Tampere, olet hyvä

Tampere oli hyvä! Ja junamatka oli hyvä! En tiedä, haluanko koskaan enää matkustaa mihinkään millään muulla, jos vaih...


Tampere oli hyvä! Ja junamatka oli hyvä! En tiedä, haluanko koskaan enää matkustaa mihinkään millään muulla, jos vaihtoehtona on oma hytti ja leikkipaikka vieressä. Erinomaista, hei! Mutta ei siitä silti nyt, vaan Tampereesta!

Me olemme miehen kanssa käyneet joskus nuorena, 2000-luvulla viimeksi Tampereella ja jotenkin tuolloin emme saaneet Tampesterista irti oikein mitään. En tiedä, oliko vika meissä (oli) vai Tampereessa, mutta emme vaan lämmenneet. Emme löytäneet mitään kivaa ja kaupunki oli muka ihan död.

Mutta eipä ollut enää!

Suurimman osan Tampere-päivästä vietimme kavereiden luona pientä vauvatyyppiä ihastellen ja grilliherkkuja ahmien. Sen verran kuitenkin ehdimme piipahtaa kylillä, että ostin uuden plehat junassa rikkoutuneiden, jo pari vuotta erinomaisesti palvelleiden lasien tilalle ja että käytiin Pikku Kakkosen puistossa, jotta taapero sai päästellä höyryjä ennen kotimatkaa.

Pikaisella Tampere-tsekkauksella kaupunki oli elävä ja vilkas. Lyhyellä kävelymatkalla keskustan läpi tuli vastaan monta mielenkiintoista kahvilaa, ravintolaa ja kuppilaa, joissa olisi voinut nauttia latten jos toisenkin. Myös kivoja design-putiikkeja näkyi, joita olisi ollut ihanaa koluta oikein ajan kanssa. Kosken ranta oli porukkaa piukassa, ja täytyy myöntää, että oispa mullekin maistunu yksi siideri rantsussa, siinä ilta-auringon lämmittäessä naamataulua ja lokkien kakkatessa niskaan. Miinus lokit.

Sovittiin miehen kanssa, että seuraava kotimaan kaupunkilomailu voitaisiinkin tehdä Tampereelle, sen ainaisen (vaikkakin ihanan) Helsingin sijaan.


Mutta koska Tampere kuitenkin on huumorikylä, sain läksiäisiksi viimesen päälle kummelia asiakaspalvelua Tigerissä. 

-Hei anteeksi, onko toi tee-se-itse-pahvitalo sellainen, että se väritetään kokonaan itse vai onko siinä jo jotain väriä?
-Jaa-a, kuule ei mitään käryä.
-Aha, no...
-Joo kato. Ei piänintäkää hajuu!
-No sepä hyvä.
-Joo, tarttis kato kattoo sinne sisää oikee. 
-Selvä.
-Juu, et ei kyä mitää käryy.
-Ok. Kiitos hei.

Ah, you gotta love Tampere! <3

***

Ja hei muuten! Meikäkin on nykyään muina nuorisolaisina Snapchatissa, koska se on thö place to be, joten jos sääki oot, nii eti mut: mammarimpuilee. Tänäänkin oon ollut ihan yliaktiivinen Tampere-snäppääjä! 

You Might Also Like

2 comments

 1. Ihan tuli ikävä Tampereelle tän postauksen ansiosta. Itse olen siellä siis aika monet kesät viettäyt serkkujen luona ja tasaisin väliajoin siellä edelleen vierailen. Se on kyllä ihana kesäkaupunki!

  Ja mikä mainio blogi sinulla. Ensimmäistä kertaa täällä vierailen ja ihanalta vaikuttaa. Taidanpa jäädä siis lukijaksi.

  -Susanna / Colour Outside the Lines

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, no siis niin vaikutti olevan! Pitää oikeesti seuraavaksi suunnata sinne, eikä just aina tonne Stadiin! :)

   Kiitos! Jää ihmeessä, vähän väsynyttä läppää täällä välillä on, mut jos tykkää semmosesta! ;)

   Poista

Hae