Joulu karussa

10.10.2015

Minä, jouluihmisten jouluihminen lämpesin juuri äskön ajatukselle joulu karussa .  Että niinku karattaisiin pois, eikä tehtäisi mitään its...

Minä, jouluihmisten jouluihminen lämpesin juuri äskön ajatukselle joulu karussa

Että niinku karattaisiin pois, eikä tehtäisi mitään itse, MUAHAHAHAAAHAHAHAHAAAAAAA!

Ei pipareita, ei laatikoita, ei rosolleja, ei mitään. Mentäisiin jonkun muun tekemään joulupöytään ja korkeintaan itse keiteltäisiin lapsille iltapuurot. Maksettaisiin jollekin taholle siitä, että saataisiin vaan olla ja lomailla.

Viime vuonna omasta vapaasta tahdostani – ei marttyyrivivahdetta tässä – väänsin viimeisilläni raskaana jouluhommat meillä. Koristelin kuusen, ripustelin mistelinoksat (en) ja väänsin joulupavlovat. Ja kuten jokaisena aikaisempana vuonna, tahdoin tehdä sen kaiken. Itse.

Nyt kuitenkin yhtäkkiä ajatus täydestä tekemättömyydestä ja hyppysisssäni olleista joululangoista irtipäästäminen tuntui ehkä parhaimmalta idealta ikinä. Rakastan joulua, mutta voishan sitä ekaa kertaa sitten lapsuuden(?) höllätä ja kokeilla jotain muuta. 

Tiedän jo nyt, että se jouluruoka, mitä jossain missä ikinä tullaankaan nauttimaan, ei luultavasti vastaa meidän perinteitä jouluruoan suhteen, mutta nyt ekaa kertaa olen valmis antamaan sille periksi. Ajatuskin siitä, ettei tarvitse pakata kuin itsensä ja perheensä autoon ja matkata jonnekin valmiiseen pöytään, on rauhoittava ja ihana. Maailma, olen valmis kokeilemaan erilaista joulua! Pysäyttäkää painokoneet!


Ai mihin me sitten mennään? No emminä vielä tiedä. Just etsitään jotain kivaa vaihtoehtoa. Ei sentään olla niin villejä, että johonkin Thaimaahan. Mökki luultavasti ja lunta(!), kiitos. Laskettelukeskus, ehkä. Ja se joku täyshoito siinä. Nam. 

Saa vinkata, jos olette jonkun kohteen hyväksi havainneet! 

You Might Also Like

10 comments

 1. Anoppila on meidän luottokohde ;-) Apua, siinä vaiheessa kun minä/me joudutaan järjestämään joulupöytä tarjolle, vastaus on varmaan noutothai ja suklaarasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon ollu meijän luottokohde. Mää ja mun sisko oikestaan. Viime vuodet on oltu meillä, koska meillä on enemmän tilaa isolle yhtenäielle pöydälle! :) Mut joo, nyt kyllä maistuis joku valmiiseen pöytään istuminen. Ja se mökki. Jaaaaa lumi. :D

   Poista
 2. Awwwss, ihana kuva :')

  Meillä onneksi äiti hoitaa nuo ruuat yms., sitten kun ei joskus hoida niin oon kyllä pulassa, oon ihan surkia kokki :D Ainut mikä joulussa ahdistaa on se että ei kerkiä kotona oikeen olla kun pitää mummoilla yms. rampata, olis ihanaa hiljentyä perheen kesken.. Jotenki on nyt sellaanen kutina että tämä joulu voi mennä vuodelevossa, saa nährä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tuli oikeesti vähän ikävä tota raskautta, vaikka just tossa kuvanottohetkellä vaan mietin, et syntyis jo! Koska oli niin kiire nähd tuo ihana vauva! <3

   Ja niin, onko sulla sama tilanne ku mulla sillon jouluna viime vuonna? Että vauva voi tulla ilmoille?

   Poista
 3. Himos! Ei tarvii lähteä merta edemmäs kalaan (tai joulupöytään) :P Ei kyllä ole omakohtaista kokemusta vielä mutta pohdinnassa on josko repäistäisiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himos on ollut yks vaihtoehto! Ja just siks, ettei tarvis taittaa niin hullun pitkä matkaa!

   Poista
 4. Ruka ehdottomasti! Monta joulua olen perheeni kanssa siellä viettänyt ja tunnelma on mitä mahtavin :) Ihana jokavuotinen Joululintu-näytelmä kinosten keskellä, joulurauhan julistus rinteiden alla ja paras (valmiiksi katettu ja tehty!!) jouluruoka Kuksassa taikka Rukatontussa. Lisäksi paljon puuhaa pitkin viikkoa lapsille, suosittelen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruka on ihana! Ihan tavallisestikin, mutta noi sun kuvailemat joulujutut – ooooh! <3 <3

   Poista
 5. Heh, näin ne mielipiteet vaihtuu. Mä taas olen painottanut, että vähintään aaton haluan olla ihan oman perheen kanssa. Joka vuosi on reissattu kolme päivää mun vanhemmilta miehen vanhemmille, jotka vielä ovat eronneet. Lisäksi mun elossa olevat isovanhemmat myös odottavat meitä käymään. Ja onhan se ollut iisiä mennä valmiisiin pöytiin, eikä olla pahoitettu kenenkään mieltä, mutta kyllä mä jo kaipaisin omia jouluperinteitä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. Joo, toi on kyllä vähän rankkaa toi reissaminen joka paikkaan. Mää oon kyllä sitä mieltä, että kun saa omia lapsia, ei oo pakko enää reissata yhtään mihinkään, jos ei itse halua. Ja just toi omat perinteet, se meilläkin on just! <3 Sitäpaitsi, mikseipä ne omat vanhemmat voi liikkua paikasta toiseen (siis olettaen että ne ovat hyvässä kunnossa liikkuakseen), koska helpompi se niitten on liikkua, ku kokonaisen perheen?

   Poista

Hae