Kiitos Joulupukki kasvatusvastuumme keventämisestä

20.12.2018

Rakas Joulupukki. Nyt kävi niin, että olemme valjastaneet sinut ja tontut kasvatukseemme. Aikaisemmin olet ollut meille Muumien ja Ti-ti...

Rakas Joulupukki.

Nyt kävi niin, että olemme valjastaneet sinut ja tontut kasvatukseemme.

Aikaisemmin olet ollut meille Muumien ja Ti-ti Nallen kaltainen hahmo muiden maskottien muassa, mutta kuin taikaiskusta olet astunut... hmm miten sen muotoilisi... olemme tavallaan siirtäneet vähän kasvatusvastuuta siihen suuntaan, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

Olemme hirmuisen kiitollisia siitä, että olet ottanut roolia perheemme pahiksena, eikä minun tai puolisoni tarvitse olla enää ne ainoat bad guyt. Nimittäin näin joulun alla emme ota lainkaan vastuuta siitä, että kiellämme lapsia tekemästä jotain, vaan itse asiassa Sinä olet sitä mieltä, ettei niin saa tehdä.


Tiedän, että haluat esiintyä leppoisana Cokis-pukkina punaisine nuttuinesi ja punaisine poskinesi, nauraa höröttäen sitä semisti meille suomalaisialle outoa ho ho ho -röhötystäsi. Mutta ymmärräthän, että jos tarkkoja ollaan, meidän suomalaisen perinteemme mukaan olet oikeasti sellainen pukinsarviin ja harmaaseen turkkiin pukeutunut, lapsia pelotteleva humalainen hahmo, joka jakelee lapsille vitsoja.

Eli aikamoinen kusipää, jos totta puhutaan.

Siksi tavallaan sinun on ihan turha närkästyä, että pilaamme vähän leppoisan höröttelijän mainettasi, sillä olet kuitenkin ihan ok tyyppi, mitä meidän kasvatusvastuunsiirtoomme tulee. Sitä paitsi, me vanhemmat joudumme olemaan mulkkuja ihan ympärivuotisesti.

Joten kiitos vielä, että kevennät taakkaamme. Pikkuisen vaan mietityttää, että kuinka paska auktoriteetti minulla on, jos satuhahmollakin on parempi, mutta ei mennä siihen nyt.

Tervetuloa jouluna käymään!

Ps. Emme ole vielä varanneet sinua meille aatoksi. Osaatko sanoa, mikä niistä "raittiista, savuttomista ja autoilevista" versioistasi olisi paras?


Lue myös:
Joulupenis
Joulupuu on paskannettu
5 tapaa saavuttaa kunnon joulustressi

You Might Also Like

0 comments

Hae