Epätoivoinen funkkistuolien etsintä ja hahmogalleria

26.2.2014

Tänään kierrettiin kaverin kanssa kahdeksan tuntia kirppareita, vanhan tavaran liikkeitä ja antiikkiimyymälöitä. Yrityksenä löytää kaksi sam...

Tänään kierrettiin kaverin kanssa kahdeksan tuntia kirppareita, vanhan tavaran liikkeitä ja antiikkiimyymälöitä. Yrityksenä löytää kaksi samanlaista 50-60-luvun, vähän funkkistyylisiä, nojatuoleja. Käytiin yli kymmenessä paikassa - en enää edes pysynyt perässä, kuinka monta niitä oikeasti oli - eikä oikeanlaisia tuoleja löytynyt. Ainakaan kahta samanlaista. 

Sen sijaan löysimme ison kasan uusia sketsihahmoja. Siis ihan käsittämätöntä. Antiikkiliikkeet ovat ihan uskomaton hahmogalleria. Vaikka et vanhasta tavarasta (öhö öhö) olisikaan kiinnostunut, kannattaa mennä silti ihan vain huumoriarvon vuoksi. 


Tässä yhden hahmon kanssa käyty keskustelu:

Minä: Päivää, me etsitään sellaisia 50-60-luvun funkkistyylisiä selkeälinjaisia nojatuoleja, vähän tän tyylisiä (näytän kuvaa).

Myyjä: Ei toi mikkä semmone ol, tosso liian korkee selkänoja, toi ol ehk ruotsalaine. Mul o semmossi kunnon vaik kuimppal.

Minä: Mahtavaa! Millaisia ne ovat?

Myyjä: No ne on vähä tommosii (näyttää yhtä tuolia liikkeessä). Se ol ihan ko uus. Aiva loistokunnos. Joo kato noit o käytetty just Kaurismäenki elokuvis vaik kuimppal. Mul o noit.

Minä: Selvä. Missä ne ovat? Ovatko ne täällä? 

Myyjä: No ne ol tual mul maal.

Minä: Okei.. no miten niitä vois nähdä?

Myyjä: No ei niit sillai missä voi nährä. 

Minä: Miten niitä sitten ostetaan?

Myyjä: No mää voin laittaa sul kuvan sähköpostiin.

Minä: Noni! Koska semmosen kuvan vois saada?


Myyjä: Sit ko mä mene sin maal. 

Minä: No koska se mahtaisi olla?

Myyjä: Emmää tiär, joskus sit ko mä jaksan. Teil ol kamala kiire vai? Ei mul mikkä kiire ol.

Minä: Vähän joo. Tällä viikolla ois kiva löytää tuolit. 

Myyjä: Ai kato nää ottaa aikaa. Älkkä kattoka sillai kiirehtikö. Siit tulee vaa stressi (nauraa päälle).


Mulla tuli lähinnä stressi vain tuosta keskustelusta.

Mä en tiedä onko tämä vain tällainen varsinaissuomalainen ilmiö, mutta tällainen oli ihan semmonen perusjouheva keskustelu antiikkiliikkeissä. Lisäksi kyseisen paikan myyjä näyttikin aivan joltain Kari Hietalahden hahmolta. 

Huhhuh.


(Peeäs! Jos sulla on moiset tuolit tiedossa, ilmianna ne mulle, pliis! mammarimpuilee@gmail.com)

You Might Also Like

4 comments

 1. Kuullostipa tutulta....toinen paikka missä saa "hyvää" palvelua on rautakaupat...tai eihän niitä enää pahemmin olekkaan...ei kukaan viitsi niissä käydä, joten pakkohan ne on lopettaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää on näitä :D Lisäksi mua ärsyttää ihan sikana, ettei päivänkään varausta saa tehdä ilman käsirahaa. Mä ymmärrän normaalitilanteessa ja ymmärrän tietty niitä yrittäjiä, että tylsää jos tulee turhia varauksia, mutta me kun sisustamme muille tässä tapauksessa, niin on tosi hankalaa kun ei saa varata siksi aikaa kalustetta, että se varsinainen huonekalun maksaja ehtisi itse paikan päälle päättämään, haluaako tavaran vai ei.

   Poista
 2. Apua! Ihan sika hauska oli tämä, joskaan ehkä tosielämässä se tilanne lähinnä ilon kautta itketti. Todellinen hahmo kyllä :)

  Onnea tuolien etsintään! Mäkin etsin vaikka ja mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kreisi tyyppi oli. Oltiin kaverin kanssa käynnin jälkeen, et mitäköhän tuolla sisällä juuri tapahtui..? :D

   Poista

Hae