Turun viikinkikuningatar

Minä tuppaan vähän eläytymään katsomiini elokuviin ja sarjoihin, sekä lukemiini kirjoihin. Tykkään sukeltaa tarinan maailmaan täysillä, ja u...

Minä tuppaan vähän eläytymään katsomiini elokuviin ja sarjoihin, sekä lukemiini kirjoihin. Tykkään sukeltaa tarinan maailmaan täysillä, ja usein huomaankin ajattelevani tarinaa myös silloin, kun en sen parissa edes ole. Koukutun täpöllä, voisi kai sanoa.

Minusta nuo netti-tv:t ovat maailman parhaimipia keksintöjä, sillä niistä saa ahmia sarjaa kerralla monta jaksoa, eikä tarvitse kärvistellä aina viikkoa seuraavan jakson janossa. Paitsi, että Game of Thronesia kyllä joutui nyt viimeisimmän kauden uusinta jaksoa venailemaan aina viikon, mutta noin muuten.

No nyt kun se maailman paras Game of Throneskin meni ja loppui (yhhhyhhyhhyyy, Jon Snow), aloitin GoT:n nälkääni Vikingsit. Ajattelin, että jotain keskiaikaa nyt jumalauta vieroitusoireisiin äkkiä! Ensimmäinen kausi meni vähän siinä totutellessa ja GoT:ta kaipaillessa, mutta tokassa kaudessa olin jo koukuttunut. Ja nyt olenkin yöimetellessä tullut katsoneeksi kaikki kolme kautta. Nam.

kuva
Tänään, käydessämme Turun Keskiaikaisilla markkinoilla, löysin kojun, jossa myytiin viikinkikilpiä. Onneksi oli lapsi mukana, jotta saatoin ostaa kilven hänelle,  siis "hänelle", vaikka eihän tuo poikani moisesta mitään ymmärtänyt. Tykkäsi siitä väristä vaan ja leikki, että se on ratti.

Jotenkin tässä kolmen Vikings-kauden aikana olen tullut vakuuttuneeksi – tarinaan sukeltaja kun olen –, että luultavasti minunkin isoisäni ovat olleet viikinkejä ja että minä olen vähintäänkin jotain kilpineitojen sukua. Olen tuntenut syvää yhteenkuuluvuutta Vikingsien Lagerthaa kohtaan. Hän on vahva nainen, soturi, skandinaavinen kaunotar ja äiti.

Onneksi se lapsi, jolle kilven ostin, ymmärsi mennä heti kotona päikkäreille, jotta äiti pääsi tekemään, mitä äidin on tehtävä: Olemaan kilpineito.


Ei se ihme ole, että yhteenkuuluvuutta tunnen. Olenhan minäkin vahva nainen, soturi, skandinaavinen kaunotar ja äiti. 

Laugertha, Turun viikinkikuningatar.

You Might Also Like

10 comments

 1. Reps!! :D :D Mut paniikki - mitätarkoitatettäGoTloppu??? Itte oon vielä neloskaudessa mut elän siinä uskossa et kausia tulew vielä moooonta - ethän murskaa toivoani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiiiiii se kokonaan-kokonaan loppunut, viides kausi päättyi juuri. Nyt ei oo enempää tähän hätään, mitä katsoa ja kuudes kausi tulee vasta ensi vuonna, yhhyhyhyyyy! Ei pysty odottamaan. :D

   Poista
 2. No mutta Viikinki-sisko, olethan sinä vahva nainen, soturi ja skandinaavinen kaunotar! Skål sille, tuopit ylös ja röyh! Sus-anna

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtavaa Laugertha! :D Mut hei, missä näitä sarjoja pääsee seuraamaan? Meillä on Netflix, mutta eivät taida löytyä sieltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie katon HBO:sta! <3 On mul Netflixikin, muta nää just nyt parhaat löytyvät HBO:sta. Molempi parempi! ;)

   Poista
 4. :D sä oot kyllä niin Turun viikinkikuningatar! ♥

  Viikinkien kolmannella kaudella on mukana muuten Pääkkösen Jasper ja Franzenin Pete! Saadaan suomalaisia viikinkejä messiin! Niih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiitti! ♥

   Mua vähän jännittää se niiden tulo mun viikinkikaudelle! Kö pystynkö enää eläytyy, jos yhtäkkiä Matti Nykänen ja Rööperin Krisu heiluvat siellä! :D

   Poista
 5. Ja siis korjaan: Neljännellä kaudella 😃

  VastaaPoista

Hae