Ylistys isäkuukaudelle

30.6.2013

Tiedättekö mitä. Isäkuukausi on parasta juuri nyt. Olen ollut viime päivinä aurinkoisempi kuin aikoihin. Se että aamulla (tai keskellä yöt...Tiedättekö mitä. Isäkuukausi on parasta juuri nyt. Olen ollut viime päivinä aurinkoisempi kuin aikoihin. Se että aamulla (tai keskellä yötä) vauvajäbää hoitamassa on yhden vanhemman sijaan kaksi, on jo niin suuri juttu että väkisinkin hymyilyttää. Tottahan toki mies on hoitanut vauvaa työssä ollessaankin, mutta päävastuu on on tietysti ollut minulla, vanhempainvapaalaisella, työläisen edes jonkinmoisten yöunien mahdollistamiseksi. Nyt kun vauvajäbä parahtaa itkunsa ilmoille, äitihenkilö voi hyvällä omatunnolla sanoa välillä "hoida sää" ja isi hoitaa. 


Minulla on tällä hetkellä virallisesti omasta työstäni kesäloma ja isäkuukauden päätyttyä minulla alkaa hoitovapaa. Isäkuukausi on kuusiviikkoinen ja sen saa käyttää kun vanhempainvapaasta napsaistaan pari viikkoa pois. Tuoreemmille perheille on uudistettu isyysvapaakäytäntö.
Pojat ihmettelee sydäntissiä patsasta Jazzbrunssilla
this is me happy
Armeijapapparan lettukoju. (Isäkuukautena valittaminen kielletty?)
Meille isäkuukausi ollut koko perheelle  korvaamatonta yhteistä aikaa. Kesä, lämpimät ilmat ja kesätapahtumat, ovat tällaiselle pikkuiselle perheelle oiva alusta leppoisalle yhteisololle, eikä edes ulkomaanreissua tarvita lomatunnelman saamiseksi. Oma vilkas kesäkaupunki, lähikaupungit ja -kunnat riittävät! 

Isin kotona olo on aivan erilailla mahdollistanut lomailevalle äidillekin juttuja. On ollut aikaa ja energiaa ajatella perheen ulkopuolisiakin menoja. Omia menoja. Sain esimerkiksi vihdoin varattua ajan 30-vuotislahjaksi saamaani kasvohoitoon. Lahjakortti oli kylläkin vanhentunut, mutta kiltti kauneushoitola otti vastaan vanhentuneenkin lahjakortin. Vielä olisi toinenkin kolmekymppisiksi saamani lahjakortti käyttämättä. Pitääpä hoitaa sekin pois kuljeksimasta! 
Paavo Nurmen maratonituristeina. 
Jos äiti on se kumpi käyttää koko vanhempainvapaan, on usein äiti myös se kumpi saa niin hyvässä kuin pahassakin enemmän irti vauva-ajasta. Välillä itselläni on lähes rikollinen olo omasta etuoikeutetusta asemastani. Kuten niin monissa muissakin perheissä, meillä jo pelkkä perheen taloudellinen etu sai äidin käyttämään vanhempainvapaan, isin tehdessä tienestit kotiin. Onneksi on isäkuukausi. Isäkuukausi antaa iseillekin mahdollisuuden tulla entistäkin lähemmäksi vauvan arkea. Pari viikkoa pois vanhempainvapaasta kuuden viikon isäkuukauden saamiseksi, on pieni hinta tällaisesta hyvästä! 

Edelleen valtaosa iseistä jättää käyttämättä isäkuukauden. Vain alle 30% käyttää sen. Siis: Isät, käyttäkää se! Oikeasti, heti! Se on teille itsellenne, lapselle ja mitä omasta puolestani voin sanoa, myös äidille voimaannuttavaa ja hyvää aikaa. Erinomaista. Ja mikä parasta, lapsi ja isä saavat olla tiiviimmin yhdessä! - Korvaamatonta.

Dädit 
Jaahas, taidetaankin ottaa koko perheen voimin päikkärit, jonka jälkeen voitaisiin piipahtaa puistopiknikillä. - Kelepaa!


Peeässä. Mamma rimpuilee löytyy myös nykyään Facebookista! Tyk tyk! :)


You Might Also Like

6 comments

 1. Hei löysin tänne just Puutalobabyn kautta ja ihan pakko kommentoida. Kirjoittelin nimittäin pari viikkoa sitten itse ihan samasta aiheesta (en tosin kovin pitkästi...). Mies on nimittäin nyt isäkuukaudella ja itse pidän vanhoja lomiani, elämä on just nyt parempaa kun ikinä! En löytänyt mistä voisin seurata bloggerissa niin seuraan sitten facebookin kautta, virkistävää löytää uusia blogeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit! Pitääpä käydä kurkkaamassa sunkin blogia! :) Tämä on kyllä ihanaa aikaa nyt!

   Tästä pääset liittymään lukijaksi Bloggerin kautta! Blogin vasemmassa palkissa on eri vaihtoehtoja seuraamiseen. Bloglovin', Blogilista ja Bloggeri ja sitten se Fb, mikä on kyllä mitä mainioin tapa myös seuraamiseen (+sinne päivittyy pientä extraa!) Jee!

   Poista
 2. Oikeesti! Alle 30%?!? Ihan höpöä. Meilläkin on isi nyt isäkuukaudella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o! Aattele! Hullua jättää noin hieno mahis käyttämättä! (Prosentti oli vuosi sitten 27,7, voi olla että 2013 luku on inasen suurempi)
   Kiva että teilläkin vietellään isäkuukautta, kesä onkin ehkä just huipuinta aikaa sille! :)

   Poista

Hae