Latte... eiku cappuccinomamma

29.1.2015

Kun tässä nyt on aikomuksia vähentää, rajata, ohjata ja runnoa näitä vanhempien tukia, vapaita ja oikeuksia, koska budjetti, tasa-arvo ja vä...

Kun tässä nyt on aikomuksia vähentää, rajata, ohjata ja runnoa näitä vanhempien tukia, vapaita ja oikeuksia, koska budjetti, tasa-arvo ja vähän pienten ihmisten kiusaaminen, niin oon nyt hieman hämilläni. Erityisesti yhdestä kahvilatuotteeseen liittyvästä osa-alueesta.

Koska ajatttelin juuri, että pyöräytän itselleni yhden latten, mutta sitten säikähdyin. Että hei, olisinko sitten sellainen saatanasta seuraava, aikamme halveksuttava hylkiölusmu, yhteiskunnan elätti ja kasvatusvastuun pakoilija, semmonen latteäiti, eli tuttavallisemmin lattemamma, josta on ollut kovasti paljon puhetta viime aikoina? Että siis kuinka tarkoilla spekseillä latten juominen äitiysvapaalla on tuomittavaa?

Kun kuitenkin vanhempi lapseni on kotona minun ja vauvan kanssa, eikä siinä subjektiivisessa päivähoidossa – mikä niin ikään on kamala asia –, niin ehkä sitten saan juoda lattea? Vai onko kaupungin puistohoidon käyttäminen sellainen, että latte on kielletty? Saisinko kuitenkin juoda siitä kupillisesta edes kolme neljäsosaa, koska puistohoito on parisen tuntia päivässä, eli vain sen neljänneksen päivähoidon kahdeksasta tunnista?

Entä mihin vedetään lattemamman ja ihan vaan mamman ero? Että jos juo tosi kiireisesti sen latten, eikä ollenkaan istu alas ja nauti siitä, saati juttele minkään ystävän kanssa samalla yhtään, niin onko silti lattemamma? Tai vaikka istuisikin alas ja oikein kahvilaankin asti pääsisi vauvan kanssa, niin jos tekisi töitä samalla tai edes etsisi töitä, niin siltikin?

Tai entä jos juon vanilijalatten? Onko se sama asia? Tai latte macciato caramelin? Ei kai sitä lasketa, kun siinä ei ole kuin yhdessä sanassa se latte? Vai onko se kertakaikkisesti vain niin, että ainoastaan kahdeksasta neljään -henkilöt saavat juoda lattea? Onko mulla mitään toivoa lattesta?

Kun eikö tässä nyt siitä lattesta ollut kuitenkin kyse? Että sen juominen on väärin? 

Ääh, pelaan varman päälle, otan cappuccinon.


You Might Also Like

11 comments

 1. Ei saamari kyllä se latte on nyt vaan nyky-yhteiskunnassa mammalta kiellettyä. Monesti on lattea tehnyt mieli tässä hoitovapaalla, mutta se on synneistä suurin. Olen pohtinut ja miltei tohtinut tilata sen latten, kun seuraavaksi vanhin on ollut eskarissa puolipäiväisenä, mutta lopulta olen ymmärtänyt paikkani. Kyllä se on nyt minun sijaiseni vuoro juoda sitä lattea hyvällä omallatunnolla. Olen sitten kotona nopeasti murukahvit itselleni keittänyt.

  T. Neljän äiyi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Kyllä kotiäidin on paikkansa tiedettävä! EIhän siitä mitään tule, jos elämästään nauttisi, edes sen äitiysloman ajan. Äitiys tulee olla kärsimystä, koska joillain muillakin on voinut olla. Nih.

   Poista
 2. No kato täähän muaki eniten pelottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut ei sulla oo mitään hätää, koska sulla on ne kaks kuitenkin yhtä aikaa kotona. Lattekielto koskee vaan niitä pahiksia, jotka pakoilevat kasvatusvastuuta ja dumppaavat lapsensa hoitoon. Niiltä on lattet kielletty. Prkl.

   Poista
 3. :D Ehkä paras kannanotto tähän latte asiaan, minkä oon lukenut. Itsehän oon vähentänyt nyt kaiken kahvin juontia. Latte macchiaton, cappuccinon... Otan Pepsi Maxin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, parempi pysyä vaan noissa kylmissä virvokkeissa. Ettei tuu sanomista. Mut Pepsikin kandee juoda taskulämpimänä, ilman hiilihappoja, ettei mee ihan nauttimiseksi koko äippälomailu, eli lusmuilu.

   Poista
 4. Mä luulen, että sä oot ihan selvillä vesillä, koska käytät tätä sosiaalisesti sallittua puistohoitokonseptia. Se kato on ihan jees! Toista se on meillä muilla kauheilla, jotka kehtasivat lapsensa kolmipäiväiseen hoitoon laittaa, vaikka toinen lapsi oli vuoden ja kotona. Ja vaikka se kolmivuotias rakasti niitä hoitopäiviään. Vaikka hain sen kolmelta ja ehdittiin vielä yhdessä vaikka mitä. Mut kato ei. Mä join silloin kahvini ihan perus tervana. Hirvee syyllisyys nimittäin (not).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainii, mut auttaako se, että lapsi oli ihan yksityisessä hoidossa, josta me maksettiin? Että sitten voi vetää takaisin kaikki ne perustelut että komivuotiaan on paras olla vaan siellä äitylin siiven suojassa aina vaan, koska ah, kenenkään muun pussista se ei ollut pois. Että sit se on ihan okei? Sori tämä sävyni, mutta hieman sapettaa :D

   Poista
  2. Ah, sehän onkin tainnut olla juuri se ehdotus, että pärjäilkää kuulkaa äidit vaan niillä puistoillanne. Tosin mun kaveri sai joltain persulta siitäkin haukut, kun kysyi paikkakunnallensa puistohoitoa, että ei voi sysätä kasvatusvastuutaan kunnalle ja haluutko kenties että etelänmatkakin kustannetaan rouvan perheellle... öö, juuuuust.

   Poista
 5. Vitsi tää Suomi on perseestä, ja suomalaiset pikkusieluista ahdistelijakansaa! Tässä kaikki tältä mammalta (joka muuten vetää just sitä LATTEA). Pikkusenko on latteeta!

  -Riikka räkyttäjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, semmosii me ollaan! Kaikki mikä on toiselle hyväksi, on pakko olla meille muille pahaksi! :D

   Poista

Hae