Blogihaaste: 10+10 asiaa minusta

25.7.2013

Kotiin on palauduttu reissusta (josta muina blogikliseinä lisää myöhemmin ) ja pari blogihaastetta odottaa kirjoittajaansa. Reissuväsymystä...

Kotiin on palauduttu reissusta (josta muina blogikliseinä lisää myöhemmin) ja pari blogihaastetta odottaa kirjoittajaansa. Reissuväsymystä pukkaa ja arkeen paluu vähän ahistaa, mutta josko bloggaus saisi piristymään!

Puutalobabyssa (ihana blogi, yksi mun lemppareista ja innoittajista!) Krista alkoi kirjoittamaan yleisön pyynnöstä itsestään. Krista pyysi viisi ajankohtaa, joita avaisi omasta elämästään lukijoilleen. Jo ensimmäinen osa oli niin mukaansatempaava, että heitin ehdotuksen, notta Puutalobaby haastaisi muitakin bloggaajia mukaan historianhavinointiin. Ja niin sieltä tuli haaste!
Minua hikoiluttaa jo ajatuskin oman menneisyyteni muistelemisestä. Miten ihmeessä muistan kaiken ja saan vielä koottua muistelot tekstiksi. Kuviakin olisi kiva löytää postauksiin! Huh. Hikoiluttaa, mutta yritän parhaani! Mutta en nyt. Nyt väsyttää. Myöhemmin sitten, kun inspiraatio pelmahtaa!

Nyt kuitenkin tartun vähän pikaisempaan haasteeseen. Eveliina Oi ihana heinäkuu -blogista heitti myös haasteen. Vastaa haastajan kysymyksiin ja lisäksi kerro 10 ylimääräistä asiaa itsestäsi. Tämän jälkeen siirrä haaste seuraavalle kahdelle henkilölle eteenpäin ja keksi uudet 10 kysymystä heille.


Ja näin Eveliina kysyi ja mie vastaan!

1. Mistä sisustusinspiraatiosi kumpuaa?
Löydetyistä tavaroista. Joskus jostain esimerkistä, vaikka lehdistä, mutta useimmiten löydän jotain kivaa ja haluan saada sen mukaan sisustukseen. P**se edellä puuhun siis? 

2. Millainen olisi täydellinen päiväsi?
Minulla on ollut jo muutama täydellinen päivä. Ainakin täydellisen mieleenpainuva. Polttarini, häämme ja vauvajäbän syntymä. Niistä on vaikea laittaa paremmaksi, eikä mitään (kai?) koeta uudelleen.
Mutta ehkä sillai söpösti tavallisemmista jutuista maalailtuna, täydellinen päivä koostuisi rakkaimmista, Italian huvilasta, auringosta, altaalla nautitusta aamupalasta, seikkailusta ja Italian auringonlaskusta pikkuisen vauvajäbän nukkuessa äidin sylissä ja äidistä miehensä kainalossa. Ja punaviinistä. Kuvassa olisi auringonlaskun lisäksi lasillinen herkullista lähitilan punaviiniä!


3. Mikä saa sinut raivostumaan?
Rasismi, väkivalta, eläinten kaltoinkohtelu (ja jos se vielä tehdään "koulutuksen" nimissä), lasten huonot olot, itsekeskeisyys, muiden dissaaminen ja ylimielisyys, eriarvoisuus... lista on loputon. Pikkuhiljaa olen yrittänyt rauhoittua sen verran noiden suhteen, etten auo suutani niistä asioista aina, jos tiedän, että siitä seuraa (vaikka Facebookissa) turha nillitys ja riita, eikä siitä ole hyötyä kellekkään. Jos näkisin vaikkapa lapseen tai koiraan kohdistuvaa vääryyttä, menisin ehdottomasti väliin. Näkemääni väkivaltaankin olen puuttunut. Aika useaan muuhunkin edellä mainittuun olen puuttunut. Puuttumatta jättäminen on lähes yhtä paha kuin osallistuminen vääryyteen. Pyrin aina tilanteen sallimalla tavalla puuttumaan epäkohtiin.

4. Paras neuvo/ vinkki, jonka olet saanut toiselta äidiltä?
Ota pillimehuja synnytykseen.
Sano ääneen ja pyydä apua.

5. Miten äidiksi tulo muutti sinua? Vai muuttiko se?
Olen aina ollut herkkä. Itken helposti ja herkistyn monista asioista. Äitiyden myötä olen inasen vielä herkempi. Herkkyys on hyvä piirre äitiydessä, mutta se on myös toisinaan surettava piirre. Joskus murehdin aivan suotta asioita, joita ei oletettavasti edes tapahdu.

6. Mikä sai sinut bloggaamaan?
Kirjoittamisen ilo. Minulla ei ole vuosiin ollut mitään intohimoista harrastusta, kunnes löysin kirjoittamisen uudelleen. Rakastan kirjoittamista, ja nyt kun blogia luetaan jo melkolailla, se koukuttaa kirjoittamaan lisää!

7. 3 parasta blogia just nyt?
Niitä on niiin monia, mutta kaksi mun ihan ehdottomasti eniten lukemiani ovat Puutalobaby ja Lähiömutsi. Hmmm, kolmas on paha... mä laitan jaetulle kolmannelle sijalle uusia ja tuoreita blogeja: Vähänpä tiesin, Life is a holiday, Uskola (no se ei oo maailman uusin, mutta uudessa osoitteessa tuore), ja sitten tietysti Eveliinan hyväntuulinen raikas blogi, Oi ihana heinäkuu!


8. Miksi näytät tai et näytä lapsiasi blogissasi?
Haluan että lapsi esiintyy anonyyminä blogissa. Myös itse olen tavallaan anonyyminä blogissani. Lapsesta pyrin pääosin laittamaan sellaisia kuvia, joista ei ainakaan isompana heti tunnista häntä. Usein arvostellaan vanhempia, jotka "uhraavat" lapsensa nettiin. Minä olen ajatellut asian niin, että isompana itseään, minua tai miestäni googletellessa, lapsi ei törmää blogiini. Näin koen, että en aiheuta harmia blogiharrastuksellani lapselle. Muutenkin koen, että blogi enimmäkseen kertoo minusta. Minä olen kirjoitusten aihe, enemmän kuin lapsi. Äitiysblogi, ei lapsiblogi.
Ja lapsi näkyy sen minkä näkyy, koska aika köyhää olisi kirjoittaa äitiyshommista, jos äidin tärkein muusa ei olisi ikinä mukana menossa..


9. Mihin haluaisit matkustaa?
Lontoo ja Italia! Molemmissa ollaan oltu enemmän tai vähemmän, mutta ne pysyvät kestosuosikkeina.

10. Mitä ilman et voisi elää?
No siis tähän tietysti pitää vastata perheeni, ja niin onkin, mutta vastaan materialistisesti; huulirasva.


10 ylimääräistä asiaa:
1. Meillä on ihan sairaan epäsiistiä nyt reissun jäljiltä ja mua vaan huvittais kirjoittaa ja lähteä pyöräretkelle
2. Lihoin loman aikana 3kg ja aloitin tänään taas Juttadietin
3. Olen "laihduttanut" vuodesta 2006, mutta painan enemmän kuin silloin.
4. Mun tekee mieli suklaata ja sitä on tuossa laivatuliaisina, mutta sinnittelen prkl.
5. Käytän itseruskettavaa, koska en ehdi ottamaan aurinkoa, mutta en halua esiintyä neonvalkoisten jalkojeni kanssa.
6. Kuuntelen YleX:ää vanhasta tottumuksesta, vaikka en pidä kuin aamun Ilestä ja Matista, sekä Etusivu-ohjelmasta. Pitäisi muistaa kuunnella enemmän Yle Puhetta, kuten kunnon keskarin kuuluu. (No en oo keskari, oon vasta 30! Nih.)
7. Nuorena haaveilin näyttelijäntyöstä, mutta vanhempana huomattuani sen raadollisuuden, olin tyytyväinen etten hakeutunut sille alalle.
8. Haaveilen toisinaan media-alan töistä.
9. Ostan aina tilaisuuden tullen kangaskasseja, mutta unohdan ne aina kotiin kauppareissulla ja kannan ostokset muovikassissa kotiin. Shame on me.
10. Toivon, että blogini kasvaisi jatkossakin ja että minulla riittäisi lukijoita. Se on loppujen lopuksi koko homman suola. 

Ja sitten ne kymmenen uutta kysymystä ja uudet haasteensaajat!
Haastan Päivin Uskolasta ja Anun Vähänpä tiesin -blogista.

1. Minkälaisista blogeista itse pidät? Kevyistä, avautuvista, hauskoista jne? Luetko muita äitiysblogeja vai ihan jotain muuta? 
Mistä et pidä blogimaailmassa (omassasi tai muiden)?

2. Jos saisit valita minkä tahansa maailman kaupungin, johon saisit mukaasi rakkaasi ja työsi, mihin muuttaisit?

3. Mistä ammatista haaveilit lapsena?

4. Millaisena näet elämäsi ja itsesi viiden vuoden kuluttua?


5. Mitä toivot blogisi suhteen jatkossa?

6. Mikä sinua surettaa?

7. Mitkä koti- ja/tai mutsihommat ulkoistaisit jos voisit?

8. M
inkä asian eteen olet valmis taistelemaan?

9. Miksi sinun pitäisi saada tämä työpaikk.... eiku hetkinen, ei tää ollutkaan työhaastattelu. Ööh, kuka teillä imuroi?

10. Mikä kodissasi on parasta?

Edit. Ja hei hei hei! Tulkaa linkkaamaan juttunne sitten tänne kommentteihin! JOO!


You Might Also Like

12 comments

 1. Voi ihana! Oon otettu jaetusta kolmannesta sijasta ja kiitti noista blogivinkeistä, pitää käydä tsekkaa. Haasteeseen tartun ilman muuta :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa että oot tykänny. XX Ihania nuo muut blogit jotka linkitit!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteeseen tarttumisesta ja jaetusta kolmannesta sijasta :)
  Ihana lukea sun vastauksia!

  VastaaPoista
 5. Hei mammis, kiitti haasteesta ja kivoista sanoista muutenkin! Mun vastauksia pääsee lukemaan täältä: http://blogit.kaksplus.fi/uskola/blogihaaste-1010-asiaa-minusta/

  -Päivi Uskolasta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei upeeta! Mä kirjoittelinkin sulle jo tonne sun blogin puolelle terkut! :)

   Olipa kiva lukee sun vastauksia! Kuten sunkin blogin puolella sanoin, meillä onkin aika samanmoisia ajatuksia, mm. haaveista ja vihastuksista. Like one mind! ;)

   Poista

Hae