Kyllä bussi on ihmisen parasta aikaa

30.6.2015

Sitä tuppaa joskus miettimään asioita liian monimutkaisesti. Että mitähän jännää sitä lomalla keksisi, että kaikilla olisi kivaa. Menisikö ...

Sitä tuppaa joskus miettimään asioita liian monimutkaisesti. Että mitähän jännää sitä lomalla keksisi, että kaikilla olisi kivaa. Menisikö Zoolandiaan vai Muumimaailmaan, vai mitähän sitä? Ja kenenkä vuoksi sitä aina loppujen lopuksi mitäkin tehdään?

Mutta ei sen tarvitse olla mitään kovin erikoista. Taapero oli kolme päivää näyttänyt jokaista ohikulkevaa bussia ja osoittanut haluavansa kyytiin. Kun eilen sitten taaperolta kysyttiin, mitä tämä haluaisi vapaapäivänä tehdä, hetkeäkään empimättä hän ilmoitti haluavansa bussiin. 

No bussiinpa siis! Vaan mihinhän sitä ajelisi?


Hyppäsimme lähipysäkiltä linjuriin ja ajelimme Kauppatorille. Jokainen ohikulkenut bussi sai taaperossa aikaan spontaanin "oi oi oi!" -ilakoinnin, ja joka kerta, kun bussi avasi ovet tai joku kilautti pysäytysnappia, taapero matki innoissaan ääntä. 

Torilla jalostui ajatus eväsretkestä Halistenkoskelle, joten otimme bussin kohti Halisia ja menimme kaupan kautta koskelle. Jännästi muuten muoviin pakattu kaupan sänkkäri, sipsit ja pillillä imetty jääkahvi maistuivat, kun vieressä kohisi koski ja matkaakin oltiin tehty oikein kahdella bussilla. Lokeillekin olisi maittanut sipsi jos toinenkin.

Eväiden jälkeen ihmeteltiin kosken kuohuntoja ja kummasteltiin vedessä kahlaavia kalastajia. Kotimatka taittui yhtä jännittävän huikeissa merkeissä, ja heti kotona lelukasasta etsittiin oma pikkuautolinjuri. Sykähdyttävä bussiretki vaati pientä prosessointia ennen nukkumaanmenoa.


Ja olihan se matka täältä toispualt Turkku toispual Turkku, lännestä itään, aika jännä – äidistäkin.

Että ei se kummempia vaadi. Kuka kaipaa Lintsiä, kun meillä on joukkoliikenne? 

You Might Also Like

12 comments

 1. Kun taaperot meillä joskus (muka) lopetti päiväunet, niin eikun päiväuniaikaan bussiin ja kappas sammui ne ;) tuttuja maisemia, käytiin aikanaan tuolla suunnalla perhekahvilassa vaikka kahdella bussilla sai kulkea sinne päästäkseen. Miten aika meneekään niin nopeaan, miten sitä haluaisi palata takaisin niihin aikoihin. Nyt iski turkuikävä ja raskaus saa kitkemään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ennakoiva tekstinsyöttö, itkemään :,D

  VastaaPoista
 3. Lähipaikkakuntalaisena (surkea julkinen liikenne täältä turkuun) oon välillä ajatellutkin, että pitäis tulla joskus viettämään lasten kanssa bussiajelupäivä Turkuun. Mut kuinka isoja kehtaa ottaa rattaiden ohessa takaovesta maksutta sisään? Ekaluokkalaisen? Rattaissa siis kyllä perheen pienin 2v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juu, bussimatkailemaan vaan Turkuun! Fölin sivuilla sanotaan, että alle 7-v. matkustaa ilmaiseksi aikuisen kanssa! 1,50€ on hinta yli seitsemän- ja alle 15-vuotiaalta. :)

   Poista
 4. Opinkohan mä taas turkua tai jotain muuta kieltä....Piti oiken googlettaa että mikä ihme on sänkkäri! Vauva-lehden keskustelupalsta senkin tiesi. Mitä Vauva-lehden keskusteluista ei löydy, se ei ole tietämisen arvoista.

  Kun meidän neiti oli taapero, juna oli ihmisen parasta aikaa! Vaikka oli bussikin kyllä pop.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä! Eikö sänkkäri oo yleiskieltä? :D Hahha! Vauva.fi tietää gaigen! Just muuten juteltiin, et tarttiski matkata johonkin junalla, kun taapero ei oo koskaan vielä junassa matkustellut! :)

   Poista
 5. Kohteliaisuus päivässä ja silleen: sä oot tosi nätti! Oon jo pitkään kattonut, että ootpas silleen pirtsakalla tavalla nätti ja nyt päätin sen sitten kirjoittaakin ettei tää ajatus ihan hukkaan mene :) Ja kun eihän tässä nyt tietty pinnallisia ihmisiä olla niin kirjoitat todella mainiosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, ihana! Kiitos kohteliaisuudesta! Tässähän aivan punastuu!

   Poista
 6. "Äiti, minä haluaisin tehdä tänään jotain JÄNNITTÄVÄÄ!"
  "Noo, mikä olis sellaista jännittävä?"
  "Minä haluan mennä bussiin!"
  ..Näin hurjat oli toiveet mulla kans parikyt vuotta sitten ;)
  -Koo

  Ps. Äiti kertoi joku aika myös tarinan: Multa oli kysytty kesän lopuksi, et mikä oli kivointa kesässä? No tietty se, kun oltiin tehty iso hiekkalinna ja se sortu! Että kiitos vaan rakkaat vanhempani niistä kaikista Muumimaailma/Lintsi/Korkeasaari yms -reissuista samana kesänä, mutta eihän ne vaan olleet mitään tohon verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihana! Juu, ei ne lapset näemmä liikoja (aina) vaadi! :)

   Poista

Hae