Kolmikuisemme

7.4.2015

Kolmikuinen vauvamme taisi oppia juuri kääntymään. Ensin ajattelin sen vain johtuvan pienestä alamäestä sängyllä, mutta nyt sama o...


Kolmikuinen vauvamme taisi oppia juuri kääntymään. Ensin ajattelin sen vain johtuvan pienestä alamäestä sängyllä, mutta nyt sama on onnistunut myös lattialla viltin päällä. Verkkaisesti, mutta kuitenkin. 

Vauva on myös kääntynyt useasti päinmakuulta selälleen, mutta se lienee vain painavan pään aiheuttamaa kippaamista. Tänään onnistui vallan matkaamaan kierimisellään.

Vauva on entistä enemmän innoissaan vatsallaan olemisesta. Hän jaksaa jo hyvin kannatella itseään ja katsoa maailmaa pystypäin. Myös eteen asetellut lelut ovat päivä päivältä kiinnostavampia. Leluihin tarttuminen ei aivan vielä onnistu, ainakaan tahallaan, mutta yritys on suuri.

Enää vauvalle ei riitä vain syöminen ja nukkuminen. Vauva tahtoo seurustella yhä useammin ja vaatii jo viihdytystä huomattavasti enemmän. Hän on innokas juttelija ja ilostuu aina, kun joku pitää seuraa hänelle.


Kolmikuinen isoveli on viime aikoina lisääntyneessä tahtoilussaan osoittanut myös vauvaa kohtaan uhmistumistaan. Isoveli tykkää edelleen paljon siskostaan, mutta välillä sörkkii tahallaan vauvaa, vaikka tietää, että vauvaa pitää kohdella nätisti. Silti vauva on veljestä ihana, eikä veli tarkoita vauvalle pahaa. 

Useimmiten vauva saakin sievää kohtelua veljeltään. Pusut ja halit ovat jokapäiväisiä, ellei jokatuntisia. 

Nykyään isoveli myös tykkää opettaa vauvalle juttuja. Menee aivan vauvan naaman eteen ja esittää, osoittaa ja selittää asioita, niin vain kuin itse selittää osaa. Lopuksi nyökkää yhteisymmärryksen merkiksi, sanoo "joo" ja sitten "heippa".

You Might Also Like

6 comments

 1. Teidän vauveli taitaa olla melko samanikäinen meidän jätkän kanssa. Meillä menee tänään kolme kuukautta rikki - hui!! Niin paljonko teillä oli ikäeroa? meidän pojilla 2v ja 1kk ja juuri samalaista kohtelua saadaan meilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä täytti muutama päivä sitten kolme kuukautta! Taaperon ja vauvan ikäero on neljä kuukautta päälle pari vuotta. Tosi moni on kysynyt, että onko veikka ollut mustis vauvasta, mutta meillä ei sellaista ole mielestäni ollut. Enemmän nuo härkkimiset ovat olleet minua kohtaan uhmailua, kuin varsinaisesti vauvaa kohtaan.

   Poista
 2. Upeat kuvat, raikkaat värit ja tämä anonyymi kuvakulma, jota en lakkaa kehumasta ja tekstikin sitä tuttua rakastavaa realismia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tosi kiva palaute!
   Anonyymit kuvakulmat ovat meille tärkeitä, mutta hauskaa, että moni ei edes ole tajunnut kuvien olevan tuollaisia. Ehkä tarpeeksi hienovaraisesti anonyymejä siis! :)

   Poista
 3. Jee, onnet molemmille, 3kuiselle vauvalle, sekä 3kuiselle isoveljelle! :)

  Blogissa sulle muuten haaste! :)
  http://hiekkaleikkeja.bellablogit.fi/2015/04/parasta-just-nyt/

  VastaaPoista

Hae