Mamma testaa: Tuoksuetikka pyykinpesussa

6.1.2014

Tuote on saatu Serafiinilta testattavaksi Kaikkihan ovat kuulleet, että etikkaa voi ja kannattaa käyttää kaikenlaisessa puhdistuksessa ...

Tuote on saatu Serafiinilta testattavaksi

Kaikkihan ovat kuulleet, että etikkaa voi ja kannattaa käyttää kaikenlaisessa puhdistuksessa - vanha kansakin sen tietää. Etikka on ekologinen, antiseptinen ja ennen kaikkea perinteinen ja hyvä puhdistusaine. Pyykinpesussa etikka poistaa tahroja, puhdistaa, kirkastaa värejä, vähentää sähköisyyttä, sekä poistaa kellastumia, hajuja ja pesuainejäämiä.

Kaikista hyvistä ominaisuuksista huolimatta, en ollut aiemmin käyttänyt etikkaa pyykinpesussa. Vasta kun Serafiinin omistaja vinkkasi minulle tuotteesta ja iski joulun alla kouraani Vinaigre Pour Le Linge -pullon testattavaksi, kokeilin etikkaa myös meidän taloudessa.

Olen vältellyt huuhteluaineiden käyttöä, mutta sähköiset vaatteet ovat harmittaneet varsinkin talviaikaan. En usein pidä pesuaineiden, saatikka huuhteluaineiden teennäisistä tuoksuista, mutta en myöskään ole täysin hajuttomien tuotteiden suurin fani. Lisäksi koiriemme viltit, sängyt ja kaikki kankaat, joihin arvon prinsessojemme takapuolet koskevat, saattavat joskus haista... noh, koiralle. Tavalliset pesu- tai huuhteluaineet eivät ole saaneet sitä hajua pois, eikä oikeastaan mikään aikaisemmin yrittämäni pesuaine ole tehonnut.Olen pessyt nyt viisi koneellista pyykkiä tällä etikalla ja ainakin hajunpoiston vaikutuksen voin allekirjoittaa. Heitin koneeseen kaikki koiranpepun hajuiset tyynyt ja viltit, sellaisetkin, joihin haju oli pinttynyt pesuista huolimatta, ja yllätyksekseni haju lähti! Yhteen koneelliseen humpsautin liikaa etikkaa ja Vinaigren teen tuoksu olikin vähän liian voimakas sen jälkeen. Ne koneellisset, joihin olen annostellut maltillisesti etikan, ovat kuitenkin olleet hyväntuoksuisia. - Etikkahan on siitäkin hauska, että se itse etikan tuoksu haihtuu viimeistään pyykin kuivuttua. Jäljelle jää vain raikkaus - ja tässä tapauksessa myös vieno teen tuoksu. Myös kestovaippailijoille etikka on paras tapa saada vaipoista tuoksut kaikkoamaan.

En osaa tarkkaan sanoa, olivatko pyykkien kirkastuneet värit kirkastuneet vain silmissäni, mutta jotain sellaista olin havaitsevanani. Sähköisyyden poistamisesta en osaa sanoa mitään nyt, sillä meitä etelän veteliä eivät ole pakkaset tänä talvena pökkineet, mikä olisi ollut oiva alusta sähköisyyden - tai sähköttömyyden - testaamiselle.

Muita mainoslappusessa luvattuja etikan ominaisuuksia:
-poistaa pesuainejäämät

-tekee pyykistä pehmeää
-estää pesuainesaostumia
-ei sisällä allergisoivia ja herkkyyttä aiheuttavia aineita (ellet sitten ole herkkä etikalle)
-ei huononna esim. pyyhkeiden imukykyä, kuten tavispesuaineet
-voi käyttää myös yleispuhdistuaineena

Ohjeen mukaan 2-4 ruokalusikallista koneelliseen riittää, itse suosin ennemmin kahta. 


Voit käyttää tavallista pyykinpesuainetta ja korvata huuhteluaineen etikalla.


Myöhäisherännäinen etikkamuija suositteleekin etikkaa huuhteluaineen ylivoimaisena korvaajana ja etenkin loistavana hajunpoistajana!
Serafiini on lahjoittanut tuotteen testattavaksi bloggaajalleYou Might Also Like

6 comments

 1. Cool! Mä oon sellainen pyykkihysteerikkö että pakko testata jos saan jostain käsiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kokeile! Kannattaa just aloittaa tosi-tosi pienellä määrällä. Pari pienenpientä korkillistakin voi riittää :)

   Poista
 2. Mistäköhän tällaista saisi tilattua? Olen kahlannut nettiä läpi, eikä löydö kun tuo mainitsemasi liike, jolla ei taida olla verkkokauppaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Voi vitsi, en kyllä tiedä yhtään. Kokeilitko soittaa tonne Serafiiniin? Se on kyllä niin yrittäjähenkinen yrittäjä, että saattais postittaakki sulle tuotteen! :)

   Poista
  2. https://www.mccleanexpress.com/maisondusavonverkkopuoti/Pyykinpesuaineet

   Tuolla ainakin vastaavia tuotteita

   Poista
 3. Olen käyttänyt yli kolmekymmentä vuotta aivan tavallista väkiviinaetikkaa huuhteluaineena ja varsinkin froteet ovat ihania ja raikkaita. Samoin vähän kulahtaneet, tummat t-paidat ja Kalsarit tulevat paljon kirkkaammaksi. Eron huomaa varsinkin jos käyttää pulvereitä eikä nestemäisiä pesuaineita. Itse käytän Lumme-pesuaineita nesteenä.Toimii hyvin etikan kanssa.

  VastaaPoista

Hae