Pala Saariston rengastietä -viisi kiinnostavinta kohdetta

28.6.2013

Hiphei! Isäkuukauden fiilistelyt jatkuvat! Tällä kertaa kesämatkailu sijoittui palalle Saariston rengastietä , Taivassalo-Kustavi -huudei...

Hiphei! Isäkuukauden fiilistelyt jatkuvat! Tällä kertaa kesämatkailu sijoittui palalle Saariston rengastietä, Taivassalo-Kustavi -huudeille. 


Tässä viisi parasta pit stoppia! -satunnaisessa järjestyksessä1 eli ett eli A:
Hyväntuulinen kahvila-ravintola Ranthuone. Hyvää ruokaa ja letkeä meininki. Voi poiketa myös veneellä Ranthuoneen oman venesataman vuoksi!
Obs! Maailman hienoin jätskikiska!

2 eli två eli B:
Kustavin savipaja ja Käsityökylä. Idyllinen isolla iillä! Upea maalaistunnelma, ihania ostospaikkoja, käsitöitä, savikuppia ja -kippoa, seppä, lampaita, pupuja ja ja ja...
Nää ei muuten kuulemma olleet korvikset vaikka kuinka muikeilis...

3 eli tre eli C:
Kustavin Antiikki. Siitä ei sitten otettu kuvia (eikä sillä ole nettisivuakaan). Mutta tää olikin tällainen täydennys, että saatiin viisi eli 5 eli fem. Kustavin mesta numero kolme oli kyllä vähän paskavi siis. Hah!
Eikai, oikeesti tein löydön. -Vaihteeksi lisää vanhoja laatikoita!


4 eli fyra elikkäs D:
Muntin silta. Holvisilta on rakennettu vuonna 1850 yhdistämään Koiviston kylä Taivassaloon. Silta huokuu taianomaisuutta ja sen on niin kaunis, että se on epätodellisen tuntuinen. Tällä sillalla voisin pönöttää tunteja vaikkapa piknikin merkeissä. Inspiroivan kaunis silta innostaa kuvittelemaan kokonaisen sadun sen ympärille.

5 eli fem eli E:
Pollin piha. Iiiihana paikka, jossa kaunis emäntä, Milla, kutsuu kahvilan ja ekovaatemyymälän lisäksi piipahtamaan pihan kotimuseossa, mikä tarjoaa mahdollisuuden päästä aikamatkalle aitoon maalaistunnelmaan. Kahvilasta saa muuten ehkä maailman suussasulavinta tyrnijuustokakkua!

Käytiin vielä pikaiseen kirpputorilla paluumatkalla kotiin, mistä tarttui mukaan vanha seinälle ripustettava tarjotinpidike. Napattiin myös pihakojulta mansikoita, uusia pottuja ja sipuleita iltaherkuiksi. 
Päivän saldo. 

Kuisisi sä höylää hördee! (=lounaismurretta oululaisen suusta, eikä tarkoita mitään. Kai.)


You Might Also Like

2 comments

 1. Tietkö mitä? Mein piti mennä ens viikolla lohdutusreissulle metsään (mun piti päästä vaeltamaan, mutta sitten en päässytkään ja sitten itketti ja sitten mies lupas tulla mun ja neidin kanssa päiväreissulle metsään), mutta koska tarkoitus on lohduttaa mua, niin mähän saan muuttaa suunnitelmaa.
  Me lähdetään sun inspiroimina rengastielle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeeta! Kiva että inspiroin ja kiva että lähette! :) Rengastie on kyllä varma kesäfiiliksen tuoja. Ihanaa reissua, käykää ihmeessä noissa mestoissa. Ja kerro terkkuja! ;)

   Poista

Hae