Italia Tammisaaressa

19.8.2015

Lähdimme eilen melkolailla yllättäen Tammisaareen. Miehellä on pari lomapäivää ja kelitkin ovat kohdillaan. Mietimme, mikä paikka olisi tarp...

Lähdimme eilen melkolailla yllättäen Tammisaareen. Miehellä on pari lomapäivää ja kelitkin ovat kohdillaan. Mietimme, mikä paikka olisi tarpeeksi lähellä Turkua, mutta ei sentään mikään Naantali. 


Olemme käyneet aiemmin jo Fiskarsit, Billnäsit, Hangot, Mathildedalit sun muut kivat kesäkyläset, eikä oltaisi tajuttu tämän Tammisaaren olemassaoloa, ellei Hanne thö Lähiömutsi olisi blogannut paikasta. Että kiitosta vaan sinne suuntaan!

Etsin Raaseporin turistisivuilta yöpymispaikkaa ja törmäsin Alapihan majoitukseen. En edes katsonut pahemmin paikan kuvia, mutta taiteellisen perheen omistamasta majoituspaikasta tuli heti mututuntumalla hyvä fiilis. Soitettuani vielä paikan emännälle, hyvä fiilis vahvistui.


Ja voi että: mutuni oli kuulkaa oikeassa! 

Mistä ne tiesivät, että mä rakastan Italiaa? Mistä mä tiesin, että ne rakastavat Italiaa? Talon pitäjä Paula kertoi, että he ovat aikoinaan asuneet pariinkin otteeseen Italiassa ja siitä inspiroituneena sisustaneet majapaikan tilat samanhenkisesti.

Meidän yöpymismesta oli siis tällainen erillinen kivitalo, jossa on kaksi huonetta ja keittiö. Lisäksi makuuhuoneessa on parvi, johon mahtuisi vielä pari tyyppiä lisää. Kivitalon edustalla on myös oma pieni piha, ja aidan takana on vielä suurempi päätalon piha ja puutarha.

Kivitalon ihanan rouheita (joo, tiedän, sisustuslehtiklisee) seiniä koristaa talon isännän Markku Kolehmaisen upeat maalaukset. Ne viimeistelevät Italia-fiiliksen ja tuovat boheemia tunnelmaa taloon.


Tammisaari kaikenkaikkiaan on ollut upea. Pieni, lempeä kylä, jossa upeat talot ja vanhanaikainen tunnelma saa äiti-ihmisen hihkumaan ilosta. Sopivan rauhallista, mutta ei kuollutta. Sopivan pieni, mutta ei liian pieni. Pieniä putiikkeja, kivoja, kotoisia kahviloita. Ja palvelu on ollut ystävällistä ja lapsetkin on huomioitu mukavasti! – Aivan kuten Italiassa!

Mutta miksi mennä Tammisaarta edemmäs Italiaan? 

You Might Also Like

4 comments

 1. Voi voi mahoton, kuinka kiva majapaikka! Kyllä ne Tammisaaressa osaa, me nimittäin vieläkin muistellaan, miten mahtavat saunailut me meidän majapaikassa saatiin kaiken muun kivan lisäksi. Niin kiva kuulla, että reissu ihana kuin Italia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä! Jätiin ex tempore vielä toiseksikin yöksi, koska oli niin ihanaa! Voin suositella! Ja kiitti sulle vielä ideasta. Mä en tiennyt et Tammisaari on noin ihana! <3

   Poista
 2. Ihana <3 Mä tahdon tonne! Heti! No ei nyt heti kun pitää olla orjatyövoimana ensin tää päivä mut sitten! HETI! Tai siis heti kun lapset saa mummolaan...ÄÄH... No heti kun mahollista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis mene, ehottomasti! Oli ihanaa! <3 (Ja siis koskakohan me saadaan lapset hoitoon? Molemmat siis ja vielä yön yli? Ooh, sitä ootellessa!)

   Poista

Hae