K niin kuin kirja

14.2.2014

Uskolan Päiviltä lumpsahti kirjahaaste Mamma rimpuileen Facebook-sivulle . Mulla on tässä pari aihetta muhimassa päässä, mutta ne ovat vähä...

Uskolan Päiviltä lumpsahti kirjahaaste Mamma rimpuileen Facebook-sivulle. Mulla on tässä pari aihetta muhimassa päässä, mutta ne ovat vähän raakoja vielä, joten haasteeseen oli hyvä tarttua tähän väliin. Mitäs tässä enempiä mussuttamaan, aletaan hommiin!1. Kirja joka on tehnyt sinuun lähtemättömän vaikutuksen?
Ihan ensimmäisenä tulee mieleen Jan Guilloun Pahuus. En tiedä miksi se on tehnyt sellaisen vaikutuksen, mutta aina jos pyydetään ajattelemaan jotain kirjaa, mieleeni tulee ensimmäisenä tämä, vaikka sen lukemisesta on jo vuosia.

2. Sanotko koskaan, että olet lukenut jonkun kirjan, vaikka et olekaan, koska kirjan katsotaan kuuluvan yleissivistykseen?
En, mutta yläasteella tein kirjaesittelyjä takakansien perusteella ja sain vielä hyvät numerot niistä. Ha! Mutta eikö kaikki tee niin? Eikö?

3. Omat klassikkosi ja lyhyet perustelut
Ooh, mietin ja mietin tätä, olen nimittäin unohtanut jo niin monta lukemaani kirjaa, mutta sitten keksin! Se on Momo! Luin sen teininä lainattuani sen kirjastosta ja aikuisena olen etsinyt sitä omaksi, mutta tuloksetta.

Toinen on Liza Marklundin Uhatut. Senkin lukemisesta alkaa olla kymmenen vuotta, mutta silti se nousee tuon Pahuuden rinnalle lähtemättömän vaikutuksen tekijänä.


4. Oletko lukenut näytelmiä?
Vastaan kuten Uskolan Päivikin: vain ne missä olen ollut mukana. Ja niistäkin vain omat osuuteni. Hah!


5. Onko mikään kirja tuottanut sinulle tuskaa, ja jos on, niin miten?
Olen vähän masokisti, niin elokuvissa kuin kirjoissakin, ja tykkään lukea vähän synkempiä ja mielellään tositapahtumiin perustuvia kirjoja, joten aika monikin on tuottanut tuskaa (ja parkua).

6. Paperia vai e-kirja?
Paperia! Ei perusteluja. Kaikki tajuaa.

7. Kannattaako lukeminen aina?
No kannattaa! - Maitopurkin lukeminen, tekstarin lukeminen, Aku Ankan lukeminen, Twitterin lukeminen, Facebookin lukeminen, elokuvien tekstitysten lukeminen... Aa, niin joo ja kirjojenkin!


8. Mitä luet nyt tai mitä sinulla on seuraavana listalla?
Keskeneräisiä on Jari Tervon Layla, Liza Marklundin Uhattujen jatkis Turvapaikka, Jens Lapiduksen Luksuselämää. Onhan noita. Mutta nyt ei ehdi lukea, koska olen koukussa Netflixin Suits-sarjaan. Uuh.

9. Kirjahylly kotona?
...on Toppilan mallasjuomatehtaan vanha puulaatikko ja vintillä jättimäinen muuttolaatikko. Lisäksi kirjoja majailee ikkunalaudoilla, yöpöydillä ja lattialla.


10. Ensimmäinen mieleesi tuleva runoilijan nimi?
Tommy Tabermann. Tietty.


Ja mitä suosittelen? No suosittelen edellä mainittuja kevyempää luettavaa, eli Jari Tervon Jarrusukkaa. Siinä on ihanan urpoa toimintaa.

Haasteen laitan eteenpäin melko uusille seuraamilleni blogeille, Kotitalouskriisin Marialle ja Nyt kun olet siinä -blogin Adalle, koska veikkaan, että kummallakin on mielenkiintoisia kirjoja luettuina! 
(Ja toivon, ettei heillä ole jo käynyt sama kirjahaaste)


You Might Also Like

2 comments

Hae