Hyggeily shmyggeily

12.10.2015

Oletteko kuulleet sellaisesta termistä kuin hyggeily? Törmäsin tänään Facebook-feedissäni sellaiseen vuoden takaiseen Me naiset -juttuun ...


Oletteko kuulleet sellaisesta termistä kuin hyggeily? Törmäsin tänään Facebook-feedissäni sellaiseen vuoden takaiseen Me naiset -juttuun, jossa kerrottiin, kuinka tanskalaiset ovat osanneet jo vuosisatojen ajan ottaa ilon irti pimeästä vuodenajasta. Että ei haittaa koleus ja synkkyys, koska sen voi käyttää hyödyksi, hyggeilemällä.

Eli kynttilöitä, takkatulta, ystäviä, punkkua, hyvää ruokaa, nautinnollisia herkkuhetkiä, käpertymistä sohvan kulmaan viltin alle ja muuta semmosta tosi ihkua.

"Sytytä paljon kynttilöitä eri puolille asuntoasi ja nautiskele niiden pehmeästä valosta. -- Kerää ympärillesi talon pehmeimmät tyynyt ja lämpimin viltti. Käperry sitten kultasi kainaloon tai ihanaan sohvannurkkaan katsomaan lempisarjaasi viinilasi tai kaakaomuki kädessä", sanottiin. 

No minähän kuulkaa sytytin. Käperryin. Otin kaakaomukin ja olin ihan, et let's hyggeillään, beibet. 

Vaan tiedättekö mitä? Tanskalaisilla ei ehkä ole koiria tai lapsia? Ollenkaan?

Koska kun minä otan viltin, sen alle pyrkii välittömästi kaksi koiraa. Kävelevät päälle ja puskevat kuonolla viltin ryttyyn. Kohnaavat niin kauan, että löytävät hyvän asennon, kunnes kuulevat jonkun rapinan jossain talon nurkassa ja kilpaa juoksevat naamani yli haukkumaan ovelle.

Kun minä sytytän kynttilän, sen puhaltaa joku synttärikakun kynttilöistä vaikuttunut kolmevuotias. Ei usko, kun kerrotaan, että kakkukynttilät ovat erikseen ja näitä puhaltelemalla ei saa toivoa.

Kun minä otan kaakaokupin, sen juo se sama kolmevuotias sillä aikaa kun minä käyn vessassa. Lempisarjaa on ihan turha yrittää edes panna päälle, koska Robinin Boom Kah on kuulemma parempi.

Ja kun minä käperryn kultani kainaloon, joku seisomaan opetteleva kaatuu, KOSKA KUKAAN EI OLLUT AUTTAMASSA, KOSKA SE OLI KÄPERTYNYT SOHVANNURKKAAN.

Että terkkuja vaan Tanskaan. Hyggeilkää keskenänne.

You Might Also Like

9 comments

 1. Ei tulisi kyllä mitään jos ei olisi meirän kanssa hääräämässä lapset, koirat ja kissit.
  Parasta on kun kaikki tunkee soffalle vierehen, se on sitä parasta!
  Moon kyllä tykästyny tuohon rotuun enemmän ja enemmän, ehkä sitten joskus pitää perehtyä vielä enemmän. Nyt 4 koirassa on ihan tarpeeksi äksöniä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on ihan ehottomasti parasta! :) Ainakin sen vartin, mitä kaikki ehtii olla paikallaan! Hahahah!

   Tää koirarotuhan on aivan ihana. Vaatii paaaaaaljon huumorintajua omistajaltaan, mutta on kyllä niin ilahduttavia, että päivittäin naurattaa näiden urpoilut. Ei ehkä sovi sellaiselle, joka haluaa koiransa olevan näkymätön, mauton (hajuton tää rotu kyllä on!) ja tottelevainen kuin joku.. ööö poliisikoira(?). Ja saahan nämäkin kasvatettua tietysti perustottelevaisiksi, totta kai, että ei sillä! Mutta nää on tämmösiä puolikissoja. Itse asiassa moni kissaihminen joka ei välitä koirista yleensä, tykkää just näistä. Eli teille, joilla vissiin on kumpiakin, nää ois just ehkä hyviä! :)

   Poista
 2. :'D joo ei sovi suomalaiseen melankoliaan moinen hyggeily.
  Ehkä eläkkeellä, kun lapset ovat muuttaneet omilleen, ehdimme hyggeilemään isommin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläkkeellä sitten. Ja lasten mentyä nukkumaan, kun ei tarvii olla syrän syrjällään kaiken maailman seisomareenien sun muiden kaa! Mää kylläkin nykyään nukahdan samaan aikaan ku lapset, hahah, joten ei sillonkaan! Nii ja onhan toi meidän esikoinen joskus kerran viikossa jonkun hetken kainalossa paikallaan. <3 Mutta eläkkeellä sitten viimeistään hyggeillään. Vois oikeestaan muuttaa johonki Tanskaan sillon. Köpikseen tai jotain. Ihan muina hipsterimummuina sit siellä! JOOO! <3

   Poista
 3. Ruattalaiset kutsuu samaa toimintaa sanalla 'mysa' eli mysataan just ku oikeen koko perheen voimin käperrytään sohvannurkkaan. Aupairina ollessani tää tuli ihan suorastaan kultturishokkina mulle...että näinkin voi tehdä!

  Meidän perheen hyggeilymysaukset menee siihen, et molemmat aikuiset näprää puhelinta ja vauva tuijottaa telkkua. Valot on sammutettu ja kynttilät sytytetty vain siksi, ettei ympärillä olevat sotkut pilais rentouttavaa hetkeä... :D

  VastaaPoista
 4. Sattumalta löysin tän postauksen ja nauroin tälle vedet silmissä :D Kiitos kun piristit mun väsynyttä päivää!

  VastaaPoista

Hae