Voi isoveljeä

Ääh, olisi tässä parikin juttua kirjoitettavana, mutta nyt on pari iltaa mennyt vauvan rokotuksista nousseesta kuumeesta ja yleisestä flunss...

Ääh, olisi tässä parikin juttua kirjoitettavana, mutta nyt on pari iltaa mennyt vauvan rokotuksista nousseesta kuumeesta ja yleisestä flunssailusta selviämiseen. Vauvaraukka. Nuhainen, yskäinen ja nyt vielä kuumeinenkin. Tänään itki pari tuntia illalla kehnoa oloaan. 

Mutta se, mitä tulin tänne kertomaan, oli tämäniltainen juttu isoveljestä. 

***

Isi oli illalla viemässä isoveikkaa nukkumaan ja minä yritin rauhoitella kipeää, itkuista vauvaa eri huoneessa. 

Yleensä iltasatujen jälkeen taapero antaa hyvänyönsuukon, laittaa pään tyynyyn ja nukahtaa kohta itsekseen. Tänään hän ei pystynyt. Taapero istui pitkään sängyllä ja kuunteli vauvan lohdutonta itkua. Oli vähän vakavana ja huolissaan. Halusi käydä isin kanssa läpi asiaa. Isi selitti, että vauva itkee, koska se on kipeä ja että äiti kyllä hoitaa vauvaa. Taapero ymmärsi asian laidan ja pisti pään tyynyyn. 

Kului hetki ja toinen. Vauva itki ja taapero kuunteli. Kuunteli aikansa, huokaisi.


Kun vauva alkoi rauhoittua, taapero sulki silmänsä ja nukahti. 

Toinen pieni. Huolissaan. Itsekin ihan vauva vielä. En kestä. 

You Might Also Like

2 comments

 1. Voi nuhaista vauvaa ja huolehtivaa taaperoa!
  Ainoana lapsena toi lasten sisarussuhteen seuraaminen on sydäntäsärkevän liikuttavaa, ja ne piirteet mitä omasta lapsesta tulee kun syntyy pikkusisarus. Ehkä samanlaisia fiiliksiä kun puolisosta tuleekin isä, että näkee oman rakkaan vähän uusin silmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, niinpä. Tänän just katoin sitä Anun instakuvaa, missä lapset olivat sylikkäin ja olin ihan taas sydän soikeana. En malta odottaa, että meidänkin nuorempi vähän kasvaa ja näistä tulee semmosia yhdessä leikkiviä (ja tappelevia) kultia.

   Poista

Hae