Zoolandia vuosi myöhemmin

Nyt se alkoi, miehen loma! – Kauan ja hartaasti odotettu loma. Vaikka mies heräsi aamulla lapsen kanssa, ...


Nyt se alkoi, miehen loma! – Kauan ja hartaasti odotettu loma. Vaikka mies heräsi aamulla lapsen kanssa, en malttanut pysyä itse sängyssä muuta perhettä pidempään. Aamupalaa syötiin jo seitsemän jälkeen – sitäkin pitkään ja hartaasti –, minkä jälkeen aloimme suunnitella ensimmäisen lomapäivän viettoa. 

Olimme vuosi sitten Zoolandiassa. Tuolloin vietettiin miehen isäkuukautta. Viime kerrasta tohkeentuneena päätimme viettää tämänkin lämpimän kesäpäivän siellä. Vielä viime kesänä lapsi oli sivustakatsojan roolissa, mutta nyt lapsi sai jo paljon enemmän irti paikasta. Viime vuonnahan lähinnä vain vanhemmat nauttivat Zoolandian antimista.. kröhöm.

Muumimaailmaan nähden hinta on kohtuullisempi, vaikka puuhaa paikassa on reilummin. Alle kolmevuotiaasta ei maksua oteta, mutta kahdesta aikuisesta sai pulittaa markan vaille neljäkymppiä. Nelihenkinen perhe, yli kolmevuotiaiden lasten kanssa maksaisi lystistä lähes 80 euroa.
Lisärahastus tuntuu hölmöltä paikoissa, joihin on jo kerran pulitettu riittävä summa sisälle: jos olisi halunnut kokeilla vaikka polkuautoa perheen voimin, olisi tunnista saanut maksaa kympin lisää. Pääosin kuitenkin kaikki laitteet ja vempaimet kuuluvat hintaan. 


Touhuttavaa Zoolandiassa on viime vuotta enemmän. Viisi uutta omatoimisesti käytettävää huvilaitetta (joihin tämmönen raskaana hilluva ei saanut mennä), Kauhukuja, Mystinen metsästys (?) ja muutamat muut uutuudet ovat varmasti hauskoja vähän isommille lapsille. Itsehän kävin Kauhukujalla (K12) kiljumassa, mutta vasta sen jälkeen, kun olin pakottanut miehen tsekkaamaan sen ennen minua. 

Eläimiä Zoolandiassa oli viime vuottakin vähemmän, mutta puuhaa sitäkin enemmän. Kivaa metsäreittiä, missä viime vuonna ihastelimme poroja ja kauriita, ei ollut enää kai ollenkaan. Uusi kiva juttu oli kotieläinpiha, johon pääsi ruokkimaan ja harjailemaan lampaita. Myös kiekuvaa riikinkukkoa pääsi ihastelemaan lähietäisyydeltä.

Taaperoikäiselle pomppulinnat ja pienet huvipuistolaitteet olivat mielenkiintoisimpia. Kaikista vaan tultiin itkulla ulos, taapero kun ei millään olisi halunnut luovuttaa paikkaansa muille naperoille. Onneksi ruuhkaa ei laitteisiin lämpimästä päivästä ja lomakuukaudesta huolimatta ollut, vaan kaikissa ehdittiin käymään useampaan otteeseen. Etenkin junassa, kaikilla eri paikoilla.

Vaikka Zoolandian alkuperäinen juju lienee aikoinaan ollut eläimissä, se on nykyään enemmän koko perheen hauska puuhamaa. Uudet laitteet olivat iloinen yllätys ja niiden toimintaperiaate mielenkiintoinen. Niitä ei valvota henkilökunnan osalta, vaan niitä käytetään ihan keskenään. Vauhtia pystyy useimmissa säätämään itse, jolloin isompien lasten kanssa voi vauhtia olla hurjemmin tai vastaavasti pienempien kanssa voi ottaa vähän iisimmin. 

You Might Also Like

2 comments

  1. Kiitos tästä postauksesta! Mekin oltiin neidin kanssa viime vuonna Zoolandiassa ja mietittiinkin juuri, että miten paikka on muuttunut remontin myötä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. My pleasure! :) On muuttunut tosiaan, ja kylteistä päätellen remontti jatkuukin vielä! Mä luulen, että eniten irti uusista jutuista saa kouluikäiset, siillä esim. siihen Mystiseen metsästykseen, missä ammutaan jollain laserpyssyillä(?) oli alaikäraja seitsemän. Myös ne omatoimilaitteet oli paikoittain hurjiakin, joten nekin uppoo luultavasti parhaiten kouluikäisiin ja vanhempiin.

      Poista

Hae