Kakkakirjallisuus

10.4.2015

Luemme aina iltaisin taaperon kanssa muutaman kirjan. Tai tarkalleen ottaen vain kaksi kirjaa, mutta ne luetaan illassa muutaman kerra...


Luemme aina iltaisin taaperon kanssa muutaman kirjan. Tai tarkalleen ottaen vain kaksi kirjaa, mutta ne luetaan illassa muutaman kerran. Taapero saa aina valita itse iltaluettavat ja hän valitsee lähes poikkeuksetta nämä samat kaksi. Kerrottakoon vastuuvapauslausekkeena tässä heti, että molemmat on saatu lahjaksi.

Lieneekö sattumaa vai onko tullut vanhempiinsa huumorintajunsa kanssa, mutta molemmat lempikirjat käsittelevät kakkaa. Toistan: kakkaa. 

Toinen kertoo Lotasta ja Lotan kadonneesta potasta. Siinä maatilan eläimet pöllivät Lotan potan, vaikka Lotalla olisi juuri nyt hätä. Jokainen eläin vuohesta hevoseen käy kakkimassa pottaan ja kehuu, kuinka on siistiä hommaa. Ja Lotta parka etsii pottaansa, eikä pöntöt eläimet edes tajua mitä Lotan etsimä potta tarkoittaa. Lopulta Lotta meinaa kakkia hätäpäissään puskaan.


Toinen kirja – minun ehdoton lempparini – on Pikkumyyrä joka tahtoi tietää kuka kehtasi kakkia kikkaran suoraan hänen päähänsä. Se kertoo, lyhyehkön nimensä mukaisesti, maamyyrästä, joka eräänä kauniina päivänä saa kikkaran päähänsä. Hermostuu siitä kamalasti ja lähtee etsimään syyllistä. Mielenkiintoinen juonenkäänne on, kun jokainen eläin – taas vuohesta hevoseen – todistaa vuorotellen syyttömyytensä kakkaamalla myyrän naaman eteen. Kuka pipanoita, kuka löysempää, osoittaakseen, ettei kaki myyrän pääköntsän näköistä kakkaa. 

Lopussa myyrä löytää syyllisen, joka on lihakauppiaan patalaiska koira, Osso-Bucco. Myyrä päättää kostaa kohtalonsa: Kiipeää Osso-Buccon kopin päälle ja pakertaa kikkaran tämän päähän. Saa viimein mielenrauhan suurelta mysteeriltä ja kaivautuu takaisin koloonsa. 

Aivan, kuten jokaisessa hyvässä tarinassa, myös tässä on opetus: Kosto on suloinen. Ja että myyrät ovat aika vittumaisia pikkumaisia tyyppejä.


Että sellasta. Melko paskaa kirjallisuutta. Heh-heh. If you'll pardon the pun.

Eli parasta.

You Might Also Like

4 comments

 1. Lastenkirjat, parasta!
  Me ollaan vasta katselukirjavaiheessa, mutta tää on kyllä hieno opus: http://www.kauppakv.fi/sis/LastenKeskus/tuote/9789522880352
  Siinäkin on opetus, kaikki erilaiset pierut kuulostavat tasapuolisesti yhtä ihanilta :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Meillä on ton saman tekijän pottakirja! Upeeta! :D

   Poista
 2. Siis mä oon niin väsynyt, että nauroin tolla myyrä-kirjan juonelle liki vedet silmissä. Oikeasti, joku on todella kirjoittanut tuollaisen kirjan! Ja noin valtavalla opetuksella. Ihan mahtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Eiks oo upee kirja! Ehkä paras. Sen Nyt v**** nukkumaan -kirjan lisäksi! ;)

   Poista

Hae