Millainen olin, osa 3

29.7.2013

Muistelot jatkuvat. Haasteessa annetut ajankohdat olivat elokuu 1999, huhtikuu 2003, maaliskuu 2009, 18.9.2009 ja 17.7.2010. Ensimmäinen ...

Muistelot jatkuvat. Haasteessa annetut ajankohdat olivat elokuu 1999, huhtikuu 2003, maaliskuu 2009, 18.9.2009 ja 17.7.2010.

Ensimmäinen osa, elokuu 1999, luettavissa täällä.

Toinen osa, huhtikuu 2003, täällä.


Millainen olin, osa 3. Maaliskuu 2009.


Kuusi vuotta on vierähtänyt. Olen edelleen samassa työpaikassa, johon onnekseni pääsin laivatöiden alettua ahdistamaan. Avomieheni on vaihtanut jo vuosi sitten alaa ja minusta on tullut vuoropäällikkö. Olemme ostaneet ensimmäisen oman (siis pankin) asunnon ja elämä pyörii yhdessä kivasti. 


Facebook auttaa tässä kohtaa jo helpommin muistamaan tunnelmat. Kuvatkin löytyvät helposti digitaalisena ja verkosta. Taidetaan elää oikeaa Facebook-aikaa. Tai ainakin minä elän. Päivityksiä on monta päivässä - tai vähintään yksi per päivä. Useimmat aivan mitättömiä höpötyksiä tai muka-nasevia (ei sinänsä eroa nykymenosta). Suurin osa näyttää koskevan opiskelua, työntekoa ja bailaamista.


"jes! 13 tuntia takana ja kuuden tunnin päästä takaisin! ..noh, työ tekijäänsä kiittää.. ehkä."

"selvisi työpaikan juhlista krapulatta! Voitto! "

"opettelee tänään käyttämään Vistaa, tuota huonoa Mac OS X -versiota"

"sai krapulan eilisestä (liiallisesta) syömisestä.. ?"

"pilkkii sisäisen laskennan tunnilla..Herätys akka!"

"pilkkii taas! ..pilk, pilk, pilk.."

Facebook-päivityksiä siis riittää. Istun päivät koulussa, jossa ollaan alati koneen äärellä. Facebookhan kuuluu taloushallinnon opintoihin, joten siellä siis roikutaan, eh... Mutta hei, kiitettäviä tippuu!


Maaliskuuhun mahtuu myös Rukan reissu. Ajamme avokkini kanssa Turusta Kuusamoon ja vietämme kolme yötä miehen kummitädin mökissä. Tai no mökki ja mökki, ehkä enemmän muistuttaa omakotitaloa. Että ei muuta kuin naapurin Palanderin Kallelle aamulla huomenet ja rinteeseen!Kreisit kelkka-ajelut, laskettelut, minttukaakaot, yöelämä ja sillee. Perus rukailua.


Rukalla minulla vaikuttaa olevan melkoinen poropakkomielle:

"alkaa olee aika loppu tähän autossa istumiseen.. Eikä edes yhtään poroa ole näkynyt vielä!"


"on vihdoin Kuusamossa! ♥ (Porot hoi, täällä ollaan!)"

"on halukas silittämään poroa. Tahdon poron. Heti. Enkä pelkästään lautaselle.."

Jep jep.

Takaisin arkeen.


Teen töitä täyspäiväisesti opiskelujen ohella. Päivät istun koulussa, illat olen vuoropäällikkönä ravintolassa. Siihen väliin mahtuu jotenkin kummasti myös yöelämä.

Työpaikallani vietetään kevätjuhlia, joissa teemana on 60-luku. Meidän työporukka on ensin töissä, jonka jälkeen siirrymme itse viihteelle. Tietysti 60-luvun tamineissa. 
Töissä on kuukauden sisään ollut myös ravintolakarnevaali. Meidän posse on aina innokas järjestelemään teemajuttuja. Koskaan ei ole myöskään huono aika näyttää urpolta.
Tiivis työyhteisö auttaa jaksamaan rankkaa työtä (ja rankkoja huveja). Porukka vääntää töissä helposti yli kymmenen tuntia, jonka jälkeen samainen porukka lähtee viettämään yhdessä myös vapaa-aikaansa. Pelataan puistoissa krokettia, petankkia ja mölkkyä. Juhlitaan sunnuntaiyöt - jatkoja unohtamatta. Viikot, etenkin viikonloput, painetaan pitkää päivää. 

Aikansa silti kutakin. Olen 26-vuotias, ja vaikka elämä on periaatteessa aika huoletonta, kuusi vuotta kestänyt vaihe on kuitenkin tulossa tiensä päätökseen. Ymmärrän, että tämä elämä ei ole sitä, mitä haluan loppuelämältäni. - Niin hauskaa kuin se onkin ollut. Olen opiskelemassa täysin eri alaa ja vuoden päästä valmistun. Alkaa olla aika jollekin muulle. 

Ei silti ihan vielä, nyt on vasta muutoksen kypsyttely meneillään.

***

Yritit muuten ihan aidosti löytää itsestäni jotain normaalia kuvaa tuolta ajalta, tässä tulokset:***

Seuraavaksi 18.9.2009.


You Might Also Like

0 comments

Hae