudattaa hyvin uskollisesti Jennin uunifetapastan reseptiä, muutamilla höysteillä lisättynä – ja tietysti pastan sijaan vuokaan nakataan lopuksi kukkakaalit.

Tärkeintä kuitenkin on, että kukkakaalit paahdetaan erikseen, eikä vuoan joukossa. Ruoka silti valmistuu yhtä nopsaan kuin alkuperäinenkin. Uunifeta ja kukkakaalit valmistuvat samaan aikaan kiertoilmauunissa.

Täydellinen uunifeta-kukkakaalivuoka:

2 pussia pakastekukkakaaleja (yht. 900 g)
1-2 pkt kirsikkatomaatteja
1 pkt Pirkan fetaa
4-6 valkosipulinkynttä
1-2 tuoretta chiliä pilkottuna
Öljyä
0,5-1 rkl hunajaa
2 dl kaurakermaa
Basilikaa
Suolaa
Pippuria

Uuni 225-250 astetta kiertoilmalla.

Pane kukkakaalit pellille ja uuniin.

Pane vuokaan ripaus öljyä ja asettele feta, tomaatit, valkosipulit ja chili vuokaan (ja suola ja pippuri).

Ripottele vähän öljyä tomaattien ja fetan päälle, sekä hunajaa tomaateille (lisää makeuttaa tomaatteihin).

Laita vuoka pellin kanssa uuniin. Olen yleensä pitänyt vuoan ylätasolla ja kukkakaalit alatasolla.

Ota kukkakaalit uunista noin 20 minuutin päästä ja lisää päälle vähän öljyä ja suolaa.

Kun uunifeta näyttää valmiilta ja kukkakaalit on saaneet väriä, alkaa homma olla lähes valmista. Lisää tässä kohtaa kaurakerma tomaattien päälle ja anna olla uunissa vielä noin viisi minuuttia. (Kaurakermajutun opin uunifetapastan joukkoon Simppelin sormiruokakeittiön Marjutilta ja se on nerokas!)

Sekoita lopulta pellillinen paahtuneita kukkakaaleja uunifetan joukkoon ja sekoita.

Parasta tässä ruoassa on, että se paranee entisestään kun saa vetäytyä tovin. Seuraavana päivänä mikrotettuna taivaallista, joten ei haittaa vaikka tuleekin iso satsi!

Mikäli tykkää, vuoan kanssa voi paistaa jokseenkin mitä tahansa protskua kaveriksi. Poikaystävä teki muissa lihanhimoissaan yrittikanaa kaveriksi ja toimi niinkin.

Ainiin ja ne basilikat, mitkä itsekin unohdan aina. Ne pannaan viimeiseksi koko setin päälle.


You Might Also Like

0 comments

Hae