Rutiinireijot

16.3.2014

Kaikilla perheillä on rutiineja. Ihan sellaisia perus rutiineja ja sitten sellaisia perheen omakohtaisia päivittäin toistuvia juttuja. Anu k...

Kaikilla perheillä on rutiineja. Ihan sellaisia perus rutiineja ja sitten sellaisia perheen omakohtaisia päivittäin toistuvia juttuja. Anu kysyi postauksessaan meidän perheen rutiineja, eli lutiimeja ja tässä tuleekin meidän rutiinivitonen!


1. Avataanko verhot?
Joka aamu ja jokaisten päikkäreiden jälkeen, kysyn taaperolta "avataanko verhot?". Tämän avulla tsekataan, onko lapsi oikeasti halukas jo heräämään, ja jos on, taapero vastaa "öh" osoittaen verhoja myöntymisen merkiksi. Verhojen avaaminen on taaperon mielestä myös hauskaa: Pimennysverhoja rullatessa kuuluu hassu vikinä, mikä naurattaa taaperoa. Lisäksi avautuvien verhojan takaa ikkunasta kajastava kirkas valo laittaa taaperon silmät ihan sirrilleen, mikä niin ikään huvittaa lasta – ja äitiä.

2. Aamun Indiana Jonesit
Meistä on tullut seikkailijoita. Kärryt on jätetty kotiin ja olemme lähteneen jalkaisin ulkoilemaan aamuisin. Taapero johtaa kulkuetta ja äiti seuraa perässä. Usein tie vie leikkipuistoon, mutta yhä useammin matka jatkuu sieltä jo nopeasti kohti äheltäen kiipeiltäviä kiviportaita ja muita lähiseudun parkourhuudeja. Äidin mieleen aamu-ulkoilut ovat olleet siksikin, että niiden avulla entiset puolentoista tunnin päiväunet ovat venyneet jopa kolmeen tuntiin. 


3. Kreisibileet
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I’m happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I’m happy

Pharrellin Happy-biisi soi meillä päivittäin vähintään kymmenen kertaa. Taapero ra-kas-taa tanssimista ja nimenomaan tämän biisin tahdissa. Minäkin rakastan tätä biisiä, mutta siinä kolmannen putkeen soitetun Happyn kohdalla, tekisi jo mieli vaihtaa kappaletta. Olen saanut ujutettua muutaman muunkin biisin välillä joukkoon, mutta kyllä Happy on se one and only bailubiisi taaperon pirtaan. 

Biisistä on muuten tehty jokaiselle 24 tunnille oma tunnin pituinen musavideo. Taapero on kuitenkin sen verran tarkka, ettei sellainen pidempi pätkä kelpaa, vaan sen pitää olla juuri se neljän minuutin official musavideo.

Tanssihalunsa taapero osoittaa nostamalla oikean kätensä pystyyn (kädet kattoon) ja nytkyttämällä polviaan. Instagramissa onkin bailuista tyylinäytettä.

4. Lukuhetki
Aikaisemman rutiininomaisen lukuhetken on vähän syrjäyttänyt tuo tanssihomma, mutta edelleen luetaan kirjoja ja hoetaan "pappaa", kun halutaan Muumi-kirja lukuun. Kärryttömyyden lisäksi, tässäkin asiassa huomaa lapsen kasvaneen omatoimisuuden, sillä aika usein lapsi tutkii kirjojaan ja viettää niiden parissa aikaa jo aivan keskenään.

Brrrr brrrr...

5. Lampun heilutus
Lamppuinnostus on jalostunut heilutushommiksi. Olohuoneen suurta kattolamppua heilutetaan ohimennessä, aina silloin tällöin ja puolihuolimattomasti. Iso kangasvarjostin heiluu hauskasti, kun taapero kohottaa sylissä ollessaan kätensä ja paukauttaa vauhtia lampulle. Jokus taas syliin kivutaan varta vasten lampunheilutusta varten, ja taas voi kikattaa keinuvalle valaisimelle. 

Myös keittiön raskasta lasilamppua pitäisi saada heiluttaa – sen luo kun pääsee itse kiipeämällä keittiön pydälle –, mutta se on äidin mielestä ei.


Muita, listan ulkopuolelle jääneitä rutiineja ovat esimerkiksi "missä nenä?" -arvoitus, missä nenän lisäksi sohitaan silmiä, suuta, kulmakarvoja ja korvia, sekä "laita hattu päähän" -leikki, jossa minkä tahansa hatuksi kelpaavan voi ripustaa kaljulle keikkumaan.

Vaikkei tätä varsinaisesti kai oltu tarkoitettu blogihaasteeksi, niin mua kyllä kiinnostaisi, millaisia lutiimeja Uskolassa  ja Puutalobabylassa on?You Might Also Like

4 comments

 1. Ihania! Olipa niin kiva lukea tää. Meilläkin päivittäiset jortsut on kova juttu. 3-vuotias fanittaa Robinia, joten sillä mennään usein. Kuopus laulaa jo pum pa, pum pum pa hyvin sulavasti mukana ;)

  Ja huippu homma, että laitoit haastetta eteenpäin! Jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla alkaa kieltämättä tuo Happy tulee jo vähän korvista ulos. Nykyään tulee jo itku välillä (siis lapselle), jos ei Happy tule, vaan äiti yrittääjoyain muuta biisiä välillä.. huoh.. ;)

   Toivotaan, että leviää hauska lutiimi-haaste! :)

   Poista
 2. Ihana postaus jälleen kerran <3 :)

  Hei mun hoodeilla olisi sulle blogihaaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Jaiks, haastetta pukkaa! Yritän tarttua pian! :)

   Poista

Hae