Totuuden torvet

"Oletko sä taas raskaana, kun sun maha pömpöttää tuolla lailla? Tuleeko teille jo kolmas vauva?" kysyy l apsi vilpittömästi – mitä...

"Oletko sä taas raskaana, kun sun maha pömpöttää tuolla lailla? Tuleeko teille jo kolmas vauva?" kysyy lapsi vilpittömästi – mitä ajattelet? Noin niin kuin seitsemänviikkoisen vauvan äitinä, jolloin uusi raskaus, tai ainakin sen näkyminen on mahdotonta.

Aikuisen suusta moisen kysymyksen ottaisi kettuiluna, mutta kun sen esittää lapsi vilpittömästi, täysin kirkkain silmin, ei siitä voi pahastua, ei loukkaantua, ei mitään. Ei sitten millään. On vain vastattava kysymykseen. Ja tietysti hyväksyttävä, että totuus tuli lapsen suusta – mahani todella pömpöttää. Niin se vain nyt on. 

Eikä siinä mitään.

Mutta ajatelkaapa, jos aikuisenakin säilytettäisiin samanlainen suodattamattoman totuuden kertomisen ja kuulemisen aste. Kukaan ei tarkoittaisi pahaa, eikä kukaan ottaisi pahalla. Tuolla vaan mentäisiin kylillä, että moro, mitä Mauri, onpa sulla ruma naama ja paska auto ja että kato Pirjo, sun hanuri on levinnyt sitten viime näkemän. Sitten oltaisiin vaan, että no niinpä on ja jatkettaisiin matkaa. Haha, se olisi huikeeta! Tai outoa. Ja vähän epämiellyttävää. Eikä ollenkaan mahdollista. Mutta niinku ajatuksen tasolla hauskaa. Todellakin vaan ajatuksen tasolla. 

Noni, ei mulla muuta sitten. Tuli vaan mieleen. 

You Might Also Like

8 comments

 1. Näin raskaana tuntee melkein elävänsä tuossa kuvittelemassasi maailmassa! :D Niin paljon kaikkia kivoja möläytyksiä saa kuulla, että välillä tekisi mieli vastailla samaan tapaan. "Kiitos huomiosta, itsekin näytät lihonneen melkoisesti." Tai ehkä "vai että tutun tutun tuttusi kuoli synnytyksessä? Onpa hirveää kuulla. Kiitos, että kerroit siitä näin pari viikkoa ennen kuin itse olen ryhtymässä samaan puuhaan."

  -Nuunu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, nuo raskausmöläytykset! Mun on joskus pitänyt kirjoittaa niistä oikein postauskin, mutta en halunnut myöskään pahoittaa möyläyttelijöiden mieltä. Haluisin niin uskoa, ettei ne tahallaan... ;)

   Poista
 2. Siis mä oon joskus (myös varmaan yön pimeinä imetystunteina) miettinyt samaa! Aattele miten ihanaa olis, jos ihmiset ei vaan ikinä pahastuisi mistään. Ja kaikki vaan kertoisi toisilleen mielipiteensä ja sit yhdessä oltais että niinpä, kyllä, olen vähän hevosen näköinen. Ai että!

  VastaaPoista
 3. Haha, huippu!!! :D siis joo, olishan se ihan hauskaa. Ehkä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan joo. Ainakin sillee, et itelle ei kukaan sanois mitään! :D

   Poista
 4. Olisi töissäkin mielenkiintoista, jossei tarvitsisi yhtään suodattaa vaan voisi asiakkaillekin paukauttaa totuuden torvena pientä kommenttia. Tosin sittenhän sitä tulisi takaisin itsellekin. Hmmm. ;)

  T. Neljän äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niih... aasiakas on aina oikeessa ja muita väärinkäsityksiä. ;)

   Poista

Hae