Eemelin hassunkuriset porkkanakuppikakut

9.6.2013

Edit. Käy äänestämässä tätä leivosta! Nro 11! Vaahteramäen Eemeli on ollut minulle aivan pikkuruisesta lapsesta saakka rakas tarina. Mu...

Edit. Käy äänestämässä tätä leivosta! Nro 11!
Vaahteramäen Eemeli on ollut minulle aivan pikkuruisesta lapsesta saakka rakas tarina. Muistan kun ensimmäisen kerran näin sen näytelmänä minulle hyvin rakkaassa kesäteatterissa, Turun Kesäteatterissa Vartiovuorella. Koko perheeni on ollut vuosikausia Vartiovuoren kesäteatterissa töissä. Lapset näyttämöllä, kioskeissa ja käsiohjelmien myynnissä, äiti vahtimestarina ja isä puheenjohtajana ja välillä itsekin näyttämöllä. Viisivuotiaasta alkaen olen viettänyt kesäni, muutamaa välivuotta lukuunottamatta, Vartiovuorella kesätöissä. Kesäteatterin Eemelistä muistan edelleenkin hauskoja yksityiskohtia ja sen, miten ne juuri tässä näytelmässä oli toteutettu. Eemelin pään juuttumisen keittokulhoon, Liinan hammassäryn lievittämisen Eemelin toimesta ja Iidan vetämisen lipputankoon. Vieläkin, vaikka aikaa on kulunut yli 25 vuotta.

Nyt kun Oi mutsi mutsi -blogissa heitettiin bloggaajille leivontahaaste, jossa yllytettiin bloggaajia kehittämään 50-vuotiaalle Eemelille oma leivos, en voinut vastustaa houkutusta juhlia rakasta Eemeliä tekemällä hänelle omaa nimikkoleivosta!
Eemeli on vilkas poika, jolle sattuu ja tapahtuu. Ilkeä tai tahallinen ei Eemeli ole tempuissaan. Hän on utelias ja kekseliäs, mutta usein väärinymmärretty pahantahtoiseksi. Sitä hän ei toki ole, vaan ihan vain sellainen ihana älykäs pellavapäinen villikko.

Mietin hetken mikä leivos sopisi Eemelille ja keksin porkkanakuppikakkureseptini. Porkkanakuppikakuissa yhdistyy Eemelin leikkisyys ja hauskuus. Se on ulkonäöltäänkin sellainen punakka skandinaavinen, jonka koristeena on vaalea pellavapehko. Mietin millaisia leivoksia Eemelin äiti Alma tekisi, ja ajattelin, että Alma sydämellisenä ja pitkäpinnaisena äitinä kutsuisi Eemelin, Iidan, ja miksei Liina-piian ja Aatu-renginkin koristelemaan omat leivoksensa näköisiksiin. Näin syntyi minun Eemelileivokseni!
Eemelin hassunkuriset porkkanakuppikakut:
4 munaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhoja
2tl soodaa
1tl vanilijasokeria
2tl kanelia
4 porkkanaa
1,5dl öljyä

Raasta porkkana. Sekoita muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja vanilijasokeri keskenään. Sekoita munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja öljyä. Kaada seos muffinssivuokiin, jätä vuokiin 1/3 tyhjää (16-18 isoa vuokaa). Paista 195-asteisessa uunissa n. 20min. 
Muffinssivuokina voi käyttää erilaisia paperisia vuokia tai kuvioituja silikonivuokia. Molempi hauskempi! :) Osa kuvioitujen vuokien kakuista on heitetty ylösalaisin, eli kukkakuvio alaspäin, ja kuorrute laitettu pohjapuolelle!
Pellavapääkuorrutus pinnalle:
150g sulatettua voita
300g sitruunasulatejuustoa
6dl tomusokeria
2tl vanilijasokeria
1 sitruunan mehu

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pursota tai levitä lastalla kuppikakun pinnalle. 

Pinnalle strösseleitä, kimallerakeita, karkkicrushia ja mantelirouhetta. Ihan mitä vain! Erilaisia kuvioita, erilaisilla pursotinpäillä. 
Pikkujäbä jeesaa porkkanahommissa
edit. Täällä Oi mutsi mutsin kilpailupostaus, ja täältä pääset suoraan äänestykseen!


You Might Also Like

0 comments

Hae