Aikuisten kesken vs. lapsiperheporukalla ravintolassa

17.7.2015

Aikuisten kesken ravintolassa: Tavataan ystävät, tervehditään, halataan, istutaan alas ikkunapöytään. Vaihdetaan kuulumisia, saadaan menut...

Aikuisten kesken ravintolassa:

Tavataan ystävät, tervehditään, halataan, istutaan alas ikkunapöytään. Vaihdetaan kuulumisia, saadaan menut, tilataan viiniä. Jutellaan, naureskellaan, skoolataan. Mietitään rauhassa annoksia, tilataan alku- ja pääruoat. Syödään alkuruoka nautiskellen, kehutaan viiniä, jutellaan, naureskellaan. 

Saadaan pääruoka, vertaillaan annoksia, maistellaan toisiltamme. Keskustellaan kulttuurista, politiikasta ja työstä, naureskellaan, tilataan lisää viiniä. Syödään jälkiruokaa, tilataan toiset jälkiruokakahvit, naureskellaan, skoolataan. 

Aikaa kuluu helposti pari tuntia. Mietitään tyytyväisinä vatsat täynnä, mihin lähdettäisiin vielä viinille. Lopuksi hyvästellään ystävät, sovitaan, että otetaan pian uusiksi ja napataan taksi kotiin. Mikä hieno ilta.


Lapsiperheporukka ravintolassa:

Tungetaan vaunuilla salin läpi ravintolan perälle varattuun nurkkapöytään, kolhitaan matkalla tuoleja ja pahoitellaan siitä koituvaa häiriötä. Haetaan syöttötuolit, pyydetään lämmittämään Piltit mikrossa ja kaivetaan hätävaranaksut esille. Siirrellään tuoleja, asetellaan syöttötuolit ja etsitään kaikille paikat. Vaihdetaan pari kertaa paikkoja. Tervehditään.

Saadaan ruokalistat, neuvotellaan ehditäänkö syödä alku- ja pääruoka vai pää- ja jälkiruoka. Päätetään mennä pää- ja jälkiruoka -yhdistelmällä, koska hätätapauksessa jälkiruokaosuuden voi skipata. Tilataan Pepsi Maxia juomaksi ja lapsille maidot pillillä.

Saadaan alkupalaleipä, syötetään se nälkäisille lapsille. Kielletään heittämästä leipää tarjoilijan päälle ja käydään vaihtamassa jonkun vaippa. Saadaan lasten ruoat, pilkotaan annokset sopiviksi. Haetaan uudet haarukat tippuneiden tilalle. 

Saadaan aikuisten annokset ja käydään hyeenan lailla niiden kimppuun. Nyt tai ei koskaan – kohta jollain on kuitenkin pissahätä tai kakkat housuissa. 

Lapset ovat valmiita ja ovat karkaamassa pöydästä. Lahjotaan ne jätskillä istumaan aloillaan ja haetaan yksi lapsista takaisin naapuripöydästä omaan pöytään. Tilataan äkkiä kahvit, skipataan jälkiruoat ja pyydetään loppupitsa mukaan. Tilataan lasku. 

Puolet porukasta lähtee lasten kanssa ulos ja loput jäävät maksamaan. Mietitään, mikä tippimäärä riittää korvaamaan tarjoilijan päälle kaatuneet maidot. Aikaa kulunut yksi tunti, kolme minuuttia.

Siivotaan lattialle pudonneet ruoat pöydän alta servetin sisään, näytetään yhdelle ulkoa palanneelle lapselle vessa ja tungetaan salin läpi vaunuilla ulos. Pahoitellaan, että kaikki joutuvat nousemaan taas ylös tuoleistaan. Palataan pöytään hakemaan unohtunut Nuu-Nuu ja napataan kahvin kanssa tuotu konvehti taskuun. 

Kokoonnutaan ulkona, köytetään lapset rattaisiin ja vaihdetaan ne kuulumiset. Tarjoilija juoksee tuomaan unohtuneen pitsan jämän ulos ja muistuttaa vessassa olevasta lapsesta. 

Hyvästellään ystävät ja sovitaan, että seuraavalla kerralla ihan vaan aikuisten kesken. 

You Might Also Like

13 comments

 1. Kylläpäs laittoi hymyilemään! :D

  Pahinta on juuri se tunne, että lähtee ravintolasta jättäen pöytään (ja etenkin sen ympärille) järkyttävän sotkun. Käyn silloin tällöin lasten kanssa lounaalla ravintolassa, jossa on kokolattiamatto. Lapset saavat syödä siellä ilmaiseksi. Joka kerta hävettää, että olen saanut ruokkia parivuotiaan ilman maksua ja tippinä annan heille kokolattiamatolle kaatuneen maidon. Outs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Joo, tuntee olonsa ihan ykkösasiakkaaksi! Siellä sitte pärsse pystys keräilee niitä jämiä lattialta... glamööriä elämää! :D

   Poista
 2. Oi ihananan nostalgista! Meillä lapset on juuri niin vanhoja, että tuo aika on sopivasti päässyt unohtumaan ja vaikuttaa jo aika sympaattiselta. Tsemiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooh, onhan se sympaattista. <3 Ja tämä kertomushan oli tämmönen hypoteettinen ;)

   Poista
 3. Meillä täytetään 3kk, joten aikuisten kesken on kaunis kesämuisto kesiltä n.2005-2014 (RIP). :) t.Osku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha, kesäviinit, kesäbailut, kesäillanistujaiset 2000-2011 nevöfoget.

   Poista
 4. Jep, nauran ja allekirjoitan!! :D

  VastaaPoista
 5. Hätävaranaksujen kohdalla kyyneleet kohosivat silmiini. Nauratti ja ahdisti samaan aikaan. Mä niin muistan TON!

  Viimeksi kun me käytiin koko perheenä syömässä, me tilattiin vaan pääruoka ja lapset sai heti jälkkärin. Hyvä diili ja kaikki oli tyytyväisiä :D

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa erittäin tutulta! :D Yleensä vielä ravintolakin valitaan sen mukaan, että siellä on leikkipaikka. Sitten taistellaan sieltä leikkipaikalta lähtemisestä. Ja käydään välillä ostamassa kaupasta korviketta vauvalle, koska se unohtui kotiin jne...

  Mä kirjotin vuos sitten vähän saman tyylisen postauksen: http://helmiaisenodotus.blogspot.fi/2014/07/pikaruokalareissu-pariskuntana-vs.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Se helpottaa kummasti! Aina vaan herkullinen ruoka ja leikkipaikka ravintolassa eivät kulje käsikädessä! :D Mut voisivat panostaa siihen, haha!

   Määpä käyn lukasee, kiitos! :)

   Poista
 7. Eiih! Just näin! <3

  Meillä tosin on outo poikkeus, sillä jos olen lapsen kanssa liikkeellä kaksin, ravintolareissu menee putkeen. Ei mitään ongelmaa! Mutta hyvää päivää, jos on isompi porukka... Ei puhuta siitä! :D

  VastaaPoista

Hae