Lelut, riviin järjesty!

24.2.2014

Palikoita, Duploja, palapelejä, pehmoleluja, muovisia hilavitkuttimia ja kaikenmaailman härpäkkeitä. Ja ne kaikki tahtoisi olla  hyrsky...

Palikoita, Duploja, palapelejä, pehmoleluja, muovisia hilavitkuttimia ja kaikenmaailman härpäkkeitä. Ja ne kaikki tahtoisi olla hyrskyn myrskyn, mutta kuriin ne on pantava. Tykkään, että lapsen tavaroita on esillä siinä missä aikuistenkin, mutta silti haluan niiden sulautuvan sisustukseen. Siis silloin kun eivät ole edeltävän postauksen lailla vapaana ja valloillaan. 

Lisäksi omaan pakkomielteen, jossa pitää laittaa samanmoiset lelut samanlaistensa kanssa. Siis että puulelut eivät saa hengata muovisten kanssa, Duplot eivät saa mennä sekaisin puupalikoiden kanssa, eikä palapelien palat saa olla missä sattuu, vaan kaikki pitää olla omilla paikoillaan, heti valmiina ja helposti saatavilla leikkeihin. En halua, että kaikki lelut olisivat yhdessä isossa korissa, eikä kellään olisi hajuakaan, missä mitkäkin osat ovat. Onneksi tuo aviomies on yhtä urpo samanmielinen, sillä sekin kertoi tehneensä taas yhtenä iltana "leluinventaarion" ja olivat taaperon kanssa etsineet ja rakentaneet kaikki eri palikkajutut, koonneet palapelit ja selvittäneet muutaman kadoksissa olleen osan mysteerit.
Meillä siis leluille pitää olla järjestelmällisesti omat laarinsa, sisustusta unohtamatta.


Ikeasta löytyi jo muutama kuukausi sitten hauska kolmen laatikon setti, mihin ihastuin heti. Vaikka setti on ostettu jo aikoja sitten, keksin vasta kuukausi takaperin niille kunnon käyttöä. Ne olivat juuri sopivan kokoiset rasiat Duploille, palikoille ja palapeleille, ja ovat osoittautuneet hyviksi käytössä, sillä lapsi osaa itse avata ja sulkea ne ja tarvittaessa ne saa kuitenkin helposti nostettua pois jaloista. Lisäksi kansista saa tehtyä pöljäilyhatut, kun siltä tuntuu. 

Puulatikoissa asuu puiset lelut. Viinilatikko on saanut jo edellisellä omistajallaan uuden upean ulkomuodon, kun joku näppärä oli lakannut normaalisti käsittelemättömän vaaleapuisen pinnan tummemmalla lakalla ja vuorannut laatikon sisustan melko khuuleilla retkokuoseilla. Nämäkin laatikot ovat pyörineet meillä jo ajat, mutta vasta nyt ne on otettu hyötykäyttöön. Viinilaatikon vuoraus on todella mainio keksintö, sillä muutenkin kipakasti kolisevat puiset lelut, saavat äänenvaimennusta tipahdellessaan puukoriin. SOK Rovaniemi -laatikko on tällä hetkellä sekalaisten roinien vankila, mutta kokee kohta siivouksen ja joutuu myös ruotuun. Valtava roinavetoisuus ei ole ainoa plussapuoli SOK-laatikossa - se toimii myös taaperon sopivan korkuisena pöytänä.


Samaan aikaan kun lapsi opetteli, ensin polvilleen nousua, sitten kokonaan seisomaan nousua, kaikki teräväkulmaiset ja kovat korit olivat hetken pannassa. Ei ollut nimittäin yksi tai kaksi kertaa, kun lapsi onnistui kupsauttamaan korin päin otsalohkoa, yrittäessään nousta korista tukea ottaen. H&M Homesta löytyi snadisti kitsch kangaskori, mutta silti nuo bambisilmät saivat äiti-ihmisen heltymään ja peuralapsi-kori muutti kotiin. Kankainen - ehkä pyykeille tarkoitettu - kori on ollut lapsenkin mieleen, sillä se on helposti liikuteltava, ja siksi sitä raahataankin täällä kahvoista milloin minnekin. Äidin mieleen se on ollut erityisesti sen vetoketjulla suljettavan kannen vuoksi. Bambikori on pyhitetty muovileluille ja muille sekalaisille roinille, mitkä eivät kuulu Duplo-, palikka-, puulelu- tai palapeligenreen.


Että tämmöttös tämä lelunatsi säilöö lapsen roinat. Saas katsoa, kuinka kauan äiti pystyy hallinnoimaan tätä hommaa, ennen kuin lapsi kaappaa leluvallan. Siihen asti aion kuitenkin olla armoton. 

Lelut, asen-TO!You Might Also Like

8 comments

 1. Ihanat laatikot! Täälläkin tuo lelusavotta odottaa tekijäänsä, neidon prinsessa -ja poikasen autoroippeet pitäs saada järjestykseen.. Tosin ne kuuluu nykyään hyvin vahvasti sisustukseen :) koukuttavan ihana blogi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, koukuttavuus kuulostaa hyvältä!
   Nuo lelut on tiettyyn ikävuoteen asti varmaankin aikalailla iso osa sisustusta, mutta onneksi niitä voi säilöä kivasti ja oman mielen mukaan. Ainakin toistaiseksi. ;) Tsemppiä savottaan!

   Poista
 2. Me tarvittaisiin olkkariin myös tuollainen joku iso säkki/laatikko/saavi (!!) leluille. Meillä on nyt kannellinen kori, mutta oho, kun se pursuaakin jo yli äyräidensä.

  Noi Ikean jutut on kyllä nätit :)

  Hei ps. mun blogissa tänään sellainen resepti josta saattaisit pitää :) Tälläinen pieni mainostus tähän loppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä just katoin, että Ikealla on taas uusia aika ihania koreja, NÄMÄ! - vähän Marimekon (Kivi) kopiot, mutta silti ihkut! Ja on noi meidänkin jotenkin Marimekkomaiset, mutta ei ihan noin suoraan ku noi uudet.

   Määpä käyn kurkkaa reseptiä ;)

   Poista
 3. Ihana ikea ja ihanat korit! Mä olen ihan samanlainen että lelujen kuuluu olla tietyssä järjestyksessä! Ei puhettakaan että duplojen sekaan saisi eksyä mitään muuta, ja brion junarata saa olla ihan omassa ylhäisessä yksinäisyydessään.

  Ja samaa mieltä mieltä Jennyn kanssa, koukuttavan ihana blogi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee ja kiitos!
   Joo, ei niitä pidä mennä sekoittaman! Tänään just olin ihan rikki kun lapsi ehti kadottamaan uuden ihanan palapelin pari palasta siinä välissä kun kävin vessassa. Mutta draama ei ehtinyt syventyä, palaset löytyivät aika pian! ;)

   Poista
 4. Tuo on hyvä. Minullakin on Lego-palikat muovilaatikoissa, joita en anna pois edes veljeni lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, okei! Meillä kerätään leikin jälkeen tai viimeistään illalla omiin laatikoihinsa Duplot ja muut lelut :)

   Poista

Hae